Goed voorbereid op vliegvakantie gaan doe je zo!

Goed voorbereid op vliegvakantie gaan doe je zo

Iedereen kent het wel. De week voor het vertrek van jouw reis of vliegvakantie, begint de stress al een beetje toe te slaan. Laat staan de dag voor en de dag van vertrek. Daarom, hebben wij een lijst voor je samengesteld, waardoor jij altijd goed voorbereid op reis kan gaan.

Van tevoren je koffer klaarleggen

Allereerst raden we je aan om op tijd te beginnen met het inpakken van je koffer of tas. Zo kan je gedurende de week steeds wat kleine dingen in de koffer gooien, waarvan je bedenkt dat ze wellicht van pas komen. Ook het toepassen van een paklijst kan hierbij erg handig zijn. Er zijn diverse paklijsten te vinden op het internet, voor bijvoorbeeld mannen, vrouwen of gezinnen. Met deze lijsten kan je simpelweg de verschillende items afwerken en afkruisen zodra je deze hebt ingepakt. Zo weet je zeker dat je in ieder geval de meest belangrijke spullen bij je hebt voor de reis.

Handbagage

Daarnaast is het erg handig om een kleine (rug)tas bij je te houden voor gedurende de vlucht. Stop hier je belangrijke documenten in, de portemonnee, telefoon en powerbank. Zo heb je deze altijd direct bij de hand. Ook is het prettig om een leeg flesje mee te nemen in de handbagage. Deze kan je dan na de douane vullen met water. Dan weet je zeker dat je geen dorst krijgt. Ook is het meebrengen van wat entertainment erg slim. Hierbij kan je denken aan een tablet met eerder gedownloade films en series, of een boek. Zeker als je gaat vliegen met (jonge) kinderen kan het fijn zijn om ze te kunnen voorzien van wat afleiding. Dit kan door middel van een spelletje, puzzel- of kleurboek.

Vooraf online een parkeerplaats reserveren

Ten derde, kan het erg druk zijn op en rondom de luchthavens. Vertrek daarom altijd op tijd van huis, zeker in het hoogseizoen. Hiermee voorkom je dat je erg moet haasten bij aankomst op het vliegveld. Het is hierbij aan te bevelen om vooraf een parkeerplaats te reserveren, als je van plan bent om met de auto te komen. Door bijvoorbeeld vooraf je parking voor parkeren Rotterdam Airport of parkeren Schiphol te boeken, ben je gegarandeerd van een plek! Je hoeft je dan dus enkel en alleen nog maar aan te melden, waardoor je voorkomt dat je in een lange rij terecht komt. Daarnaast is het mogelijk om via bovenstaande websites gebruik te maken van verschillende parkeervormen. Van shuttle parking tot aan valet parking, ParkCare heeft het allemaal. En, bijkomstig voordeel, je bent gegarandeerd van de laagste prijsgarantie. Het reserveren van zo’n parkeerplaats gaat snel en eenvoudig, met enkele kliks. Zo bespaar je dus niet alleen gestress en tijd, maar ook geld.

Laat het huis schoon achter

Het laatste waar je natuurlijk zin in hebt, is om je huis rigoureus schoon te maken voor je vakantie. Echter, raden we je wel aan om enkele schoonmaaktaken uit te voeren. Zorg bijvoorbeeld dat er geen natte kleding of handdoeken in de wasmand liggen. Deze kunnen erg gaan stinken. Ook even snel de stofzuiger door de woonkamer heentrekken, kan geen kwaad. Daarna nog even de wc afpoetsen, de wasmachine en droger legen. Zo kan je bij aankomst thuis direct de wasmachine aanzetten en neerploffen op de bank. Zonder je druk te hoeven maken over huishoudelijke taken die nog moeten worden uitgevoerd.

Een ding is zeker, als je de koffer op tijd inpakt, je handbagage goed voor elkaar hebt, je parkeerplaats online gereserveerd hebt en je huis hebt schoongemaakt, ben je goed voorbereid op je vakantie!

We wensen je heel veel plezier toe! Geniet er van.