Home Vakantie landen in Azie indonesie Vakantie in Indonesië

Vakantie in Indonesië

102
0
DELEN
Indonesië vakantie

Indonesië, met zijn meer dan 17.500 stukken eilanden, strekt zich uit van de Indische Oceaan tot de Pacific en van de Filippijnen tot de omgeving van Australië. Ongeveer 6.000 eilanden in de Zuidoost-Aziatische Republiek zijn bewoond. Een van de grootste is het veelzijdige eiland Sumatra. Aan de westkust ruig door tal van bergketens en hoge toppen, strekt zich langs de vlakke oostkust lange en mooie zandstranden. Binnen, verken de indrukwekkende flora en fauna van het tropisch regenwoud tijdens je vakantie op Sumatra.

Indonesië is groot, kleurrijk en divers. Meer dan 17.000 eilanden en bijna 240 miljoen inwoners maken van de Republiek Indonesië het grootste eiland ter wereld.
Indonesië is een land van ongelooflijke diversiteit, een superieur scala aan gevarieerde activiteiten, weelderige natuur, opwindende culturele invloeden en zeer lage kosten van levensonderhoud.

Veel Indonesische regio’s (inclusief Java en Bali) hebben een zeer goede infrastructuur voor toeristen en steeds minder taalbarrières. In andere regio’s zouden transport en communicatie avontuurlijker kunnen worden. Maar dat moet u er niet van weerhouden om deze plaatsen te bezoeken!

Vanwege de vele verschillende culturele invloeden op meer dan 17.000 eilanden reis je “slechts” in één land, maar krijg je een indruk van duizenden!
Wanneer je van het ene eiland naar het andere ‘springt’, lijkt het alsof je elke keer jezelf onderdompelt in een andere wereld. Soms, slechts een paar kilometer verderop, zul je een compleet andere cultuur, taal of religie tegenkomen.

Het maakt niet uit welke reismentaliteit je hebt. Indonesië biedt een geschikte optie voor elke behoefte. Sunbathers krijgen hun welverdiende kleur op de talloze stranden van Bali of Lombok. Party hengsten kan de nacht van alle nachten beleven en te ontspannen met gitaarklanken en kruidnagel sigaretten op de stranden van de Gili-eilanden van de inspanningen van de laatste nachten in Kuta, Canggu en Seminyak met behulp van rijstwijn en genoeg Bintang.

Voor actieve mensen overal in Indonesië zijn talloze vulkanen voor de beklimming, riffen om te duiken en eindeloze golven om te surfen klaar. Maar je kunt ook in de jungle van West Papua zijn, op zoek naar inheemse volken en ongerepte natuur.

De officiële taal in Indonesië is Indonesisch. “Bahasa Indonesia” is de officiële naam van de Indonesische taal. Vertaald, dat betekent simpelweg de ‘taal van Indonesië’.
Er worden echter veel andere talen gesproken in de verschillende regio’s van Indonesië. Deze omvatten b.v. Balinees, Sasak en Javaans en ongeveer 700 andere lokale talen.
Voor het Indonesisch wordt het Latijnse alfabet gebruikt, wat het lezen vergemakkelijkt in vergelijking met de Laotiaanse of Thaise taal. Sommige woorden komen bovendien uit het Nederlands. De apotheek heet bijvoorbeeld “Apotek” of de helm “Helm”.
Vooral in toeristische gebieden zoals Bali, begrijpen de bewoners i.d.R. goed Engels. In afgelegen gebieden is basiskennis van Bahasa Indonesia een groot voordeel. Soms wordt echter alleen de lokale taal begrepen.

Eilanden van Indonesië

De eilandstaat Indonesië omvat veel eilanden, die in hun deels afgelegen locatie ook verschillen in taal en verschillende andere gebieden van het leven. De beroemdste Indonesische eilanden zijn:
Bali, Flores, Java, Kalimantan, Lombok, Papoea, Sulawesi, Sumatra, Sumbawa, Timor

Bezienswaardigheden in Indonesië

Indonesië heeft een enorme schat aan steen erfenissen van oude culturen. Een World Heritage Site door UNESCO sinds 1991 onder de boeddhistische tempel van Borobudur en de Prambanan hindoeïstische tempelcomplex. Beide bevinden zich in de buurt van de stad Yogyakarta op het Indonesische eiland Java. Het eiland Bali kan ook terugkijken op een belangrijk cultureel verleden. Veel bezoekers is het Indonesische vakantie-eiland vooral bekend om zijn tropische stranden, maar er zijn de Uluwatu Tempel en Tanah Lot Tempel, twee belangrijke hindoeïstische tempels in Bali. De Uluwatu tempel ligt in het uiterste zuiden van de Bukit schiereiland en wordt bewoond door een groep ervaren en stelende apen. De tempel staat op een steile klif in de Indische Oceaan. In deze plaats genieten ze van een uitzonderlijk mooie zonsondergang.

Een grote trekpleister van Komodo National Park Indonesië op het gebied van de Kleine Soenda-eilanden. Op de eilanden in het nationale park, de grootste levende hagedis ter wereld bevinden zich met de Komodo draken. De prehistorische carnivoren kunt u zien in hun natuurlijke habitat op een rondleiding. Een deel van bijna elke Rondreis Indonesië is een bezoek aan de Bromo. De berg is een van de meest actieve vulkanen in Indonesië en wordt gepresenteerd met een spectaculair berglandschap. De 2.300 meter hoge toppen beklommen kan worden en de top biedt een prachtig uitzicht op de Bromo Tengger Semeru National Park.

Met een bezoek aan de steden van Ubud en Bandung duik in het bruisende leven van de Indonesische steden. Ubud is het culturele en artistieke centrum van het eiland Bali. Bandung is de vierde grootste stad in Indonesië en verrast met een unieke koloniale architectuur en hele straten die zijn gebouwd in art deco-stijl van de jaren twintig. Een bezoek aan het Indonesische Nationaal Museum in Jakarta is een must tijdens een verblijf in de Indonesische hoofdstad. Met meer dan 140.000 exposities van het museum is de grootste van Indonesië en is de thuisbasis van vele overblijfselen, kunstvoorwerpen en historische voorwerpen uit verschillende millennia. Een natuur ervaring van een speciaal soort wacht u op het schiereiland Samosir. De landmassa is de grootte van Singapore en is gevestigd in ‘s werelds grootste en diepste kratermeer op het eiland Sumatra.

Maninjau-meer

Een populaire bestemming is het Maninjau-meer. Het kratermeer omgeven door bergen is een van de mooiste bezienswaardigheden van Sumatra en is een hoogtepunt tijdens uw vakantie in Indonesië. Surfers en duikers zullen hun paradijs vinden op de brede droomstranden van het eiland Siberut, dat net voor de kust ligt. Een ander hoogtepunt in uw vakantie Indonesië is Java. Op het eclectische eiland naast de hoofdstad Jakarta wachten enkele andere grote steden op je om deze tijdens de vakantie te verkennen. In de gigantische metropool Jakarta kun je goed bewaard gebleven koloniale gebouwen in de oude stad bewonderen en de geschiedenis van Indonesië verkennen in tal van musea zoals het Nationaal Museum. Variatie en plezier worden geboden door het pretpark Taman Impian Jaya Ancol of het themapark Taman mini Indonesia Idah. Hier kunt u tijdens uw vakantie in Indonesië het hele land in het klein met het hele gezin verkennen.

Vakantie op Java eiland

Buiten de grote steden van Java wachten vele oude tempels op je reizen in de natuur van het eiland. De bekendste en een van de grootste is Borobudur. In de boeddhistische tempel uit de 8e eeuw maak je tijdens je vakantie in Indonesië een spannende ontdekkingsreis. Voor een lange tijd vergeten en begraven de tempel werd herontdekt pas in de 19e eeuw en vanaf 1973 uitvoerig gerestaureerd. Meer dan vijf kilometer lang wordt het leven en werk van Siddharta Gautama, de Boeddha, beschreven in een galerij. Het meest bekende eiland en populaire bestemming voor een pakketvakantie is Bali. Het combineert op unieke wijze de eclectische natuur en cultuur van Indonesië. Het grootste van de eilanden biedt een aantal van de mooiste stranden ter wereld en staat bekend om de openheid van de vier miljoen inwoners. In Ubud, het culturele centrum van Bali, worden veel artistieke functies aangeboden op een interessante markt. Terwijl je door het binnenland rijdt, zul je tal van boeddhistische tempels ontdekken, zoals de moedertempel Pura Besakih. Een speciale tip in uw vakantie Indonesië is het kleine eiland Nusa Lembongan voor de kust van Bali. Het wordt beschouwd als een paradijs voor reizigers. Ontspan op het witte zand van Mushroom Bay Beach of duik in de diepte van de kleurrijke koraalriffen.

Bandung

Bandung is de vierde grootste metropool in Indonesië en wordt het “Parijs van Java” genoemd vanwege de Europese architectuur in het stedelijk gebied.

Borobudur-tempel

De Borobudur-tempel op het Indonesische eiland Java staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de belangrijkste boeddhistische heiligdommen ter wereld.

Komodo National Park

Het Komodo National Park is de thuisbasis van de Komodovaraan en is sinds 1991 een Werelderfgoed. Als onderdeel van een reis kunnen de oer hagedissen worden waargenomen.

Mount Bromo

Mount Bromo is een van de meest actieve vulkanen op het Indonesische eiland Java. De berg wordt omringd door het nationale park Bromo-Tengger-Semeru.

Nationaal Museum in Jakarta

Het Indonesisch Nationaal Museum in Jakarta is een instelling die zich toelegt op de geschiedenis en cultuur van Indonesië met zijn tentoonstellingen.

Prambanan-tempel

De Prambanan-tempel staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het grootste hindoeïstische tempelcomplex in Indonesië.

Schiereiland Samosir

Samosir is een schiereiland in het Tobameer, dat is ontstaan ​​door vulkanische activiteit in het noorden van het Indonesische eiland Sumatra.

Tanah Lot-tempel

De Tanah Lot-tempel in Bali staat op een rotsblok vlak voor de kust en is een van de mooiste hindoetempels van het Indonesische eiland.

Ubud

De stad Ubud, met ongeveer 30.000 inwoners op het Indonesische eiland Bali, wordt beschouwd als het kunst- en cultuurcentrum van het vakantie-eiland in de Indische Oceaan.

Uluwatu-tempel

De Uluwatu-tempel ontspringt in het zuiden van het Bukit-schiereiland, een hindoeïstisch tempelcomplex, dat een van de belangrijkste is op het Indonesische eiland Bali.

Waar ligt Indonesië?

Met ongeveer 17.500 eilanden is het niet eenvoudig om Indonesië te beperken tot één regio. Indonesië bevindt zich over het algemeen in Zuidoost-Azië tussen typische reisbestemmingen zoals Maleisië, Vietnam, Thailand en de Filippijnen aan de ene kant en Australië en Papoea-Nieuw-Guinea aan de andere kant.