Vakantie in Ijsland

Ijsland bronwater

IJsland is een bezoek waard met zijn ongeveer 300.000 inwoners, omdat het de op één na grootste eilandstaat van Europa is en het grootste vulkanische eiland ter wereld. Geografisch gezien behoort het eiland tot Noord-Europa en ligt het ten zuidoosten van Groenland. De hoofdstad van IJsland is Reykjavík, de noordelijkste hoofdstad van de wereld.

Hoogtepunten van IJsland

Tijdens een verkenningstour zul je zien dat veel delen van het land verlaten zijn. Twee derde van de bevolking woont in Reykjavik.

Vrijwel elke toeristische attractie in IJsland is of is gemaakt door de natuur.

De hoofdstad Reykjavik, met zijn pittoreske stadscentrum en verschillende kleine attracties voor velen, is het begin en einde van hun reis naar IJsland.

Een klassieke dagtocht is de Gouden Cirkel, te beginnen bij het graf kloof tussen Amerikaanse en Europese continentale platen en eindigt de ongeveer elke 5 minuten uitbarstende grote geiser en de prachtige Gullfoss waterval op.

Hoe langer je op IJsland verblijft, hoe meer speciale plekken je zult vinden, en zelfs na weken op het eiland zul je nog steeds met een grijns naar bed gaan. Te mooi is de natuur en wat ze heeft gecreëerd om naar te kijken. Bizarre er zijn gewoon te kijken, zoals de fallische museum met meer dan 200 bewaard gebleven exemplaren van “beste stukken” alle soorten zoogdieren in IJsland vertoont.

De hoofdstad, Reykjavík, heeft veel te zien en te doen. Een van de populaire tours leidt naar de beroemde Golden Circle, waar geisers en Gullfoss kunnen worden bezocht. Een andere populaire excursie is de walvistocht die vertrekt vanuit de haven van Reykjavik. Tijdens deze tour kunnen toeristen bruinvissen, dwergvinvissen en witstaartdolfijnen bekijken. Het bezoek van de hotspot Blue Lagoon mag ook niet ontbreken. Dit is absoluut een must en onderdeel van een verblijf in IJsland. Als u tijdens uw vakantie op IJsland de natuur en het landschap wilt ervaren, dan is het de moeite waard om het schiereiland Snæfellsnes te bezoeken, waarvan het westelijke deel een nationaal park is. In het zuiden van het schiereiland kunnen wandelingen langs de kust worden gemaakt. Wat je op IJsland niet mag missen, is de waarneming van het noorderlicht. September is daar perfect voor, omdat de dagen korter worden en de nachten weer donker worden. Het noorderlicht is echter meer zichtbaar buiten Reykjavik, omdat het gebied daar helemaal donker is. IJsland blijft beroemd om zijn vogels en de bekendste vogel is de papegaaiduiker. Wat je tijdens je vakantie op het eiland nog meer moet bezoeken, zijn de warmwaterbronnen. Er zijn 170 van hen op IJsland. Lees meer over Stedentrip Reykjavik

Blue Lagoon

De warmwatervallei van Haukadalur in het zuidwesten is de beste manier om geisers te bezoeken en te ontspannen in warmwaterbronnen. Als je een echte wellness-tour wilt maken tijdens je vakantie in IJsland, dan moet je zeker de Blue Lagoon bezoeken, een thermaal bad in Reykjavik. Het hete zeewater van de badkuip belooft herstel en regeneratie.

Vlieg naar IJsland

Je kunt naar IJsland vliegen en de veerboot nemen. De vliegtijd is 2 tot 3 uur naar Europa en 5 tot 6 uur naar de oostkust van Noord-Amerika. Alle vluchten vertrekken en landen op Keflavik Airport, dat is de enige internationale luchthaven in het land en ligt op ongeveer 50 kilometer van de hoofdstad.

WOW air en Iceland air vliegen vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Ijsland.

Misdaad in IJsland is alleen bekend bij geruchten, zodat de politie, die zonder vuurwapens opereert, haar eigen Instagram-kanaal behoudt en het dagelijks leven deelt met de bevolking. Over het algemeen zijn de IJslanders een erg familiaal volk, zodat u ook de president kunt bellen, omdat zijn telefoonnummer in het telefoonboek staat.

De beste reistijd voor een vakantie in IJsland

IJsland is mooi in elk seizoen. Het klimaat is oceanisch koel. Van juli tot augustus heerst het hoogseizoen op het eiland. Het is de warmste tijd van het jaar, wanneer de dagtemperaturen tussen 12 en 15 ° C liggen. Op dit moment worden de meeste toeristen in IJsland en het eiland en de bezienswaardigheden niet beïnvloed door de eenzaamheid die je zou willen hebben tijdens een vakantie in IJsland. Als je in april naar IJsland reist, heb je nog steeds de mogelijkheid om het noorderlicht in de winter te ontdekken. De dagen zijn nog steeds langer dan in de winter. Natuurliefhebbers die minder opwinding willen, moeten April serieus beschouwen als een reistijd. Een trip in de winter is alleen aan te bevelen voor vakantiegangers met een zeer harde kern, omdat de temperaturen dan scherp dalen en zelfs kouder lijken door de poolnacht en de ijzige wind.

Culinaire avonturen op het eiland

IJslandse keuken is zeer divers. Typische boerengerechten met vlees, aardappelen, ontbijtgranen en zuivelproducten komen vaak voor. Maar er is één ding in vrijwel elke variatie en in een enorme hoeveelheid: vis. Verschillende traditionele en lang gevestigde gerechten worden ook aangeboden aan de gasten. Meestal wordt veel van het opgeslagen voedsel voor raorrablót gegeten, aan het begin van de lente. Speciale gerechten zoals Hákarl, gefermenteerde haai en Svið, zwartgezogen schaapskoppen, zullen voor de meesten niet smakelijk zijn. Anders moet de IJslandse keuken een traktatie voor iedereen zijn. Fastfood is ook aanwezig, maar van IJslandse restaurants, zoals McDonalds en Burger King al in 2009 afscheid hebben genomen van het eiland. Als u echter op zoek bent naar een echte McDonalds-burger, kunt u de laatste hamburgers die live worden geproduceerd in Bus Hostel Reykjavik bekijken.