Hoe zit het tijdens vakanties met je telefoonabonnement?

Hoe zit het tijdens vakanties met je telefoonabonnement

Jouw telefoon zie je bijna als een verlengstuk van jezelf. Daarom heb je jouw toestel ook altijd bij je. Je hebt ook alles helemaal op maat afgestemd, zoals bijvoorbeeld het telefoon abonnement waar je mee werkt. Het is alleen wel belangrijk om je af te vragen of je het ook echt helemaal op orde hebt. Is jouw abonnement bijvoorbeeld wel toereikend als je op vakantie gaat? Wat speelt daar allemaal wel en niet in mee? In dit artikel krijg je enkele belangrijke antwoorden op dit gebied.

Hoe zit het met de dekking?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is of je wel dekking in het buitenland hebt met je abonnement. Kan je wel gebruikmaken van je bundel? Dit kan per land wel enigszins verschillen. Als je binnen de Europese Unie blijft, dan zit je meestal wel goed. Op enkele uitzonderingen na. Ga je echter verder weg, dan is het vaak zo dat veel dingen buiten je abonnement beginnen te vallen. Kijk bijvoorbeeld goed uit hoe dat zit met je onbeperkt internet sim only abonnement. Dit kan weleens anders uitpakken dan je dacht. Dat is van belang voor je keuze.

Kan je extra diensten afsluiten?

Stel nu dat er onderdelen van je bundel niet bruikbaar zijn op de plek waar je op vakantie bent. Dan is het wel handig om daar een oplossing voor te hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld providers die je de mogelijkheid bieden om extra diensten af te sluiten in de landen waar je op dat moment verblijft. Zo kan je dus toch van de diensten gebruikmaken, maar blijven de kosten in de hand te houden. Het is altijd goed om te bekijken wat er allemaal op dit vlak geboden wordt door jouw provider. Zo kan je gewoon je telefoon gebruiken.

Kosten die je maakt

Wanneer je de bovenstaande dingen niet doet, dan kan dat je weleens duur komen te staan. Het is namelijk zo dat de plaatselijke providers waar jouw eigen provider mee samenwerkt dan veel dingen zelf mag bepalen. Als je bijvoorbeeld geen internet uit je onbeperkt bundel mag gebruiken, dan betaal je extra voor elke MB die je ter plaatse gebruikt. Dit kan dus al snel heel duur worden als je veel online bent op je telefoon. Dit is geen goede zaak en daar moet je dus echt goed op letten wanneer je op reis gaat.

Hoe zit het met de verzekering?

Tot slot is er ook nog een ander factor die je mee moet nemen in al je overwegingen. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de voorwaarden van de verzekering die bij je telefoon of abonnement hoort. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan als er iets misgaat en je de telefoon kwijt bent of deze kapot gaat. Daarvoor moet je vooraf dan wel zeker zijn dat het ook echt in je verzekering is opgenomen. Ook hiervoor geldt dat dit allemaal wel heel sterk kan verschillen per land en gebied dat je bezoekt. Pas dus goed op.