Home Blog Hoe boek je de goedkope vluchten?

Hoe boek je de goedkope vluchten?

55
0
DELEN
Goedkope vliegtickets zoeken

Het boeken van vluchten is eenvoudig geworden. Maar het vinden van de beste vlucht voor jezelf, bij voorkeur de goedkoopste, is een uitdaging.
Hoe vind je de goedkoopste vlucht?
Voor 250 euro direct naar New York vliegen? Of zelfs voor minder dan 250 euro met tussenstops?

Of voor paar tientjes naar Londen vliegen? Hoe kun jij goedkoopste vliegticket vinden?

Dat is waarom ik de moeite nam om mijn ervaring en tips op te schrijven, zodat je goedkope vluchten kunt vinden. Ik heb in de loop van de jaren wat trucs en tips geleerd die verrassend genoeg niet iedereen weet.

Overigens geef ik de voorkeur aan rechtstreekse vluchten en betaal ik liever iets meer meer.

Mijn tips om de goedkoopste vliegtickets te vinden

Zijn er insidertips als het gaat om het boeken van een vlucht? Er gaan veel geruchten rond als het gaat om het maken van een koopje. Verwijder cookies in de browser tot het boeken van vluchten op een woensdag.

Hier zijn mijn tips en instructies voor het zoeken naar vluchten. Overigens, hoe vaker ik vlieg, hoe meer ik er belang aan hecht om er snel en zo ver mogelijk te komen. De beste met een nachtvlucht. Hiervoor wil ik graag 100 – 200 € meer betalen voor vliegtickets. Maar ik ben geen student of stagiair die op elke cent moet letten. Gelukkig is die tijd allang voorbij.

1 - Boek vluchten vroeg

Ik ben spontaan en hou niet van plannen. Maar plannen en boeken vroeg loont echt. Last-minute koopjes zijn zeldzaam.

Vuistregel voor binnenlandse vluchten: vluchten zijn goedkoper als u ongeveer 6 weken eerder boekt.

De kaartjes zijn 40-50% goedkoper dan op de dag van vertrek. De prijzen stijgen snel.

Voor langeafstandsvluchten (vooral tijdens een reis naar populaire reistijden), moet u eerder de prijzen voor vluchten zien.

Voorbeeld: Vliegticket naar New York.  Als ik eer der dan 3 maanden voor vertrek naar vluchten boek, zal ik ten minste 25 procent per persoon besparen (vluchten met een tussenstop kunnen iets goedkoper zijn).

Vlucht naar New York binnen 3 weken (dinsdag vertrek, vrijdag terug)

Vliegticket

Vlucht naar New York over 5 maanden (dinsdag vertrek, vrijdag terug)

Goedkope vliegticket met

2 - Kies flexibele datum

Wees flexibel met betrekking tot vertrek- en aankomstdag. De goedkoopste dag van vertrek is niet altijd (zoals vaak wordt aanbevolen) op een woensdag, maar vaak ook op vrijdag. Echter, alleen vroeg in de ochtend of laat in de avond. Voor vluchten binnen Europa is maandag de goedkoopste retourdag. De ervaring heeft geleerd dat zondag de duurste is. Maar als u terugkomt van een verre reis, is zondag vaak de goedkoopste.

Dus: neem de tijd en controleer precies wat de vluchten zelfs 1-2 dagen eerder of later kosten. Ook met de vertrektijden moet je flexibel zijn.

Ondertussen bieden bijna alle vluchtzoekmachines een hele maand weer, zodat u kunt zien hoe tarieven dag na dag verschillen (voorbeelden van Skyscanner en Google Flights):

3 - Vermijd de belangrijkste feestdagen

De belangrijkste reistijd is het vakantieseizoen. De vraag is hoog, tickets zijn schaars omdat iedereen wil reizen. Vermijd, indien mogelijk, schoolvakanties of vakanties of reis vanuit een andere staat, die nog geen vakantie is.

Controleer ook in het land van aankomst of het vakantie- of vakantietijd is. Vluchten vanaf Duitsland zijn vaak goedkoper dan Nederland omdat in Duitsland vliegtaks goedkoper zijn. Als je vlak bij duitse grens woont kun jij vluchten vanaf Duitsland bekijken (bv. Vanaf Dusseldorf of Keulen)

4 - Gebruik vluchtzoekmachines

De beste manier om goedkope vluchten te vinden (en ook de snelste manier) zijn zogenaamde vluchtzoekmachines. Ze zoeken op alle platforms en websites van luchtvaartmaatschappijen om de goedkoopste deal of de snelste vlucht voor u te vinden.

Ik geef de voorkeur aan directe vluchten en vermijd dat ik meer dan eens verander indien mogelijk.

Over het algemeen zijn vluchten met 1-2 stops natuurlijk goedkoper. Dus laat ik dat aan iedereen over, wat belangrijker voor je is: tijd besparen of geld besparen.

Ik heb bij diverse vluchtzoekmachines een vlucht gezocht op dezelfde datum en op dezelfde bestemmingen. Hier zijn de resultaten.
Ik zocht vlucht van Amsterdam naar New York op dinsdag 5 februari heen en op vrijdag 8 februari terug. Voor paar dagen stedentrip New York.

Google Flights

Goedkope vliegticket met Google Flights

Google Flights: De beste zoekmachine voor een eerste overzicht is Google Flights. U kunt eenvoudig meerdere vertrekluchthavens en alternatieve bestemmingen in de buurt opgeven. Het zoeken is heel eenvoudig en duidelijk. Toch merkte ik dat niet alle luchtvaartmaatschappijen altijd op de lijst staan en niet altijd de goedkoopste.

Goedkope vliegticket met Skyscanner

Skyscanner: De goedkoopste vluchtzoekmachine, Skyscanner zoekt ook de prijzen van low cost airlines als Ryanair, Transavia enz… Dus voor vluchten binnen Europa zeer aan te raden om Skyscanner te gebruiken.

Momondo.nl

Goedkope vliegticket met Momondo.nl

Momondo.nl : Iets duurder dan Skyscanner maar Momondo geeft ook een grafiek met de prijzen. Zo kun jij meteen zien of de andere datum nog goedkoper is. Ik zag meteen dat de vlucht van een week later 10 euro goedkoper was.

Kiwi.com

Goedkope vliegticket met Kiwi.com

Kiwi.com/nl/ : Dezelfde prijs als Momondo. Op Kiwi.com zie je ook een kaart van de bestemmingen met de prijzen.  Ook net als bij Google Flights meerdere vertrek en aankomst bestemmingen aangeven.

Cheaptickets.nl

Goedkope vliegticket met cheaptickets

Cheaptickets.nl : Iets duur dan andere maar voor de andere bestemmingen kun jij goedkope vlucht vinden.

Vliegtickets.nl : New York heeft 3 luchthavens, op vliegtickets.nl moet jij per luchthaven apart kiezen.

De zoekmachines zijn eenvoudig en heel gemakkelijk te gebruiken. Zoals gebruikelijk, voert u uw vertrekluchthaven in, uw bestemming en selecteert u een specifieke datum of “flexibele reisdata”. Bij het bekijken van de datum geeft de zoekmachine u direct door op welke dag u het goedkoopste ticket voor uw vliegtuig krijgt.

Je kunt zelfs direct zien hoeveel een eersteklas vlucht zou kosten.

U kunt ook meer vertrek- of bestemmingsluchthavens toevoegen. Soms is het de reis naar een andere luchthaven waard. Voor mij is Dusseldorf handig. Ik kijk altijd uit naar Amsterdam en Dusseldorf en beslis dan welke ik moet kiezen.

Boek een vlucht met Google Flights

Wat is het verschil tussen Google Flights en Skyscanner of Momondo?

De populaire zoekmachines voor vluchten krijgen de prijzen van reisbureaus. Deze zijn niet altijd up-to-date. Google Flights daarentegen heeft rechtstreeks toegang tot de gegevens van de luchtvaartmaatschappijen. Google claimt een aanbieding met de goedkoopste vlucht te ondergraven.

Je moet ook voorzichtig zijn met de vluchtzoekmachines, want soms moet je extra toeslag betalen als je betaalt met een creditcard, bankoverschrijving of PayPal.

5 - Boek met of zonder bagage?

De goedkoopste manier om te vliegen is als je alleen reist met handbagage. Geen probleem in Europa, maar vaak een groot probleem bij langeafstandsvluchten, omdat je meestal langer reist.

Ik ben op zoek naar goedkope Amerikaanse vluchten (Amsterdam – New York). Skyskanner liet me echt goedkope tickets zien bij Lufthansa (United airlines). Voor 2 vrienden had ik deze vlucht geboekt. Achteraf bleek dat United airlines geen bagage had om op te geven. De verwarring is groot.

Dus: let goed op of de prijs alleen handbagage omvat. Alle vluchtzoekmachines werken aan een oplossing omdat ze zich van dit probleembewust zijn en gebruikers niet willen irriteren.

DELEN
Vorig artikelStedentrip Helsinki
Volgend artikelStedentrips