Home Bestemmingen Vakantie in Hurghada

Vakantie in Hurghada

76
0
DELEN
Vakantie Hurghada

Hurghada, gelegen aan de rode zee, is een waar paradijs voor de zon- en strandliefhebber. Naast de naam die het altijd al had als duikparadijs, wordt het stadje met haar vele markten en winkels nu terecht een toeristisch centrum.

Hurghada bestaat uit twee delen. Sakkala is het oude centrum met nog altijd een bedrijvige visserij. Hier kun je het kalme levensritme van Egypte nog vinden. De slagerij met hangende vleeshompen, een bakkerij waar het brooddeeg buiten in de zon ligt te rijzen… Alsof de tijd hier helemaal geen haast heeft om de mensen kennis te laten maken met het jachtige hedendaagse leven. Dit kun je vinden in het moderne centrum van Hurghada. Het heet Dahar en is een lange strook van uiterst luxe tot spotgoedkope hotels. Er zijn talloze cafeetjes en restaurantjes waar je gewoon doorsnee Europees eten kun krijgen, maar je kunt je ook wagen aan Egyptische specialiteiten. Er loopt een weg naar het zuiden waarbij je langs enkele plaatsen van betekenis komt: Safaga, El Quseir en de resorts Marsa Alam en Makadi Bay.

Het nabijgelegen Luxor is ideaal voor een bijzondere dagtrip. De drukke stad die duizenden jaren beschaving weerspiegelt ligt in het magische Nijldal, dat overheerst wordt door koninklijke graftombes en grote kale heuvels op de westelijke oever. Behalve de tempel van Luxor herbergt het Nijldal één van de grootste heiligdommen van Egypte: de tempel van Karnak.

De riffen hebben prachtige kleuren met talrijke vissoorten. De watertemperatuur varieert van 28 graden in september tot 21 graden in februari. Regen valt er nauwelijks. De woestijn is een verhaal apart. In de woestijn heerst een extreem klimaat met in de zomer temperaturen tot 40 graden en 30 graden ‘s nachts, terwijl dit in de winter respectievelijk 22 en 14 graden is. De lage luchtvochtigheid maakt deze hitte redelijk goed te verdragen en vooral in het water kan het aangenaam aanvoelen.

Rond Hurghada kun je leuk duiken, maar natuurlijk is het in deze superpopulaire badplaats behoorlijk druk. Tussen de betoverende koraalriffen zwemmen honderden vissoorten die tot de kleurrijkste ter wereld behoren. Je kunt ook naar fascinerende scheepswrakken duiken. El Quseir is een klein plaatsje, ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Hurghada, waar je ook goed kunt duiken, in helder water. Het duiken gebeurt vrijwel uitsluitend vanaf de kant vanwege een gebrek aan geschikte ankerplaatsen.

Stranden in Hurghada

Hurghada is een van de meest populaire bestemmingen voor een vakantie in Egypte. De havenstad is vooral beroemd om zijn uitgestrekte zandstranden aan de ongeveer 20 kilometer lange noordkust van de Rode Zee. Badende toeristen, maar ook duikers en watersporters van over de hele wereld maken gebruik van de goed ontwikkelde infrastructuur en de talrijke hotels van de 160.000 inwoners tellende stad en hun omgeving. Het strand “El Dahar Nord” in het centrum van Hurghada is zeer populair door gezinnen. Ook het strand “Sekalla Nord” is een populaire bestemming voor toeristen vanwege het fijne zand

Een vakantie in Hurghada biedt niet alleen stranden met palmbomen, maar ook tal van bezienswaardigheden. Veel reisbedrijven bieden bijvoorbeeld jeeptochten of kameeltochten aan naar de woestijnen van de regio. Ook populair op een vakantie in Hurghada zijn dagtochten naar Cairo, op ongeveer 450 kilometer afstand, en de talloze historische bezienswaardigheden. Het oude centrum van Hurghada is ook de moeite van een bezoek waard, met zijn smalle straatjes en middeleeuwse flair. Niet te missen op een vakantie in Hurghada is de Aldahaar-moskee, gebouwd in 1980, in het midden van de stad. Maar ook diepzeevissen is een populaire vakantie-activiteit in de Rode Zee.
Vluchten naar Hurghada worden aangeboden door tal van internationale touroperators van vele binnenlandse en buitenlandse luchthavens. Met de Hurghada International Airport heeft Hurghada een eigen internationale luchthaven.

Excursies in Hurghada

Nieuwe jachthaven en Sheraton Road

De “nieuwe jachthaven”, de jachthaven van Hurghada, is een promenade met talloze restaurants, cafés en waterpijpbars. Het ligt dicht bij de beroemde Sheraton Road, waar u bijna alles vindt wat u nodig heeft: winkels van alle soorten, apotheken, banken, restaurants en cafés.

Alf Leila Wa Leila show

In het zuiden van Hurghada ligt het resort “Alf Leila Wa Leila – 1001 Nights”. Hier wordt elke avond een geluids- en lichtshow gepresenteerd, waarbij u kennismaakt met de belangrijkste bezienswaardigheden van Egypte en traditionele dansen en paardensportvoorstellingen presenteert. Er is ook een klein museum met relikwieën en een bazaar.

Boot met glazen bodem

Maak een boottocht en geniet van de diversiteit van de onderwaterwereld op een comfortabele manier door de transparante glazen bodem van de boot. Een rondleiding duurt 1-4 uur. Voor langere tochten is er meestal een tussenstop op een van de droomeilanden bij Hughada.

Dolfijn tour

Deze tour is een bijzondere ervaring, met als bestemming riffen die vaak door dolfijnen worden bezocht. Met een beetje geluk kun je zelfs deze fascinerende dieren onder water ervaren. Geniet van een dag aan boord, met snorkeltrips en een heerlijke lunch.

Onderwaterwereld van Hurghada

Met een vakantie in Hurghada is perfect reisweer gegarandeerd. De zon schijnt hier gemiddeld acht uur per dag. En de kans op regen is erg laag. De beste tijd voor een reis naar Hurghada zijn de lente maanden van april tot juni en de herfstmaanden van september tot november. Gedurende deze tijd liggen de temperaturen nog steeds op een aangename 28 tot 30 graden Celsius. De fascinerende onderwaterwereld voor de kust van Hurghada trekt elk jaar duizenden duikers en snorkelaars uit de hele wereld. Naast ontelbare vissoorten kun je ook enorme kleurrijke koraalriffen ontdekken, die perfecte omstandigheden hebben in de Rode Zee, vooral vanwege het warme water. Een van de populairste snorkelplekken in Egypte is Makadi Bay, ongeveer 45 minuten van Hurghada.