Hoe verzorg je jezelf op vakantie?

Hoe verzorg je jezelf op vakantie?

Ga je dit jaar op vakantie? Dan moet je aan veel denken. Niet alleen alle documenten die je mee moet hebben, maar ook de spullen die je meeneemt.  Het is elke keer weer hetzelfde, je komt aan in het hotel en dan kom je er ineens achter dat je de helft vergeten bent mee te nemen. In dit artikel zullen verschillende producten voor je op een rijtje gezet die je absoluut niet mag vergeten.

1.  Zonnebrand

Er logisch om zonnebrand mee te nemen. Ook al ga je naar een land waar de zon minder heftig schijnt. De zon heeft een constante invloed op onze huid. Zelfs in de winter. Als je niet op de eerste dag als een tomaat eruit wil zien, is het aan te raden om een goede zonnebrand mee te nemen. Het liefst met een SPF van 50. Scheelt je weer een hoop pijn in de toekomst.

2.  After Sun

After sun

Mocht het dan toch gebeuren dat je bent verbrand, dan kun je het beste een aftersun op je huid aanbrengen. Controleer vooraf even de ingrediënten. Vermijd producten met alcohol erin. Die drogen je huid alleen maar meer uit. Niet wat je wilt als je verbrand bent. De after Sun helpt daarnaast ook met kleurbehoud. Je wilt je kleurtje natuurlijk wel zo lang mogelijk behouden. Zo worden je collega’s op kantoor megajaloers en kun je lang genieten van je zomerkleurtje.

3.  Haarverzorging

Tijdens een zonvakantie krijgt je haar veel te verduren. De zon, het chloor in het zwembad of de waterkwaliteit in je vakantieland. Dit heeft allemaal invloed op je kapsel. Heb je geblondeerd haar? Dan is het al helemaal belangrijk dat je haar goed verzorgd blijft. Je hebt veel moeite en uren in je haar gestoken, dan wil je het zo mooi mogelijk houden. Gebruik een goede haarolie, bijvoorbeeld van Kerastase. Zo blijven je lokken gevoed en breekt het minder snel af.

4.  Lippenbalsem

Het klinkt misschien gek, maar investeer in een goede lippenbalsem. De huid is erg dun en daarmee ook gevoelig. Houd het gevoed met een lippenbalsem. Tegenwoordig heb je zelfs balsems met SPF erin. Ideaal voor in een zonnig land. Werk de balsem geregeld bij. Het zal na al die Piña coladas redelijk afgesleten zijn, dus houdt hier rekening mee.

5.  Water

Niet echt een beautyproduct, maar zó belangrijk. Verzorging begint van binnenuit. Het is te begrijpen dat je niet heel je vakantie water gaat drinken. Probeer wel je vocht goed op peil te houden. Water helpt je van binnenuit te hydrateren, voorkomt hoofdpijn of in het ergste geval een zonnesteek. Water met alcohol telt helaas niet mee haha.