Home Vakantie landen in Azie indonesie Vakantie in Indonesië

Vakantie in Indonesië

DELEN

Indonesië, met zijn meer dan 17.500 stukken eilanden, strekt zich uit van de Indische Oceaan tot de Pacific en van de Filippijnen tot de omgeving van Australië. Ongeveer 6.000 eilanden in de Zuidoost-Aziatische Republiek zijn bewoond. Een van de grootste is het veelzijdige eiland Sumatra. Aan de westkust ruig door tal van bergketens en hoge toppen, strekt zich langs de vlakke oostkust lange en mooie zandstranden. Binnen, verken de indrukwekkende flora en fauna van het tropisch regenwoud tijdens je reis naar Sumatra.

Een populaire bestemming is het Maninjau-meer. Het kratermeer omgeven door bergen is een van de mooiste bezienswaardigheden van Sumatra en is een hoogtepunt tijdens uw vakantie in Indonesië. Surfers en duikers zullen hun paradijs vinden op de brede droomstranden van het eiland Siberut, dat net voor de kust ligt. Een ander hoogtepunt in uw vakantie Indonesië is Java. Op het eclectische eiland naast de hoofdstad Jakarta wachten enkele andere grote steden op je om deze tijdens de vakantie te verkennen. In de gigantische metropool Jakarta kun je goed bewaard gebleven koloniale gebouwen in de oude stad bewonderen en de geschiedenis van Indonesië verkennen in tal van musea zoals het Nationaal Museum. Variatie en plezier worden geboden door het pretpark Taman Impian Jaya Ancol of het themapark Taman mini Indonesia Idah. Hier kunt u tijdens uw vakantie in Indonesië het hele land in het klein met het hele gezin verkennen.

Buiten de grote steden van Java wachten vele oude tempels op je reizen in de natuur van het eiland. De bekendste en een van de grootste is Borobudur. In de boeddhistische tempel uit de 8e eeuw maak je tijdens je vakantie in Indonesië een spannende ontdekkingsreis. Voor een lange tijd vergeten en begraven de tempel werd herontdekt pas in de 19e eeuw en vanaf 1973 uitvoerig gerestaureerd. Meer dan vijf kilometer lang wordt het leven en werk van Siddharta Gautama, de Boeddha, beschreven in een galerij. Het meest bekende eiland en populaire bestemming voor een pakketvakantie is Bali. Het combineert op unieke wijze de eclectische natuur en cultuur van Indonesië. Het grootste van de eilanden biedt een aantal van de mooiste stranden ter wereld en staat bekend om de openheid van de vier miljoen inwoners. In Ubud, het culturele centrum van Bali, worden veel artistieke functies aangeboden op een interessante markt. Terwijl je door het binnenland rijdt, zul je tal van boeddhistische tempels ontdekken, zoals de moedertempel Pura Besakih. Een speciale tip in uw vakantie Indonesië is het kleine eiland Nusa Lembongan voor de kust van Bali. Het wordt beschouwd als een paradijs voor reizigers. Ontspan op het witte zand van Mushroom Bay Beach of duik in de diepte van de kleurrijke koraalriffen.

Indonesië is groot, kleurrijk en divers. Meer dan 17.000 eilanden en bijna 240 miljoen inwoners maken van de Republiek Indonesië het grootste eiland ter wereld.
Indonesië is een land van ongelooflijke diversiteit, een superieur scala aan gevarieerde activiteiten, weelderige natuur, opwindende culturele invloeden en zeer lage kosten van levensonderhoud.

Veel Indonesische regio’s (inclusief Java en Bali) hebben een zeer goede infrastructuur voor toeristen en steeds minder taalbarrières. In andere regio’s zouden transport en communicatie avontuurlijker kunnen worden. Maar dat moet u er niet van weerhouden om deze plaatsen te bezoeken!

Vanwege de vele verschillende culturele invloeden op meer dan 17.000 eilanden reis je “slechts” in één land, maar krijg je een indruk van duizenden!
Wanneer je van het ene eiland naar het andere ‘springt’, lijkt het alsof je elke keer jezelf onderdompelt in een andere wereld. Soms, slechts een paar kilometer verderop, zul je een compleet andere cultuur, taal of religie tegenkomen.

Het maakt niet uit welke reismentaliteit je hebt. Indonesië biedt een geschikte optie voor elke behoefte. Sunbathers krijgen hun welverdiende kleur op de talloze stranden van Bali of Lombok. Party hengsten kan de nacht van alle nachten beleven en te ontspannen met gitaarklanken en kruidnagel sigaretten op de stranden van de Gili-eilanden van de inspanningen van de laatste nachten in Kuta, Canggu en Seminyak met behulp van rijstwijn en genoeg Bintang.

Voor actieve mensen overal in Indonesië zijn talloze vulkanen voor de beklimming, riffen om te duiken en eindeloze golven om te surfen klaar. Maar je kunt ook in de jungle van West Papua zijn, op zoek naar inheemse volken en ongerepte natuur.

Waar ligt Indonesië?
Met ongeveer 17.500 eilanden is het niet eenvoudig om Indonesië te beperken tot één regio. Indonesië bevindt zich over het algemeen in Zuidoost-Azië tussen typische reisbestemmingen zoals Maleisië, Vietnam, Thailand en de Filippijnen aan de ene kant en Australië en Papoea-Nieuw-Guinea aan de andere kant.

Eilanden in Indonesië?
De eilandstaat Indonesië omvat veel eilanden, die in hun deels afgelegen locatie ook verschillen in taal en verschillende andere gebieden van het leven. De beroemdste Indonesische eilanden zijn:
Bali, Flores, Java, Kalimantan, Lombok, Papoea, Sulawesi, Sumatra, Sumbawa, Timor

De officiële taal in Indonesië is Indonesisch. “Bahasa Indonesia” is de officiële naam van de Indonesische taal. Vertaald, dat betekent simpelweg de ‘taal van Indonesië’.
Er worden echter veel andere talen gesproken in de verschillende regio’s van Indonesië. Deze omvatten b.v. Balinees, Sasak en Javaans en ongeveer 700 andere lokale talen.
Voor het Indonesisch wordt het Latijnse alfabet gebruikt, wat het lezen vergemakkelijkt in vergelijking met de Laotiaanse of Thaise taal. Sommige woorden komen bovendien uit het Nederlands. De apotheek heet bijvoorbeeld “Apotek” of de helm “Helm”.
Vooral in toeristische gebieden zoals Bali, begrijpen de bewoners i.d.R. goed Engels. In afgelegen gebieden is basiskennis van Bahasa Indonesia een groot voordeel. Soms wordt echter alleen de lokale taal begrepen.

DELEN