Vakantie in Hongarije

Hongarije Balatonmeer

Hongarije is een populaire vakantiebestemming, maar niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is het de moeite waard om een ​​vakantie in Hongarije door te brengen. Een hoogtepunt in Hongarije is natuurlijk de hoofdstad Boedapest. Wanneer kom je voor de eerste keer naar Boedapest, dan moet je niet het Parlement, de Kettingbrug, Gellert Hill, de Citadel, het Heldenplein, de Szent István basiliek, de Fisherman’s Bastion, Váci straat en Budapest Castle Hill Funicular (kabelbaan) missen. In de zomer is het stadspark nabij het Heldenplein erg populair, net als het beroemde Szechenyi-bad. De stad heeft ook een schiereiland. Dit is het Margaretha-eiland, dat ook wordt beschouwd als het groene hart van Boedapest. Verder zijn de ruïnepubs erg populair in Boedapest. Velen van hen zijn in de binnenplaatsen van oude huizen die niet meer worden gebruikt. Ze zijn creatief ingericht met oude meubels.

Niet alleen de hoofdstad is het bekijken waard. Als u wilt wandelen, moet u het Bükk-gebergte en het Mátra-gebergte in het noorden niet missen. De Kékestető is de hoogste berg in Hongarije. De wandelpaden zijn hier erg populair, omdat u de fantastische flora en fauna kunt bewonderen. Daarnaast zijn de plaatsen Miskolctapolca en Lillafüred ook een goede keuze om de natuur goed te ervaren. In de voormalige plaats is onder andere nog een grottenbad, dat geldt voor de meest unieke thermale baden in Hongarije. Een pakketvakantie in Hongarije biedt veel te ontdekken, zoals het Balatonmeer, een populaire bestemming voor zwemmers. Petőfi utca is de partij gebied van het Balatonmeer in Siofok, aan de ene vondsten van juni tot augustus, talrijke bars en pubs vol met mensen die genieten van de partij leven.

Vakantie in Hongarije

Hongarije staat bekend om haar prachtige architectuur, oude beschaving, het grootste meer in Centraal-Europa, en ook beroemd om zijn tradities en gewoonten, het geneeskrachtige water en uitstekend eten. Dit land staat bekend om zijn prachtige landschap en zijn warme mensen. De hoofdstad Budapest wordt ook wel de Parel van de Donau en staat bekend om zijn thermale baden en kuuroorden. Hongarije heeft voor elke smaak iets te bieden.

Stedentrip Boedapest

Ongeveer 17 procent van de bevolking woont in de hoofdstad Boedapest, die door de Donau in tweeën wordt gedeeld en die in de 19e eeuw werd gesticht door de samenvoeging van deze twee delen Buda en Pest. Buda, in het westen van de Donau gelegen deel, staat bekend om het gebied rond de Burcht van Boeda, met al zijn bochtige wegen, de sinistere doolhof, waar kunst en Geschichstmuseum en ook voor het uitzicht vanaf de Zitadellel. Pest, het deel ten oosten van de Donau, is veel meer het zakelijke deel. Bekende attracties hier zijn de kroonjuwelen die worden tentoongesteld in het parlementsgebouw, het Joods Museum, de Grote Synagoge en de Sint-Stefanusbasiliek. Boedapest biedt de geïnteresseerde bezoekers een verscheidenheid aan verschillende musea, zoals het Museum voor Toegepaste Kunsten, het Nationaal Museum en het Museum voor Schone Kunsten. Lees meer over stedentrip Boedapest

Vakantie Balatonmeer

De toeristische regio Balaton behoort tot de wereldberoemde plekken van het land. Het centrum van deze Hongaarse toeristische regio is natuurlijk het Balatonmeer, dat wordt beschouwd als het grootste meer in Centraal-Europa. De historische stadjes aan de oevers en in de omgeving, maar ook honderden vakantiehuizen en vakantieappartementen maken het merengebied een perfecte vakantiebestemming voor gezinnen en rustzoekers, sinds de 18e eeuw een toeristische trekpleister. Een vakantie aan zee aan het Balatonmeer is niet langer de enige hoofdactiviteit, er zijn juist volledig nieuwe toeristische aanbiedingen ontwikkeld. Aan de noordelijke kusten nodigen het Nationaal Park Balatonmeer, de getuigenbergen en fietspaden uit voor een actieve vakantie in Hongarije, terwijl in de steden het culinaire en culturele leven kan worden genoten.

Vakantie West-Hongarije

Een andere bekende toeristische regio van Hongarije is te vinden in het westen van het land. De toeristische regio West-Hongarije staat bekend om zijn prachtige landschappen, vriendelijke mensen en historische steden. De uitgestrekte vlaktes zijn geschikt voor zowel paardrijden als ontspannen kamperen. Steden zoals Pécs nodigen u uit om enkele van ’s werelds meest unieke bezienswaardigheden te bezoeken, terwijl u in de kleine steden de beroemde Hongaarse gastvrijheid kunt ervaren. Bovendien maakt de uitstekende infrastructuur het mogelijk om snel van de ene plaats naar de andere te verhuizen en zo een gevarieerde vakantie te maken.

Vakantie Hungarian Great Plain

De toeristische regio van de Hongaarse vlakte is al tientallen jaren bekend bij de Hongaarse toeristen en is een van die gebieden die buitenlandse bezoekers hebben leren kennen. Veel mensen kennen de romantische Puszta, die bekend staat om zijn natuurlijke en eenvoudige levensstijl en bijvoorbeeld een vakantie op de boerderij mogelijk maakt. Deze toeristische regio van Hongarije verrukt ook spa-liefhebbers met een enorm aantal spa’s en thermale baden, die worden gevoed door ondergrondse bronnen. Steden als Debrecen herbergen historische monumenten van bijzonder belang, en in veel delen van de regio worden de Hongaarse folklore en tradities bewaard.

Vakantie Noord-Hongarije

Ondanks de over het algemeen vlakke geografie van Hongarije, is de toeristische regio van Noord-Hongarije een Mekka voor wandelaars en klimmers geworden. Verschillende Hongaarse bergen liggen in de Hongaarse toeristische regio, die de sfeer volledig veranderen. Berghutten en bergdorpjes liggen dicht bij enkele skipistes die lopen tussen eeuwenoude en prachtige bossen. De wijnstad Eger en de opkomende stad Miskolc nodigen je uit voor een sightseeingtour en de kleinere steden laten een bergleven zien dat je je nooit in Hongarije zou hebben voorgesteld. De concentratie van Hongaarse kastelen is ook onovertroffen, waardoor het hele gebied vol legendes, verhalen en mythen staat. Of het nu gaat om een ​​bergtocht met een smalspoor of een grotexcursietoer, van een ontspannen vakantie tot een avontuurlijke vakantie, alles is beschikbaar tussen de bergen.

Vakantie Lake Tisza

De iets minder bekende toeristische regio Lake Tisza wordt al enkele jaren beschouwd als een absolute insidertip. Gelegen in het oosten van het land, werd het kunstmatige meer van deze Hongaarse toeristische regio pas in 1973 gebouwd. Sindsdien is Lake Tisza beschouwd als een vakantie alternatief voor het Balatonmeer, na verschillende accommodaties en recreatieve programma’s zijn ontstaan. Lake Tisza wordt vaak een pronkstukproject genoemd tussen natuur en menselijke infrastructuur.

Wellness en kuur vakantie in Hongarije

Tijdens uw vakantie in Hongarije, kunt u reizen naar vele cultureel rijke steden zoals Debrecen, Pécs en Szeged of het fascinerende landschap met zijn vele thermale bronnen en bergen verkennen. De wandelpaden langs de hoogste berg van het land, de Kékestetö, bieden u een prachtig panorama na een succesvolle mars. In het noorden van het land wachten twee bergen op u, die ideaal zijn om te wandelen. Aan de ene kant het Bükk-gebergte en aan de andere kant het Mátra-gebergte. In het dorp Miskolctapolca kunt u genieten van een ontspannend thermaal bad in een grotbad.

Thermale baden in Boedapest

Szechenyi Bath

Szechenyi Bath is het grootste en meest populaire van alle thermale baden in Boedapest. Bovendien is het een van de grootste natuurlijke warmwaterbaden in Europa. Het Szechenyi-bad is in 2013, 100 jaar oud geworden en gedurende de eeuwenoude geschiedenis hebben ongeveer 100 miljoen zwemmers genoten van het warme medicinale water en de leuke zwembaden.

Gellert Bath

Gellert Bath is het beroemdste thermale bad van de Art Nouveau in Boedapest, Hongarije en ook in Europa. Gellert Spa, opgericht in 1918, is in 2018 100 jaar oud geworden en een bezoek aan het bad is inderdaad een mooie en historische ervaring. Je kunt de hoofdhal gratis bezoeken of een hele dag ontspannen in het “Paleis van Baden”, zoals Gellert Bath vaak wordt genoemd.

Lukacs Bath

Lukacs Bath is een van de historische thermale baden in Boedapest en biedt veel waar voor uw geld, wanneer de Budapest Cards een gratis toegang tot de Lukacs-baden bieden (open van maandag tot zondag).

Kiraly Bath

Kiraly Bath is het oudste thermale bad in Boedapest, samen met Rudas Bath, een van de middeleeuwse Turkse baden gebouwd door de Ottomaanse Turken in de 16e eeuw.

Rudas Bath

Rudas Bath is waarschijnlijk het populairste middeleeuwse Turkse bad in Boedapest, de stad van Baden, beroemd om zijn badpaleizen zoals het Neo-barokke Szechenyi-bad of het Art Nouveau Gellert-bad.

Thermale baden in Debrecen

Aquaticum Mediterranean Pleasure Baths

Aquaticum Mediterranean Pleasure Baths ligt in het hart van het Grote Bos van Debrecen, onder een koepel van 66 meter diameter. De overvloed aan tropische planten en avontuurlijke elementen van deze speciale faciliteit maakt de zomer uit elke dag van het jaar. Het waterparadijs betekent elke dag ontspanning en amusement voor de hele familie.

Een babybad wacht op de kleintjes, en er is een kinderbad voor de oudere kinderen. Het waterparadijs biedt ook een restaurant en een Thais massagecentrum. Nieuwe avontuurlijke elementen zijn onder meer waterhakken en avonturenpaden waarbij beide faciliteiten toegankelijk zijn vanuit het golfslagbad.

Er zijn  12 glijbanen, klimmuur, waterhakken, jacuzzi’s, grotbaden, whirlpool, geisers, watermassagestralen, paddenstoel, golfslagbad, babybadje, kinderzwembad, plezierbad en nekdouches

De thermale baden en het Aquaticum Debrecen Thermal & Wellness Hotel **** zijn direct vanuit hotel te bereiken via een gang met glazen wanden.

Kerekestelep Bath en Lyra Beach

Kerekestelepi Spa & Swimming Pool ligt in Debrecen, aan Highway 47, tegenover het vliegveld. Het biedt gasten de gelegenheid om achterover te leunen en te genieten van de rustige en vredige omgeving met onvervuilde lucht, in de schaduw van grote bomen. Het is een ideale plek voor gezinnen met kleine kinderen om te ontspannen en ook voor minder jonge gasten om te profiteren van de geneeskrachtige eigenschappen van het thermale water.

Bezoekers vinden er twee thermische vijvers en een geleidelijk dieper wordend zwembad met koud water. Het schaduwrijke gebied omzoomd met weelderig groen biedt ontelbare mogelijkheden om te spelen of te sporten.