Home Vakantie landen in Afrika Ivoorkust Vakantie in Ivoorkust

Vakantie in Ivoorkust

105
0
DELEN
Ivoorkust

Als u uw vakantie in een land in Afrika wilt doorbrengen, moet u dit van tevoren weten. Laat je niet afleiden door de gebruikelijke toeristische bestemmingen. Wat dacht je van een verandering in een land dat niet is bezocht door een groot aantal toeristen?

De Ivoorkust biedt zichzelf hiervoor heel goed aan. Ivoorkust heeft een adembenemend landschap en een culturele diversiteit die buiten het massatoerisme kan worden ontdekt.

De Ivoorkust biedt haar bezoekers, naast vele interessante bezienswaardigheden, kilometers lange witte zandstranden die uitnodigen tot een ontspannen strandvakantie. Vanwege de aantrekkelijkheid voor het toerisme, zal de vakantie in Ivoorkust zeker niet langer een geheime tip onder reizigers naar Afrika blijven.

Maar waarom hebben toeristen deze prachtige regio niet als vakantiebestemming ontdekt? De reden hiervoor is de politieke onrust die de inwoners van Ivoorkust jarenlang heeft geschud. Alleen al geruime tijd wordt het land politiek gezien relatief stabiel en veilig geacht en staat het dus open voor toerisme. Want de geschiedenis van Ivoorkust, zoals in bijna alle Afrikaanse landen, is gevormd door het kolonialisme en de gevolgen ervan. 

Ten slotte culmineerde het conflict in de splitsing van Ivoorkust in een noordelijk en een zuidelijk deel. Maar het vredesverdrag van 2007 zou verzoening en vrede brengen in het West-Afrikaanse land. De nationale vlag van het land, die sinds 1959 in zijn huidige vorm bestaat, onderstreept de bijna visionaire indeling van het land. De oranje streep staat voor de savanne in het noorden, het groen voor de bossen in het zuiden. De witte streep in het midden symboliseert echter de eenheid van de bevolking, die in de toekomst zeer te hopen is. De voorspellingen zijn goed, de laatste jaren bleven grotendeels zonder incidenten. De laatste verkiezingen vonden plaats in 2000, toen president Laurent Gbagbo de overwinning won.

Reizen naar Ivoorkust wordt niet langer geassocieerd met een beveiligingsrisico. Het is echter aan te bevelen om bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken te informeren naar de huidige veiligheidssituatie voordat u aan uw vakantie in Ivoorkust begint. Ook op de Ambassade van Ivoorkust in Den Haag, kan de belangrijkste informatie voor toeristen op elk moment worden verkregen.

Vluchten naar Ivoorkust

De grootste luchthaven van Ivoorkust bevindt zich in Abidjan, slechts een paar kilometer ten zuidoosten van de stadsgrenzen.

Tal van Afrikaanse en Europese luchtvaartmaatschappijen vliegen op regelmatige basis naar Flix Houphout-Boigny Airport. Er zijn zelfs rechtstreekse vluchten naar Ivoorkust vanuit sommige Europese steden, hoewel het toerisme in het land tot nu toe slechts een marginaal belang heeft gehad.

Vluchten naar Abidjan worden aangeboden door KLM (Air France), SN Brussels, South African Airways, Kenya Airways, Afriqiyah Airways en Royal Air Maroc. Als u vanuit Nederland naar de West-Afrikaanse Republiek wilt reizen, moet u een tussenstop verwachten op een van de basisluchthavens van de genoemde luchtvaartmaatschappijen. Shuttle-vluchten, bijvoorbeeld naar Parijs, zijn zonder problemen in alle seizoenen beschikbaar.

Vluchten vergelijken

Het vliegveld in de hoofdstad, Yamoussoukro, is de laatste jaren ook een internationale standaard geworden, maar wordt vooral gebruikt voor binnenlandse en intercontinentale vluchten. Daarnaast zijn er vijftien andere kleinere luchthavens in Ivoorkust in verschillende steden. In de loop van de burgeroorlog werden sommigen echter vernietigd en zijn ze nog steeds buiten dienst. Binnenlandse vluchten zijn nog steeds mogelijk. De beste prijzen worden aangeboden door de nationale luchtvaartmaatschappij Air Ivoire. Daar kun je ook direct zien welke steden momenteel worden geserveerd in Ivoorkust.

Het wordt aanbevolen om de aanbiedingen voor vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken tijdens de reisvoorbereidingen. Afhankelijk van het seizoen en de luchtvaartmaatschappij, variëren de vliegkosten naar Ivoorkust sterk. De goedkoopste prijzen worden vaak aangeboden door KLM.nl. Op Skyscanner.nl kunt u de prijzen van alle  luchtvaartmaatschappijen vergelijken.

Bezienswaardigheden in Ivoorkust

In Yamoussoukro, de hoofdstad van Ivoorkust, vindt u vele interessante bezienswaardigheden.

Kenmerkend voor de stad is de moderne architectuur. Er zijn tal van prachtige gebouwen en moskeeën te bewonderen, waarvan de meeste voor bezoekers zijn om te bezoeken. Een bezoek is vooral de moeite waard in de beroemde Basiliek Notre Dame de la Paix. Dit is een replica van de Sint-Pietersbasiliek en de grootste basiliek van heel Afrika, evenals een van de grootste gebouwen van de christelijke kerk ter wereld. Bijzonder opmerkelijk is dat deze enorme structuur in slechts drie jaar is gebouwd. De glazen mozaïekramen zijn enorm en laten zeker een blijvende indruk achter op de bezoekers.

Iedereen die naar Ivoorkust reist mag Abidjan, ook wel bekend als de Parel van de lagune, niet missen. De stad wordt beschouwd als de meest moderne in West-Afrika en heeft zijn grootste en belangrijkste haven. Abidjan heeft bijna 5 miljoen inwoners en is een stad van contrasten. Er zijn zowel traditionele Afrikaanse manieren van leven om kunst en cultuur te zien, als volledig Europese buurten. Dienovereenkomstig is de toeristische infrastructuur daar goed ontwikkeld. Hotels die aan de westerse normen voldoen, zijn hier zonder problemen te vinden. Zwemgelegenheden, stranden, een divers nachtleven en recreatieve activiteiten zoals golf laten je bijna vergeten dat je je in een ontwikkelingsland bevindt.

Degenen die meer geïnteresseerd zijn in de cultuur van de inheemse bevolking van Ivoorkust moeten naar het land Yacouba reizen. Deze etnische groep leeft in het klimatologisch aangename westen van het land, in een mooi, wild en romantisch landschap. Bijzonder fascinerend zijn de traditionele masker- en steltdansen, die soms voor de toeristen worden uitgevoerd.

In Man, de “stad van 18 bergen”, vallen de watervallen “Le Cascade” in een prachtige groene vallei. Deze watervallen dragen het meeste water tussen augustus en november. Gedurende deze tijd kunnen de toeristen een heel leuke ervaring verwachten. De hele regio is ook geweldig om te wandelen.

Nationale parken in Ivoorkust

Het bekendste park van Ivoorkust is het Tai National Park in het zuidwesten van het land. Hier is een van de laatste tropische regenwouden in Afrika. Het gebied beslaat 3.300 vierkante kilometer en herbergt enkele van de zeldzaamste diersoorten op het continent. Onder andere is er het pygmy nijlpaard. Dit schuwe dier, dat dichte bossen nodig heeft om te overleven, vindt zijn optimale habitat in het regenwoud.

Iedereen die het Tai National Park bezoekt, mag het Chimpanzee Research Station, dat al vele jaren waardevolle informatie over zeldzame primaten verzamelt, niet missen. Vanaf hier worden regelmatig trekkingsessies georganiseerd, die gespecialiseerd zijn in de observatie van chimpansees. In 1982 werd dit park uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Een ander bekend park is het Comoé National Park, genoemd naar de rivier met dezelfde naam die door het park stroomt. Dit nationale park in het noordoosten van Ivoorkust staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zonder twijfel een van de mooiste bezienswaardigheden van het land. De vegetatie is sterk gebonden aan de verandering tussen het droge seizoen en het regenseizoen. Er zijn onder andere veel endemische plantensoorten die zich alleen kunnen vermenigvuldigen na het vuren van een savanne, wat gebruikelijk is in deze regio tijdens het droge seizoen. Hier leven talloze zoogdieren zoals olifanten, luipaarden, waterbokken, verschillende soorten antilopen en apen en zelfs enkele leeuwen.

10 vakantie tips tijdens uw vakantie in Ivoorkust

Het nationale park Comoé

Het nationale park is het populairste park en tegelijkertijd het grootste natuurreservaat in West-Afrika met meer dan 11.500 km. Het park dankt zijn naam aan de rivier de Comoé, die rechtstreeks door het park loopt. Het is een UNESCO-werelderfgoed. Hier zie je een tropisch regenwoud, chimpansees, olifanten, giraffen en andere inheemse dieren, omdat het park een kleurrijke natuurlijke variëteit biedt.

Het TAI Nationaal Park

In het zuidwesten van Ivoorkust in de districten Moyen-Cavally en Bas-Sassandra strekt Park Tai zich uit over 300.000 hectare land. Door dichte regenwouden met 50 meter hoge bomen kom je bij een chimpansee-onderzoeksstation, dat niet mag ontbreken tijdens je bezoek. Het regenwoud is een van de laatste grote regenwouden in West-Afrika en is thuis en toevluchtsoord u. a. van het zeldzame pygmee nijlpaard.

De hoofdstad Yamoussoukro

Uitgerust met prachtige gebouwen zoals het parlementsgebouw of de commerciële haven, is de stad een speciale attractie. In het midden zie je gebouwen die elkaar steeds meer overtreffen. Het is ook de moeite waard om de stad te bezoeken, omdat de typische Afrikaanse keuken bijna overal wordt aangeboden. Tijdens uw vakantie in Ivoorkust moet u hier zeker een bezoek plannen.

Het natuurreservaat van het Nimba-gebergte

Het Nimba-gebergte ligt tussen de Coté d’ivoire, Guinee en Liberia. De omgeving, een ongerept regenwoud en savannes nodigen u uit om te bewonderen en de meest kwetsbare gebieden van het gebied te tonen die bescherming nodig hebben. Plan de reis vooraf met een gids, want hier moet ook rekening worden gehouden met veiligheid.

De basiliek Notre-Dame de la Paix

Met een vloeroppervlak van 30.000 vierkante meter en een hoogte (kerktoren) van 158,1 meter is de Basiliek Notre-Dame de la Paix de grootste kerk ter wereld. De kerk is gebouwd om de hoofdstad Yamoussoukro de moeite van het bekijken en sierlijk te maken en moet op elke lijst staan ​​voor uw Ivoorkust-vakantietips.

Abidjan

De voormalige hoofdstad van de Coté d’Ivoire is nog steeds een populaire toeristische bestemming. Een universiteit, tal van scholen en de regionale beurs zijn hier gevestigd.De haven van Abidjan wordt aanbevolen voor uw bezoek, zoals a. verhandeld met koffie, cacao en hout. De markten van Abidjan zijn ook spannend met hun kleurrijke assortiment fruit, specerijen en vele speciale functies.

Parc du Banco

Het park, dat een tropische diversiteit heeft, ligt ten noordwesten van Abidjan. Op de 30 vierkante kilometer heb je de kans en unieke kans om zeer zeldzame diersoorten te ontmoeten. Vanuit Abidjan kunt u het park bezoeken in een dagtour.

De Ivoorkust-musea

Als je van cultuur houdt, kun je de musea van Coté d’Ivoire bezoeken. In het Ifon Museum in Abidjan vindt u bijvoorbeeld regionale sculpturen en echte gouden sieraden uit de regio. Als u de tentoonstelling in het voormalige gouverneurspaleis bezoekt, kunt u veel prachtige objecten uit een vorige tijd bewonderen.

Bouaké - de kunststad

De stad Bouaké ligt in het binnenland. Het werd enerzijds beroemd vanwege de katoenhandel, maar de beslissende factor zijn de jaarlijkse carnavalevenementen. Om een ​​indruk van de cultuur te krijgen, kunt u zich vergapen aan resultaten van weverijen en kunstwerken van koper of klei.

De watervallen van Ivoorkust

De hellingen van La Cascade liggen in de buurt van de stad Man. Je ziet zulke watervallen niet elke dag – des te meer kun je hun majestueuze gratie zien. Maskerfestivals worden ook vaak in de stad gehouden. Met een beetje geluk kunt u tijdens uw bezoek een evenement bijwonen.

Tussen moderniteit en cultuur combineren alle vakantietips optimaal en stralen ze hun speciale functies uit. Een vakantie in Coté d’Ivoire moet in ieder geval goed gepland zijn en kan u dan veel speciale functies bieden.