Home Blog Haal het meeste uit je volgende citytrip met deze tips

Haal het meeste uit je volgende citytrip met deze tips

37
0
DELEN
Stedentrip naar St. Petersburg

Ben jij ook iemand die er soms nood aan heeft om er enkele dagen van tussenuit te gaan en de dagdagelijkse sleur te ontsnappen? Maar geeft het plannen en organiseren van een stedentrip je net stress? Geen paniek! Met deze tips stap je zonder zorgen het vliegtuig in op weg naar die ene stad die al zo lang op je travel bucketlist staat.

Wat wil je doen?

Je begint allereerst het best met het bepalen van de duur van je reis en de activiteiten die je wil doen in de stad voor je vertrekt. Je kan je natuurlijk ook laten verrassen en pas in de stad zelf uitzoeken wat je wil doen, maar niets is vervelender dan thuiskomen en ontdekken dat je de beste bezienswaardigheden hebt gemist, toch? Om te weten te komen wat er allemaal te beleven valt, kan je jezelf inlezen of aan vrienden van je die er al zijn geweest vragen wat zij de moeite waard vonden. Maar doe uiteindelijk wel wat je zelf leuk vindt. Misschien heb je wel vrienden die steeds alle musea bezoeken, hoewel jij liever wil pronken met je favoriete Bottega Veneta tas in het culinair meest hoogstaande restaurant van de stad. Jouw citytrip, jouw keuzes! Handig is ook om al te bepalen welke activiteiten je op welke dag doet. Zo kan je de activiteiten verdelen per dag op basis van bijvoorbeeld locatie, zodat je elke dag die dingen doet die niet zo heel ver van elkaar verwijderd zijn. Tijd is kostbaar tijdens een citytrip!

Boek op tijd

Nadat je een soort van planning hebt gemaakt, boek je je vliegtickets en je verblijf best zo vroeg mogelijk omdat dit goedkoper is. Je wil natuurlijk nog wat geld overhouden om te besteden tijdens de citytrip zelf. Het handige aan het boeken van je verblijf na het maken van je planning is dat je zo op zoek kan gaan naar een accommodatie dat op een centraal punt ligt ten opzichte van jouw geplande bezienswaardigheden. Wanneer je je vliegtickets koopt, zorg er dan voor dat je heenvlucht zo vroeg mogelijk op de dag is, en je terugvlucht zo laat mogelijk op de dag. Zo haal je het maximale uit je korte reis.    

Tijd om in te pakken

Inpakken is misschien wel het moeilijkste deel van de voorbereiding. Wat zal ik aandoen? Zal ik het te koud hebben? Of zal ik het net te warm hebben? Je wil er namelijk niet enkel goed uitzien op die vakantiekiekjes, maar je ook goed voelen in de kleren die je op dat moment draagt. Raadpleeg dus enkele dagen van tevoren het weerbericht om te weten wat de weergoden voor je in petto hebben. Wat je sowieso mee moet nemen, is comfortabele kledij. Je bevindt je midden in de stad, je zal veel wandelen, dus neem je ingelopen sneakers en meest comfortabele cargobroek zeker mee. Niet te vergeten: berg alle nodige documenten, zoals je vliegticket en paspoort, veilig op.