Home Bestemmingen Fly drive naar Portugal: minder bekende maar mooie plekken

Fly drive naar Portugal: minder bekende maar mooie plekken

43
0
DELEN

Portugal staat vooral bekend vanwege de Algarve en Lissabon. Maar er is nog zoveel meer te zien in Portugal! Helaas zijn deze streken vaak wat minder bekend. Ben je dus op zoek naar die echte unieke en mooie plekken in Portugal om te bezoeken? Met een fly drive kun je erheen vliegen en een auto huren in Portugal en al deze plekken zelf ontdekken. Laat je inspireren door deze minder bekende prachtige hotspots. We zetten de meest unieke highlights van Portugal even voor je op een rij.

Het pure en ruige Serra de Cabrera gebergte in Noord Portugal

Prachtige vergezichten over rotsen en groene heuveltoppen. In dit romantische en authentieke gebied lijkt het alsof je teruggaat in de tijd. Je komt er watervallen tegen, loslopende koeien en kippen, ruige rotswanden, groene bossen, begroeide hellingen en oude boogbruggen. Er leven nog veel wilde dieren en je vindt er de prachtigste bloemenweides. Een echte must voor de natuurliefhebber dus! Met een auto kun je er vanaf Porto naartoe rijden en een rondreis maken door dit gebied. Wil je graag een auto huren in Portugal? Bij Easyterra kun je tot vlak van tevoren zonder kosten annuleren en er zijn maar liefst 8.000 ophaallocaties.

Monsanto: een typisch traditioneel Portugees dorp

Een typisch traditioneel Portugees dorpje is Monsanto. Het is gebouwd tegen een berghelling op graniet en de huizen kenmerken zich door een typische Portugese bouwstijl. Ze zijn gebouwd met grote keien en ronde daken. Een zeer oude plek die al werd bewoond in de 2e eeuw voor Christus. In het midden vind je er nog de overblijfselen van een oud kasteel. De bijzondere huizen, steile straatjes en het met mos begroeide graniet zorgen voor een echte authentieke sfeer. Zeer zeker een bezoekje waard dus!

Het stuwmeer van Alqueva

Ook het stuwmeer van Alqueva is zo’n bijzondere plek in Portugal. Het is er zo stil en er is zo weinig bebouwing dat het een geliefde plek is voor sterrenkijkers. Er is vrijwel geen lichtvervuiling en de lucht is bijna altijd onbewolkt. Laat je verleiden en geniet er een avond van de fascinerende sterrenhemel. Een ervaring om nooit te vergeten! Bovendien zijn het stuwmeer zelf en de omgeving zelf ook zeer de moeite waard.

Douro Vallei

De Douro Vallei bevindt zich op anderhalf uur rijden van Porto. Het is een wijngebied dat zich kenmerkt door prachtige groene glooiende landschappen. Je kunt er wijn en Port proeven en kopen op de vele verschillende wijnboerderijen. Deze vallei behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO en is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Caldeira Velha

Ook echt een topper: het natuurreservaat van Caldeira Velha. Je waant je in Hawaii met de weelderige begroeiing en watervallen in dit gebied. Het bevindt zich op het eiland San Miguel dat tot de Azoren behoort. Je kunt er zwemmen in een prachtig meertje met warm water afkomstig uit een natuurlijk verwarmde waterval. Je vindt er rotsen, wilde varens, mos en een weelderige tropische begroeiing. Dit hoogtepunt van Portugal hoort zeker thuis op je bucket list. Heerlijk ook om even te bezoeken na een dagje Porto of Lissabon bijvoorbeeld.  En de Azoren zijn sowieso ook de moeite waard om te bezoeken.