Home Vakantie landen in Europa Griekenland Vakantie in Kos

Vakantie in Kos

76
0
DELEN
vakantie Kos

Kos is het na Kreta grootste eiland van Griekenland, belooft onvergetelijke dagen. Het eiland aan de Golf van Gökova, met zijn gelijknamige hoofdstad, is een metropool voor cultuur en toerisme in het zuidoosten van de Egeïsche Zee. Vanuit Kos kunt u prachtige uitstapjes naar Turkije maken op slechts een paar kilometer afstand, evenals naar de naburige eilanden Pserimos, Kalymnos of Astypalea. Een prachtig zandstrand aan de kust met zijn zeer goede hotels biedt ontspanning en een bezoek aan de bergketens in het noorden van het eiland met zijn kleine romantische dorpjes.

Het eiland biedt op een lengte van meer dan 40 kilometer en met prachtige stranden ideale omstandigheden voor zonzoekende badgasten. Het belangrijkste badseizoen is van mei tot oktober. Toerisme is de economische belangrijkste bron van inkomsten van het eiland, de toeristen vinden daarom een zeer goed functionerende infrastructuur. Het hele jaar door is Kos gemakkelijk bereikbaar via de belangrijkste Griekse luchthavens Athene en Rhodos.

Het eiland Kos wordt bewoond door ongeveer 30.000 inwoners. De hoofdstad met zijn ongeveer 18.000 inwoners draagt de naam van het eiland. In de hoofdstad zelf kunnen overblijfselen van de Asklepieion, het Hospitaller fort Neratzia of ook uitgebreide opgravingen worden bezocht. Een bezoek aan het zoutmeer van Alykes bij Tingaki is net zo ontspannend als de thermische bron van Embros, die zich in open zee bevindt. Voor enge vrienden bevelen we een bezoek aan het spookdorp Agios Dimitrios en de verlaten ruïnes van Palio Pyli aan. Trotse koninklijke optochten kunnen worden bewonderd tijdens een bezoek aan het pauwbos, dat zich vlak bij de luchthaven van het eiland bevindt.

Kos eiland

Kos biedt als bestemming vele bezienswaardigheden. Vooral populair zijn de oude culturele sites. De meest populaire stranden van het eiland liggen aan de zuidkust. De Paradise beach biedt bijvoorbeeld een breed scala aan watersporten naast fijn zand en schoon water. Als je het een beetje rustiger vindt, kun je naar Marcos Beach gaan. Dit biedt ook een prachtig zandstrand, maar wordt veel minder bezocht. Afhankelijk van wat je van je vakantie verwacht, moet je accommodatie kiezen in de hoofdstad Kos Town of in een van de kleine steden. Als u een rustige vakantie in Kos wilt doorbrengen, misschien met uw gezin, voelt u zich bijvoorbeeld goed verzorgd in Mastihari. Het rustige vissersdorpje heeft een kleine haven en biedt ook een regelmatige busdienst naar Kos-stad. Als je tijdens je Kos vakantie zoveel mogelijk wilt ervaren en ook het nachtleven van het eiland wilt verkennen, kun je het beste een accommodatie in de hoofdstad kiezen. Talrijke tavernes en restaurants bieden de mogelijkheid om goed te eten en om in contact te komen met de lokale bevolking en toeristen uit heel Europa met een slokje wijn. Verschillende stranden zijn ook gemakkelijk te bereiken vanuit Kos Town. Vanaf hier beginnen veel tochten, of het nu in het land of op het water is.

De bestemming Kos is zeer gevarieerd. Zowel cultureel als culinair heeft het eiland veel te bieden. De bruisende hoofdstad biedt een interessant contrast met de rustige stranden, oude tempels en olijfboomgaarden. Door zijn overwegend vlakke karakter is het eiland ook gemakkelijk per fiets te verkennen. Vanaf de weinige bergen van het eiland heb je een indrukwekkend uitzicht over het landschap. Afgezien van de hoofdstad met zijn 18.000 inwoners, zijn er anders alleen kleine dorpjes op het eiland die rust en stilte beloven. Hier tikken de klokken zelfs langzamer dan in de bruisende hoofdstad. Kos biedt als bestemming accommodaties in verschillende prijsklassen. De goedkoopste manier is om een kamer te huren bij een lokale inwoner. Als u met uw gezin reist, kunt u ook een vakantieappartement huren. Er zijn echter ook hotels met verschillende aantallen sterren om uit te kiezen. Als het op comfort aankomt, is het het beste om een hotel te kiezen met minimaal vier sterren. Kortom, de voedsel- en brandstofprijzen zijn hoger op Kos dan op het vasteland. Anders is er ongeveer een gemiddeld prijsniveau. De bestemming Kos is snel met het vliegtuig te bereiken. Het duurt ongeveer vier uur om van Amsterdam te vliegen.

De toeristische bestemming Kos biedt vele attracties. De ruïnes van het oude kasteel van de vestingstad bevinden zich in het oude centrum van Kos-stad, de hoofdstad van het eiland. Vanaf de muren van het kasteel biedt een indrukwekkend uitzicht op de haven en de zee. In het Kos Natuurpark is er de mogelijkheid om de natuur te “zien, voelen en proeven”. Talrijke (nuttige) planten en dieren bevinden zich daar. Een echte aanrader is een eilandtour, die zowel met de huurauto als met een touroperator kan worden gedaan. Tijdens zo’n tour kun je alle belangrijke bezienswaardigheden bezoeken. Dit is daarom vooral geschikt voor nieuwe bezoekers. Voor sportliefhebbers is er ook de mogelijkheid om een zeilboottrip te maken, watersporten te beoefenen of te genieten van een ontspannen strandrit. De bestemming Kos wordt nauwelijks beïnvloed door het toerisme. Hoe authentieker is daarom het bezoek van een festival dat de lokale bevolking van oudsher engageert. Als u de Rozenmaandag op de Kos-bestemming bezoekt, heeft u de mogelijkheid om te genieten van traditioneel eiland picknicken en vliegeren. Kos Town de hoofdstad van het eiland, biedt tal van restaurants, tavernes en de prachtige haven, waar altijd iets te beleven is.

Bezienswaardigheden op Kos

Tijdens vakantie Kos zijn de oude bezienswaardigheden van het eiland een must. De liefhebbers en aanbidders van Hippocrates kunnen zijn geboorteplaats bezoeken op het eiland, de huidige stad Kefalos in het westen van het eiland. Een zeer goed bewaard brongebouw in de bergen boven de Asklepieion boeit ook de vrienden uit de oudheid. Het fort Andimachia in de buurt van de luchthaven, het gymnasion in de stad zelf of de haven van Mandraki tonen bezoekers ook de schoonheid van weleer.

Kos ligt in het centrum van het Dodekanesos-complex en is een van de meest populaire Griekse eilanden. Zandstranden en een rijke geschiedenis zijn de twee belangrijkste attracties van Kos, samen met een levendig nachtleven. Er zijn veel interessante bezienswaardigheden op het eiland, waaronder het indrukwekkende heiligdom van Asclepius (Asklepieion), de oude Agora, het Venetiaanse kasteel in Kos-stad en het fort in Antimachia. Een pittoresk dorpje om te bezoeken in Kos is Zia, terwijl mooie stranden Thermes, Paradise, Mastichari en Agios Stefanos zijn. Populaire activiteiten op Kos zijn windsurfen en duiken. Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om een ​​boottocht te maken vanuit Kos-stad naar het toeristenoord Bodrum in Turkije.

Asklepieion

Asklepieion is het belangrijkste archeologische zicht op het eiland. In de oudheid werkte het als een genezend centrum en het kreeg zijn naam van Asklepeios, de zon van Apollo en beschermer van gezondheid en geneeskunde.

Kasteel Nerantzia

Nerantzia Castle, of anders het kasteel van de ridders, ligt aan de ingang van de haven, Kos Town. Het werd in de 14e eeuw gebouwd door de Ridders van Sint-Jan, op de plaats van een voormalig Byzantijns fort.

Roman Odeon

De Romeinse Odeon werd gebouwd in de 2e eeuw voor Christus en is zeer goed bewaard gebleven. Het bood onderdak aan menigten mensen die bijeenkwamen om gevechten tussen gevangenen te kijken, zoals het gebeurde in het Colosseum van het oude Rome.

Casa Romana

Dit huis is een prachtig Romeins herenhuis en de architecturale stijl lijkt op de huizen in Pompeii. Enkele opmerkelijke fresco’s en mooie atria zijn binnen te zien.

Hippocrates vliegtuig

De mythe zegt dat Hippocrates, de vader van de geneeskunde, onder deze plataan in Kos Town zijn studenten de geheimen van genezing zou leren. Natuurlijk is dit een afstammeling van de oorspronkelijke boom.

Antimachia Venetiaans kasteel

Het Venetiaanse kasteel van Antimachia ligt op een heuvel boven het dorp en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het werd gebouwd in de 14e eeuw en de muren ervan overleven vandaag in goede staat. In het kasteel zijn twee kerken.

Bestemmingen op Kos

Kos Town

Kos-stad is de hoofdstad en belangrijkste haven van het eiland. De architectuur is een mix van Venetiaanse, Ottomaanse en moderne stijl. De meest karakteristieke plek van de stad is het sterke kasteel in de haven.

Zia

Zia is een prachtig, bergachtig dorp in het midden van het eiland en biedt een prachtig uitzicht op het eiland. Sommige toeristische ontwikkeling wordt opgemerkt in het dorp, maar de sfeer is nog steeds authentiek.

Antimachia

Antimachia staat aan de zuidkant van het eiland en is het dichtstbijzijnde dorp naar de luchthaven. Op een heuvel boven Antimachia, is er een imposant Venetiaans kasteel.

Beste stranden van Kos

Mastichari strand

Mastihari is een exotisch strand met zacht, wit zand en smaragdgroen water. Veel surfplekken bevinden zich langs dit strand.

Thermes

Thermes is een kleine baai met zwarte kiezels en warm water. Het strand is omgeven door enorme rotsen.

Kefalos strand

Het strand van Kefalos is een lange en zanderige baai aan de zuidkant van het eiland. Bij de ingang van de baai, is er het schilderachtige eilandje Kastri.

Beste reistijd naar het eiland Kos

Een vakantie op Kos is het hele jaar mogelijk. Het belangrijkste vakantieseizoen voor strandliefhebbers is van mei tot oktober. Met overdag temperaturen van 23 graden tot meer dan 30 graden, trekt Kos veel toeristen. Tijdens dit seizoen zijn de prijzen constant hoog. Als u goedkoper wilt reizen, moet u in het laagseizoen naar het eiland komen. Goedkope luchtvaartmaatschappijen vliegen op deze tijden echter veel minder vaak dan in het hoofdseizoen. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het plannen van uw vakantie. Kortom, het is logisch om uw vakantie zo vroeg mogelijk te boeken om tijdens de vlucht geld te besparen. Zelfs voor bezoekers die de voorkeur geven aan mildere temperaturen, is het eiland een ideale vakantiebestemming. In de maanden november tot april is er een gemiddelde dagelijkse temperatuur van ongeveer 15 graden. Voor toeristen die het eiland liever bezoeken voor hun eeuwenoude schatten, zijn deze temperaturen een ideale voorwaarde. Hoe lang u uw vakantie op het eiland doorbrengt, hangt af van uw persoonlijke interesses. In de winter zijn de temperaturen altijd meer dan tien graden, maar het regent op dit moment vaker dan in de zomer.