Home Vakantie landen in Europa Italie Landkaart van italie

Landkaart van italie

DELEN

Deze kaart toont het land van Italië. Naast het vasteland omvat het ook de eilanden Sardinië, Sicilië en verschillende kleinere eilanden, zoals de Toscaanse archipel, de Pelagie-eilanden of de Pontine-eilanden. De zes naburige staten van Italië zijn ook te zien, met de grotere landen slechts gedeeltelijk in beeld. Daarnaast kunt u enkele andere landen zien, zoals Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Servië, Hongarije en verschillende Noord-Afrikaanse staten zoals Algerije en Tunesië. Een aanzienlijk deel van de kaart wordt ingenomen door de Middellandse Zee.

De kaart van Italië toont alle grote en belangrijke steden van het land. De hoofdstad Rome is net zo herkenbaar als Milaan, Napels, Turijn, Bari, Venetie, Palermo en Florence. In het noorden van het land stroomt de langste rivier in Italië, de Po. Het heeft zijn oorsprong aan de Italiaans-Franse grens en stroomt aan de oostkust in de Adriatische Zee. Ook in de Adriatische zee stroomt de Adige, de op een na langste rivier van het land, die opkomt in Zuid-Tirol. Naast de rivieren zijn er verschillende meren in het oog springend. De meren in Noord-Italië behoren al jaren tot de bekendste toeristische bestemmingen in het land. Het Gardameer is erg populair bij Duitse toeristen. De hoogste bergketens liggen in Noord-Italië. Dit zijn de Alpen en de Dolomieten. Het hoogste punt van Sicilië is de 3.323 m hoge vulkaan Etna.

Met ongeveer 60.600.000 inwoners is Italië een van de meest bevolkte landen in Zuid-Europa. Politiek is het verdeeld in 20 regio’s. Elk van hen heeft zijn eigen regering. De regio’s bestaan ​​uit 92 provincies en 14 grootsteden. De grootste stad van Italië is Rome, gevolgd door Milaan en Napels. De buurlanden zijn Frankrijk, Oostenrijk, San Marino, Zwitserland, Slovenië en Vaticaanstad. Italië ligt aan de Middellandse Zee, met de noordwestelijke kustlijn naar de Ligurische Zee, het zuidwesten naar de Tyrrheense Zee en de oostkust tot de Adriatische Zee geteld.


Notice: Undefined property: stdClass::$gdpr in /home/vakantiela/domains/vakantielanden.net/public_html/wp-content/plugins/wd-google-maps/frontend/views/GMWDViewFrontendMap.php on line 27

Google maps van Italie

 

 

DELEN