Vakantie in India

Vakantie India Taj Mahal

Duizenden mensen, andere gewoonten en tradities, koeien op drukke straten, prachtige gebouwen, moderne winkelcentra, schitterende markten, heilige rivieren, kleurrijke hindoeïstische tempels en boeddhistische kloosters  dit zijn slechts enkele van de vele redenen om te reizen naar India. Van ruwe bergketens in Ladakh op lotus bloemen op het meer van Udaipur naar woestijnen en regenwouden. Ontspan op het palmenstrand van Goa, bezoek de tijgers in de nationale parken of wandel over bergketens – India maakt het mogelijk. Op een reis naar de steden Mumbai, Delhi, Calcutta en Bangalore vakantiegangers ervaar de grootste Indiase steden – met al zijn tegenstrijdigheden en contrasten.

Culturele diversiteit van India wordt onthuld bij een bezoek aan de vele UNESCO World Heritage Sites: In aanvulling op de kroon paleis Taj Mahal in Agra, de Zonnetempel Konark de Golf van Bengalen en het fort Rode Fort in Delhi indruk maken op de Heuvel forten van Rajasthan in het noordwesten van het land. Naast weelderige tempels vormen enorme kastelen, mausolea en paleizen het beeld van India. Reizigers die van stadsrondleidingen houden, moeten zowel de havenstad Mumbai als de hoofdstad Dehli ontdekken en betrokken raken bij de typisch chaotische stadsdrukte. Degenen die iets ongewoons liever op zijn reis naar India, kan kopen op de Hippimarkt in Anjuna Tibetaanse sieraden, geweven tapijten, specerijen en vele andere dingen of neem de riksja rit door Old Delhi. Actieve vakantiegangers mag niet missen op een trekking tour de uithoeken van het land.

Beste reistijd voor de vakantie in India

Terwijl het weer in de noordelijke hooglanden gematigd is, heeft het noorden en midden van India een subtropisch klimaat. In de zuidelijke kustgebieden is het daarentegen tropisch. Het is het warmst tussen mei en juli – in centraal India, de gemiddelde hoogtepunten dan 45 graden. De moesson begint al in juli aan de zuidwestkust. Het regent echter niet elke dag. De beste vakantieperiode voor een pakketreis naar India is tussen oktober en maart. Tussen december en januari is het erg koud, vooral in de noordelijke steden, waar de temperaturen rond het vriespunt liggen. In het westen van het land, zoals in Mumbai, de gemiddelde temperatuur aan de andere kant zal rond de 29 graden, in vergelijking met de rest van het jaar zijn de coolste waarden. Al in maart zullen deze oplopen tot meer dan 30 graden. Maar als je wilt reizen naar de hete en vochtige Chennai, in mei met gemiddelde temperaturen rond de 33 graden verwacht. Hier in het zuidwesten van het land is januari de coolste maand met een gemiddelde van 24 graden.

Bezienswaardigheden in India

De culturele en landschappelijke rijkdommen van India worden onthuld tijdens een bezoek aan de vele UNESCO-werelderfgoed locaties. De Taj Mahal, Fort Amber en het Palace of the Winds in Jaipur, evenals het zeegezicht in de stad Udaipur behoren tot de meest aantrekkelijke bezienswaardigheden van het land.

De culturele erfenis van oude dynastieën is te vinden in het noorden van India en in het zuiden van het land. Net als de oude keizerlijke stad Fatehpur Sikri staat de Taj Mahal op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek de Taj Mahal, een van de belangrijkste gebouwen van de Indo-islamitische architectuur. Ongeveer 40 kilometer ten westen van het wereldberoemde mausoleum ligt Fatehpur Sikri, de oude hoofdstad van het Mughal Empire met een waardevolle schat aan architecturale monumenten. De perfecte combinatie van cultureel erfgoed en ongeëvenaarde natuurlijke landschappen wacht op u terwijl u de stad Udaipur bezoekt. Met zijn prachtige eilandpaleizen en tempels is de plaats in het noordwesten van India een toeristische attractie voor bezoekers van over de hele wereld.

In de staat Rajasthan vindt u een groot aantal versterkte verdedigingswerken die de heersende Maharadja eeuwenlang dienden als woon- en regeringsplaats. Tot de spectaculairste faciliteiten behoren Fort Amber in Jaipur, het Rode Fort in Agra en Fort Meherangarh in Jodhpur. Prachtige paleizen bevinden zich achter de hoge muren van de forten. Zelfs vandaag de dag kunnen de rijkdom en de welvaart van de heersende prinsen geraden worden bij het betreden van de planten. Defensiestructuren zoals Fort Meherangarh dragen nog steeds de sporen van gewapende conflicten uit eerdere eeuwen. Het rode fort in Agra maakt indruk met de roodachtige kleur van de beschermende muren. Als bouwmateriaal werd voornamelijk rode zandsteen uit Rajasthan gebruikt.

Een mix van strandvakantie en cultureel avontuur wacht op u in het zuiden van India, Mahabalipuram. Dromerige zandstranden strekken zich uit langs de kust van Coromandel in de regio. Tegelijkertijd bevindt zich op de plaats de belangrijkste archeologische vindplaats in Zuid-India. Talloze tempels uit de 7e tot de 9e eeuw zijn al opgegraven. Een van de meest beroemde attracties van India is het Palace of the Winds. Het gebouw dateert uit 1799 en ligt in de stad Jaipur, met een opvallend honingraatbuitenkant. In Delhi heb je de mogelijkheid om het graf van de grote mogul Humayun te bezoeken. Het gebouw werd in 1993 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een architectonisch meesterwerk uit de 13e eeuw is te vinden met de Keshava-tempel in het Indiase dorp Somnathpur in de buurt van de stad Mysore.

Taj Mahal

De Taj Mahal wordt beschouwd als een van de belangrijkste gebouwen van de Indo-islamitische architectuur wereldwijd en werd in 1983 toegevoegd aan de lijst “Werelderfgoed van de UNESCO“.

Tombe van Humayun

Het Humayun-mausoleum in Delhi is het graf van Mughal-keizer Nasiruddin Muhammad Humayun. Het gebouw staat sinds 1993 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mahabalipuram

De plaats Mahabalipuram behoort tot de voorkeursbestemming voor badtoeristen en geschiedenisliefhebbers. Naast prachtige zandstranden wachten op u archeologische schatten.

Meherangarh

Het massieve fort Meherangarh ontspringt als een enorme blokvormige monoliet op een meer dan 100 meter hoge heuvel boven de stad Jodhpur.

Fort Amber in Jaipur

Amber Fort is een indrukwekkend fort uit de Mughal-periode, halverwege tussen Jaipur en Amber.

Rode fort in Agra

Het Rode Fort in Agra is een enorm fort en paleiscomplex, gelegen nabij de wereldberoemde Taj Mahal en op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Palace of the Winds

Het Palace of the Winds is een van de meest gefotografeerde gebouwen in India met zijn ongewone, honingraatkleurige façade van roze zandsteen.

Somnathpur

Somnathpur is een dorp op ongeveer 35 kilometer ten oosten van de Indiase metropool Mysore. De 13e-eeuwse Keshava-tempel is de aantrekkingskracht van de plaats.

Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri is de oude hoofdstad van het voormalige Mughal Empire en heeft een enorme schat aan architecturale monumenten.

Udaipur

De stad Udaipur, met zijn half miljoen inwoners, is een toeristisch centrum van India met zijn eilandpaleizen, meren, prachtige tuinen en tempels.