Home Blog Garden route Zuid-Afrika

Garden route Zuid-Afrika

47
0
DELEN
Zuid Africa garden route

De Garden route (Tuin route) is een van de meest indrukwekkende routes op aarde. De zuidelijke kust van de Republiek Zuid-Afrika , met uitzicht op de kust van de zee van 200km, loopt door weelderige bergen, rivieren en witte zandstranden, elk een afstand van niet meer dan 45 minuten van elkaar.

De indrukwekkende weg die begint bij de Mosselbaai en zich oostwaarts uitstrekt naar de rivier de Storms, is een prachtige geografie met zijn prachtige geografische structuur, vegetatie en dieren in het wild.

Garden route

De beste manier om de Garden Route-route te verkennen, is door een auto te huren. Ik startte de route van Bense Durban naar Kaapstad met Baz Bus, de beroemde hop-on-hop-off-busdienst voor rugzaktoeristen in Zuid-Afrika. Baz Bus biedt een unieke deur-tot-deur-service tussen 180 backpackhostels in 40 verschillende steden in Zuid-Afrika.

1. Mosselbaai

Zuid-Afrika Mosselbaai, beschouwd als het begin van de Garden route, op 400 km van Kaapstad, biedt mogelijkheden voor zwemmen, kanoën en zeilen met ongerepte stranden. Hier kunt u ook een boottocht maken om Seal Island-zeehonden te zien en een leuke tijd op het strand hebben.

2. Oudtshoorn

Garden route Oudtshoorn is een stad die zich verder langs de kust bevindt, gescheiden door bergen. Als je de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika bereikt, kun je onderweg getuige zijn van het unieke uitzicht op de bergen. Er zijn meerdere struisvogel boerderijen in de stad. De Cango-grotten in Oudtshoorn zijn ook interessante plekken om gezien te worden.

3. George

Zuid-Afrika George , de zesde grootste stad van Zuid-Afrika. De naam van de stad is van koning George III van Engeland. De bevolking van de stad tussen de Indische Oceaan en het Outeniqua-gebergte in de westelijke Kaapregio van het land is ongeveer 200.000. Gelegen in het midden van de weg tussen Kaapstad en Port Elizabeth, ligt de stad in het midden van de Garden route. Dit is een grote en goed uitgeruste plaats, in tegenstelling tot de kleine stadjes op de route. Hier is het mogelijk om veel plaatsen van deze prachtige geografie te ontdekken.

Een winkelcentrum in de stad, een lokale markt op zaterdag en een spoorwegmuseum. De treinreis met oude locomotieven tussen George en Hartenbog is een van ‘s werelds meest gekenmerkte treinreizen. Bergen, uitgestrekte landschappen, treinsporen die door glorieuze tunnels voeren, werden in 1993 onder bescherming genomen. De Golf van Victoria, 8 kilometer buiten George, staat vol met kleine hotels en pensions. De mooiste stranden van de regio zijn hier te vinden. Dit is een plek waar surfers hun trucjes laten zien, net zoals de Indische Oceaan net om de hoek ligt. Accommodatieadvies Outeniqua Travel Lodge .

4. Wildernis

Als je met de auto vanuit Kaapstad reist, kom je aan bij de Wilderness met duizelingwekkende stranden en golven na het oversteken van de groene heuveltoppen om te beseffen dat je de Garden route hebt bereikt. Wilderness wordt omringd door het Outeniqua-gebergte, tussen de Kaaimans-rivier en het natuurreservaat Goukamma. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers in de natuur met zijn brede stranden, wandelpaden, bossen vol vogels, rivieren en lagunes. Ik heb de gelegenheid niet gevonden om hier rond te dwalen en het mooie weer langs de route te zien, en zelfs toen ik terugkeerde naar de storm. Nationaal park van 2500 hectare, 5 rivieren, 5 meren en een prachtige 18 km lange kustlijn. De uitkijkpunten Map of Africa en Dolphin Point bieden een spectaculair uitzicht. Paragliden, segway-tochten, paardrijden, rotsklimmen, kanoën op de Wilderness-lagune, de beroemde activiteiten van de wandelaar regio Kingfisher Trail.

Hoewel The Wild Farm Backpackers de plek is om te verblijven, zal ik eerst Wilderness Beach House Backpackers Lodge aanbevelen, dat dicht bij de kust ligt. Fairy Knowe Backpackers is ook een ideale plek om te verblijven voor vakantiegangers.

5. Sedgefield

Het kleine en charmante stadje Sedgefield , verborgen tussen Knysna en George, is de eerste plaats in Afrika voor de ‘Cittaslow’, een trage beschrijving van de stad. Sedgefield is gebouwd rond de beroemde lagune met zijn vogels en is een veel voorkomende plek voor gezinnen die van outdoor activiteiten houden en van mensen die op zoek zijn naar een rustige vakantie. Kinderen kunnen zwemmen in de lagune, wandelen in de bossen en groene gebieden, of fietsen in het omliggende bos en een bezoek brengen aan de biologische markt, die elke zaterdag wordt opgezet.

6. Knysna

De favoriete vakantieplaats van Zuid-Afrika, Knysna, werd gebouwd aan de oevers van een ondiepe lagune. De schoonheid van deze stad en haar omgeving maakt het een vakantiebestemming op zich. Er zijn prachtige huizen, van de heuvel tot het strand, met boten op de houten pier en een café, restaurant, bar en winkels direct aan de kust. Er zijn zeer rijke activiteiten, sommige van de activiteiten die moeten worden gedaan zijn; Je kunt met een veerboot naar het Featherbed Wildlife Park varen, een boottocht maken over de lagune The Heads of wandelen over het pad rond het bos van Knysna. Je hebt ook het Knysna Elephant Park.
Mijn aanbeveling voor de overnachting is The Graywood Hotel of Jembjo’s Knysna Lodge .

7. Plettenbergbaai

Plettenbergbaai is een leuke plek voor diegenen die de brede stranden, de kalme schuimende golven en de vakantie rondom de zee, het zand en de zon op prijs stellen. Als je deze trilogie beu bent, kun je golflessen nemen, tijd doorbrengen op de wandelpaden of tijd doorbrengen in de natuurlijke habitats. Natuurreservaat Robberg is geweldig voor wandelingen in de natuur. Lawnwood Snake Sanctuary, Birds of Eden, Monkeyland Primate Sanctuary en Jukani Wildlife Sanctuary zijn in de buurt. De beste maanden voor diegenen die op zoek zijn naar een rustigere vakantie in Plettenbergbaai zijn februari en maart.

De Bloukrans-brug biedt ‘s werelds hoogste Bungy Jump (216m), 10.000 voet parachutespringen, dolfijnen en walvis spotten, kanoën, vissen, duiken, paardrijden en nog veel meer. Accommodatieadvies Milkwood Manor .

8. The Crags

Garden Route The Crags, op slechts 25 minuten van Plettenberg Bay, is een paradijs voor natuurbehoud en familie-vakantie-activiteiten. De meeste activiteiten in Plettenberg en Crags zijn gebruikelijk. Je kunt tijd doorbrengen met een baby, een weesolifant door de olifanten bar te bezoeken, kijkend naar apen die door de bomen van alle hoeken van de wereld in Monkeyland slingeren, of een paar uur doorbrengen in Birds of Eden, ‘s werelds grootste buitenkooi.

9. Storms River

Garden Route Storms River, omringd door Tsitsikamma National Park, staat bekend om zijn unieke bossen die nog nooit zijn beschadigd. Het is een van de plaatsen waar ik het meest van hou. Het stadscentrum is slechts een vluchtige straat, met cafés, restaurants, activiteiten en reisbureaus op een rij rond de straat. Sommige winkels lijken in de jaren zestig gebleven te zijn. Destijds was er zelfs een wedstrijd van de beste navolgers van Elvis Presley.

Omdat de kuststrook rotsachtig en ruig is, geven reizigers op de Garden route vaak de voorkeur aan de loopbruggen die Storms River heeft. Big Tree ligt op 2 km afstand van het stadscentrum. Loop in een van de trekkingsroutes die zich uitstrekken over maximaal 2 en 4 km in hetzelfde park. De Tsitsikamma Canopy- activiteit, die werd uitgevoerd in touwen die zich uitstrekten tussen oude en hoge bomen in het bos, was zeer aangenaam. Er zijn activiteiten zoals slangen in de rivier, mountainbike-tochten, paardrijden tochten.

Beste reistijd naar Zuid Afrika

De Garden Route-route is een van de leukste activiteiten ter wereld. Daarom is de route zeer geïnteresseerd door jongeren.
De beste maanden om te bezoeken zijn van november tot april. Ik bezocht tijdens kerstperiode en was druk en de prijzen waren hoog, dus tussen februari en april is meest ideale periode. Houd er rekening mee dat in bijna elk jaargetijde van het jaar u regen tegenkomt.

Vliegtickets Zuid Afrika

Vliegmaatschappijen Van – Naar
KLM.nl Amsterdam – Kaapstad
Qatar Airways Amsterdam – Doha – Kaapstad
Turkisch Airlines Amsterdam – Istanbul – Kaapstad
Air France Amsterdam – Parijs – kaapstad

Handige LINKS:
http://www.tsitsikamma.info