Home Bestemmingen Hurghada Egypte

Hurghada Egypte

DELEN

Hurghada, gelegen aan de rode zee, is een waar paradijs voor de zon- en strandliefhebber. Naast de naam die het altijd al had als duikparadijs, wordt het stadje met haar vele markten en winkels nu terecht een toeristisch centrum.

Hurghada bestaat uit twee delen. Sakkala is het oude centrum met nog altijd een bedrijvige visserij. Hier kun je het kalme levensritme van Egypte nog vinden. De slagerij met hangende vleeshompen, een bakkerij waar het brooddeeg buiten in de zon ligt te rijzen… Alsof de tijd hier helemaal geen haast heeft om de mensen kennis te laten maken met het jachtige hedendaagse leven. Dit kun je vinden in het moderne centrum van Hurghada. Het heet Dahar en is een lange strook van uiterst luxe tot spotgoedkope hotels. Er zijn talloze cafeetjes en restaurantjes waar je gewoon doorsnee Europees eten kun krijgen, maar je kunt je ook wagen aan Egyptische specialiteiten. Er loopt een weg naar het zuiden waarbij je langs enkele plaatsen van betekenis komt: Safaga, El Quseir en de resorts Marsa Alam en Makadi Bay.

Het nabijgelegen Luxor is ideaal voor een bijzondere dagtrip. De drukke stad die duizenden jaren beschaving weerspiegelt ligt in het magische Nijldal, dat overheerst wordt door koninklijke graftombes en grote kale heuvels op de westelijke oever. Behalve de tempel van Luxor herbergt het Nijldal één van de grootste heiligdommen van Egypte: de tempel van Karnak.

De riffen hebben prachtige kleuren met talrijke vissoorten. De watertemperatuur varieert van 28 graden in september tot 21 graden in februari. Regen valt er nauwelijks. De woestijn is een verhaal apart. In de woestijn heerst een extreem klimaat met in de zomer temperaturen tot 40 graden en 30 graden ‘s nachts, terwijl dit in de winter respectievelijk 22 en 14 graden is. De lage luchtvochtigheid maakt deze hitte redelijk goed te verdragen en vooral in het water kan het aangenaam aanvoelen.

Rond Hurghada kun je leuk duiken, maar natuurlijk is het in deze superpopulaire badplaats behoorlijk druk. Tussen de betoverende koraalriffen zwemmen honderden vissoorten die tot de kleurrijkste ter wereld behoren. Je kunt ook naar fascinerende scheepswrakken duiken. El Quseir is een klein plaatsje, ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Hurghada, waar je ook goed kunt duiken, in helder water. Het duiken gebeurt vrijwel uitsluitend vanaf de kant vanwege een gebrek aan geschikte ankerplaatsen.

De mooiste duikplekken voor uw vakantie in Egypte

Landkaart Egypte

DELEN