Home Blog Je vakantie voorbereiden? Tips voor minder stress!

Je vakantie voorbereiden? Tips voor minder stress!

41
0
DELEN
Leukste jongerenvakantie bestemming

Heerlijk zo’n vakantie in zicht! Prefereer jij zon, zee en strand? Of ga je liever voor een skivakantie in de bergen of een verre reis naar het Oosten? Alleen de gedachte van een geplande vakantie in het vooruitzicht brengt al rust en plezier. Tijd om volledig te relaxen en te genieten! Tenminste, als alles goed geregeld is. Wil je pre-vakantiestress vermijden, dan zorg je best dat je goed voorbereid bent. Een stressloze aanzet naar jouw favoriete bestemming? Vanzelfsprekend, met deze blog!

Stress less

Op vakantie gaan, het brengt al eens wat stress met zich mee. Drukke luchthavens waarbij het angstzweet je meteen uitbreekt bij het toekomen, uitgestelde vluchten, hoge verwachtingen en soms wel eens een teleurstelling omdat de hotelkamer net niet was wat je had gehoopt. Maar ook in de aanloop naar de vakantie kunnen we stress ervaren. Dan zijn tips om die stress tot een minimum te herleiden natuurlijk welkom. 

Ervaringen en reviews

Onze eerste tip? Een goede voorbereiding is het halve werk. Hoe meer je weet over je hotel en bestemming, hoe geruster je kan zijn. Online kan je heel wat info vinden over de reiservaring van anderen. Op TripAdvisor bijvoorbeeld vind je heel wat interessante ervaringen. Erg slim om die even door te nemen en eens een blik te werpen op de reviews van het hotel dat je aanspreekt. Wil je echt zeker zijn van een fijne vakantie, dan kan je natuurlijk ook gebruik maken van je netwerk. Vraag aan vrienden en familie waar zij onlangs een fijne vakantie hebben gehad, kans is groot dat jij er ook veel plezier zult beleven. 

Inpakken 

Hetzelfde geldt voor inpakken. Door lastminute alles bij elkaar te pakken en in je koffer te zwieren, loop je natuurlijk het risico dat je wat vergeet! Denk maar aan je elektrische tandenborstel of je favoriete seksspeeltje zoals een kunstvagina in de vorm van een fleshlight of voor de dames, je dildo bijvoorbeeld. Hou er wel rekening mee dat je speeltjes niet in elk land welkom zijn. Het gaat hier vaak om heel religieuze landen. Sommige staten in Amerika, maar ook bijvoorbeeld in Thailand, waar het sekstoerisme hoogtij viert, zijn seksspeeltjes niet welkom. Dat geldt overigens ook voor Vietnam en de Maldiven. 

Als het gaat om inpakken is er dus een beetje planning vereist. Selecteer je favoriete vakantieoutfits van tevoren en maak een lijstje met de spulletjes die je zeker niet wil vergeten. En hoewel je ter plaatse wel veel kan kopen, is het toch leuk om een beetje voorbereid je vakantie in te gaan, nietwaar?