Landkaart van Griekenland

Griekenland landkaart

Griekenland beslaat het zuiden van het Balkan-schiereiland. Op het grondgebied van Griekenland wonen 10,7 miljoen inwoners, wat overeenkomt met een dichtheid van 76 inwoners per vierkante kilometer. Dit maakt Griekenland, naast Ierland, het minst bevolkte land in de Europese Gemeenschap. Het land is verdeeld in 13 regio’s en de autonome regio Athos.

In het noorden grenst het land aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. Naar het zuiden opent het naar de Egeïsche Zee. Verspreide eilanden beslaan ongeveer een vijfde van het nationale grondgebied. Ithaca en Corfu, de beroemdste Ionische eilanden, liggen aan de westkust. Kreta is het grootste eiland in de zuidelijke Egeïsche Zee. Bijna de helft van het Griekse vasteland is bedekt met beboste bergen, die zijn onderverdeeld in twee verschillende regio’s: De bergrug van de Pindos-rivier strekt zich uit langs de westkust, terwijl de Olymp de kruisbergen in het oosten overziet. Ze omsluiten de vruchtbare vlakte van Thessalië. Over het algemeen heeft Griekenland een kustlijn van 14.000 kilometer. Alleen aan de kusten zijn enkele stroomgebieden te vinden.

De oude cultuur en het mediterrane klimaat van Griekenland trekken elk jaar miljoenen toeristen. Het land heeft 36 luchthavens en daarom een dicht netwerk van luchtverbindingen. De belangrijkste zee- en veerhavens zijn Patras, Volos, Piraeus en Thessaloniki.

De beroemdste bezienswaardigheden van het oude Hellas zijn de Akropolis, Delphi, Thebe, Olympia, Korinthe en de hoofdstad Athene. Verschillende, tot 1400 meter hoge bergen, omringen de hoofdstad Athene op de Attische vlakte, die zacht afloopt naar de zee in het zuiden. de

Stadsgezicht kenmerkt twee enquêtes. Een 156 meter hoge rots, die de Akropolis en de heuvel Lykabettos op 277 meter hoogte draagt.

 

Google maps van Griekenland