Fietsen in Oostenrijk

Oostenrijk fietsen

Fietsen in Oostenrijk is een fantastische belevenis! Liefhebbers die een ontdekkingstocht per fiets door Oostenrijk willen maken worden op hun wenken bediend. Nieuwe fietspaden, routes en sportieve uitdagingen staan voor hen klaar in elke provincie. Voor het hele gezin zijn er afwisselende en makkelijke fietsroutes.

De fietsroutes voeren u door de verschillende provincies, liefelijke dalen en prachtige natuurgebieden. Deze uitstekend bewegwijzerde routes lopen langs rivieren, waardoor u bijna geen grote stijgingen tegenkomt. Dat is nog eens lekker fietsen.

De bekendste fietsroutes:
(Voor meer informatie over de afzonderlijke routes kunt u op de links aan de rechterkant van deze site klikken)

Donauradweg: (305 km) de klassieker onder de fietsvakanties van het Duitse Passau, langs de Donau, door Oberösterreich en Niederösterreich naar Wenen (250 km tot Wenen).

Salzkammergut: (280 km) deze route brengt u langs de bekende meren zoals de Wolfgangsee, de Hallstättersee, … in Oberösterreich en de Salzkammergut tot aan de stad Salzburg.

Bodenseeradweg: (320 km) de fietsweg leidt langs de Bodensee en de Rijn tot in Bregenz (Vorarlberg).

Tauernradweg: (325 km) de route begint bij de Krimmler watervallen en vormt één van de meest aantrekkelijke fietsroutes naar Salzburg.

Murradweg: (340 km) de meest afwisselende fietsroute van Oostenrijk begint aan de voet van het Nationaalpark Hohe Tauern en voert door Steiermark.

Ennsradweg: (250 km) tijdens deze tocht fietst u door drie Oostenrijkse deelstaten: Salzburgerland, Steiermark en Oberösterreich. Zeker de moeite waard is Enns, de oudste stad van het land. Eindpunt is de cultuurstad Linz.

Oostenrijk heeft de mountainbiker veel te bieden. Er zijn vele routes, die met of zonder gids gefietst kunnen worden.

Mountainbikers worden op elk niveau op hun wenken bediend met zowel schitterende panoramaroutes als uitdagende bergritten.

De liften bieden fietstransport om gemakkelijk met de fiets boven te komen en aan de route te beginnen.
De bikecentra zijn de skischolen in de zomer. De plaatselijk gidsen kennen alle wegen en trajecten, zij geven handige tips over uitrusting en techniek.
Natuurlijk heeft ook het hotelaanbod zich ontwikkeld. Er zijn speciale hotels geheel gericht op de mountainbikers, met aanbod van gidsen, ophaaldiensten en training- en techniekcursussen.