Home Vakantie landen in Europa Frankrijk Landkaart van Frankrijk

Landkaart van Frankrijk

85
0
DELEN

Met een bevolking van bijna 66 miljoen is Frankrijk een van de meest bevolkte landen in Europa. Vanwege de vorm van Frankrijk worden ook wel zeshoeken genoemd. Terwijl het noordwesten van het land grenst aan de Atlantische Oceaan, het Suezkanaal en de Noordzee, ligt het zuidelijke deel aan de Middellandse Zee. Frankrijk heeft in totaal acht buurlanden. Het zuidoosten wordt begrensd door Monaco, in het oosten zijn Duitsland, Luxemburg, België, Zwitserland en Italië en ten zuiden van Frankrijk zijn Spanje en Andorra.

Het land is verdeeld in 18 verschillende regio’s, waarvan 13 in Europa. De overige vijf regio’s zijn overzeese gebieden. Veruit de grootste stad van Frankrijk is Parijs. In het grootstedelijk gebied van deze stad leven ongeveer 12,5 miljoen mensen. Andere belangrijke steden zijn Marseille, Lyon, Toulouse, Nice, Nantes, Straatsburg, Montpellier en Bordeaux. De rivieren in Frankrijk zijn waaiervormig. De langste rivier is de Loire met een lengte van 1020 km.

Frankrijk is heel schilderachtig. De Franse Alpen liggen in het zuidoosten van het land en zijn erg populair bij Duitse toeristen. De Franse Alpen omvatten de twee regio’s Auvergne-Rhone-Alpes en Provence-Alpes-Cote-d’Azur. Er is de hoogste top en tegelijkertijd de hoogste berg van Europa, de Mont-Blanc (4810m). De Cote d’Azur ligt in het zuidoosten van Frankrijk en strekt zich uit van Menton tot Cassis. De mooie stranden van de Middellandse Zee en de prachtige steden en dorpen trekken elk jaar veel toeristen. De Franse Jura-bergen ten noordwesten van de Alpen bieden daarentegen veel bos en natuur. De Provence in het zuidoosten van Frankrijk staat bekend om zijn vele lavendel- en zonnebloemvelden.

Google maps van Frankrijk