Home Vakantie landen in Europa Spanje Familievakantie in Spanje

Familievakantie in Spanje

21
0
DELEN
Familievakantie in Costa Brava Spanje

Vakantie in Spanje is bijzonder geschikt voor een vakantie met het hele gezin vanwege de kindvriendelijkheid. Bovendien duurt de reis niet lang. Een familievakantie in Spanje is vooral handig als u het strand en het zwemplezier op prijs stelt. Het land heeft onbeschrijfelijk mooie kustlijnen in drie richtingen. Maar ook natuurliefhebbers worden het binnenland niet verwaarloosd. Zachte bergketens nodigen u uit om te wandelen in heerlijk geurende bossen en vlakke routes nodigen u uit om fietstochten te maken van dorp naar dorp, van gezicht tot gezicht.

Familievakantie op de Canarische eilanden

In het zuiden van het land nodigt de bekende archipel met een mild klimaat het hele jaar door uit voor een gezinsvakantie in Spanje. Op Tenerife kunt u bijvoorbeeld de oude steden La Laguna, La Orotava, een botanische tuin in Puerto de la Cruz, de vallei van Masca, de rotsen van Los Gigantes en de piramides van Güímar verwachten. Fuerteventura trekt vooral aan met zijn brede zandstranden langs de oostkust en het duinpark in het noorden, dat wordt beschermd. U kunt ook uitkijken naar een breed scala aan watersporten, zoals surfen, windsurfen en kitesurfen. Op Gran Canaria bijvoorbeeld, kan uw familiehotel zich bevinden in de populaire kustplaatsen Bahía Feliz, San Agustín, Playa del Inglés, Maspalomas, Puerto Rico, Mogán, Puerto de Mogán of Meloneras. Vanaf hier bent u niet ver van de zee en kunt u ook spannende dagtochten in het binnenland starten, bijvoorbeeld om het Cactualdea-cactuspark in de buurt van San Nicolás de Tolentino of de grotten van Artenara te bezoeken. Op Lanzarote kun je bijvoorbeeld een van de langste lavatunnels ter wereld verkennen, genaamd Cueva de los Verdes of de krater El Golfo, die half ondergedompeld is in de zee, met een lagune

Familievakantie op de Balearen

Een reis naar de Balearen in de westelijke Middellandse Zee wordt ook aanbevolen voor een gezinsvakantie in Spanje. U hebt de keuze tussen de beroemde eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera. Op het grootste eiland in termen van gebied genaamd Mallorca, kunt u naast droomstranden vele interessante attracties verwachten, zoals autosafari’s, dolfinaria, aquaparken, historische tuinen, voorzieningen met exotische vogels en het natuurpark Albufera in de buurt van Alcúdia. Er zijn ook een aantal dagtochten. Als onderdeel hiervan kunt u bijvoorbeeld de grotten van Porto Cristo en Artà, het strand van Formentor, het Charterhouse van Valldemossa, de Romeinse ruïnes van Pollentia, de haven van Cala Figuera en de 2 van 146 onbewoonde en beschermde rotsachtige eilanden Dragonera en Cabrera.

Familievakantie in Andalusië

Breng uw familievakantie door in Spanje, bijvoorbeeld in Andalusië. De prachtige kuststreek van Malaga met zijn gemeenten Malaga en Marbella wacht hier op u. Er zijn een aantal musea te zien, de arena van La Malagueta, jacht- en vissershavens, een krokodillenpark en prachtige stranden. De provincie Almeria wordt doorkruist door bergketens en heeft een aantal rivieren. De regio is bijzonder geschikt voor natuurliefhebbers. Ze krijgen waar voor hun geld in de Sierra Nevada, Parque Natural de Cabo de Gata en Parque Natural de la Sierra de María-Los Vélez, waar je steenbokken, wilde zwijnen en de laatste monniksrobben in Europa kunt vinden.