Vakantie op de Kaapverdische eilanden

Kaapverdische-eilanden

De Kaapverdische eilanden liggen ongeveer 460 km van de Afrikaanse westkust. Van de in totaal 15 eilanden zijn ze allemaal van vulkanische oorsprong en zijn er slechts 9 bewoond.

De Kaapverdische eilanden werden ontdekt en gekoloniseerd door Portugese zeilers in 1445. Vandaag worden in Kaapverdië Creools en Portugees gesproken. Sinds 1975 is de staat Cabo Verde een onafhankelijke eilandregio. De hoofdstad van het eilandgebied is Praia met 100.000 inwoners.

De eilanden zijn verdeeld in de groep van Barlovento (eilanden onder de wind) en Sotavento-eilanden (eilanden boven de wind). De Barlovento-eilanden omvatten Santo Antao, Sao Vicente, Santa Luzia, Sao Nicolau, Sal, Boa Vista, Branco en Raso. De Sotavento-eilanden zijn: Maio, Santiago, Fogo, Brava en Illheus do Rombo.

De Kaapverdische eilanden worden ook wel vurige eilanden genoemd vanwege de vulkanische oorsprong. Temperaturen tussen 23 en 30ºC heersen het hele jaar door. Bij deze temperaturen kunt u genieten van uw vakantie in Kaapverdische eilanden op prachtige stranden en op excursies.

Hier op de Kaapverdische eilanden ervaart u een bijna ongerepte cultuur en natuur, ideaal om te wandelen en te fietsen en om te zonnebaden.

Vakantie op het eiland Santo Antão

De Kaapverdische eilanden en met name het eiland Santo Antão zijn bestemmingen die steeds vaker worden ontdekt door touroperators en toeristen uit de hele wereld als aantrekkelijke vakantieregio’s.

Het eiland Santo Antão wordt vaak het bergachtige eiland genoemd, aangezien het op een na grootste eiland in de Kaapverdische eilanden erg heuvelachtig of bergachtig is, wat natuurlijk ook ideaal is voor wandelingen in het binnenland van het eiland.

 Het eiland is zeer divers: in het zuiden nogal kaal, in het noorden, maar in het oosten van het eiland vindt u een weelderige flora en een gevarieerde fauna. Vooral de geuren zijn uniek, omdat hier citrusbomen, amandelbomen, kokospalmen, maar ook pijnbomen groeien. Ook komen vijgen en ananas en veel andere subtropische vruchten hier en verwennen de smaakpapillen van de lokale bevolking en de toeristen.

De meeste mensen van het eiland wonen in de steden Ponta do Sol, Ribeira Grande, Porto Novo en Paúl. De inwoners van Santo Antão zijn zeker een typisch bergvolk, maar ze hebben de typische Kaapverdische levenslust.

Voor vakantiegangers die van winkelen houden, biedt de kledingmarkt in het noorden van Ribeira Grande, de hoofdstad van het eiland, aan. Hier kunt u ook een bezoek plannen aan de kerk Nossa Senhora do Rosário.

Over het algemeen vindt u hier een uitbundige sfeer en in de zijstraten zijn veel kleine leuke winkels en restaurants. In Porto Novo zijn op zijn beurt indrukwekkende voormalige herenhuizen, die ook een bezoek waard zijn. En zoals de naam al aangeeft, is hier natuurlijk de haven

Ook bezienswaardig is de vulkaan Cova de Paúl in de buurt van het dorp Lombo de Figueira.

In het zuiden van het eiland ligt de in 1886 gebouwde vuurtoren van Janela.

De tweede residentie van de president van Kaapverdië in Ponta do Sol is ook indrukwekkend. Het is een prachtige villa met een prachtige tuin.

Natuurlijk biedt het eiland Santo Antão naast wandelingen door het prachtige landschap voor strandvakantie liefhebbers en duikers.

Vanwege het extreem schone zeewater rond het eiland vindt u een rijk onderwaterleven, dat fascinerende en onvergetelijke indrukken voor snorkelaars en duikers met zich meebrengt.

Vakantie op het eiland São Vicente

Op het zeer droge en bergachtige eiland São Vicente leven ongeveer 6000 inwoners, die voornamelijk in de stad Mindelo wonen.
Mount Verde en de massieven van Madeiral en Fateixa zijn de symbolen van het eiland.
Het Kaapverdische eiland heeft niet alleen mooie kanten. Als toerist moet je accepteren dat er ook veel straatkinderen en bedelaars zijn en ze leven als een groot deel van de bevolking in sloppenwijken.
Mindelo is het culturele centrum van het eiland. In verschillende bars, clubs en cafés kunt u nog steeds traditionele muziek ervaren.
Een attractie die niet mag worden gemist, is de Mercade de Peixe, de vismarkt. Hier worden exotische zeedieren en de meest uiteenlopende vissoorten aangeprezen.

Het eiland São Vicente wordt als orkaanvrij beschouwd, waardoor het vooral aantrekkelijk is voor toeristen.

Het beste strand op het eiland São Vicente is in Baía das Gatas. Dit kleine stadje ligt in het noordoosten van het eiland.

Voor muziekkenners en geliefden is het zeker interessant dat er elk jaar in augustus een muziekfestival wordt gehouden. Andere mooie stranden zijn de Praia do Norte en Praia Grande.

Vakantie op het eiland São Nicolau

São Nicolau is een van de noordelijke Kaapverdische eilanden. Tegenwoordig wonen hier ongeveer 14.000 mensen, die als zeer gastvrij worden beschouwd en die zich vooral voeden met vissen en landbouw.

Het eiland is als de andere eilanden van de archipel, die voor West-Afrika liggen, van vulkanische oorsprong. Een vulkanische kegel is dan de hoogste berg van het eiland, de Monte Gordo (1312 meter) in het noordwesten. Hier is het land vruchtbaar, terwijl in de rest van São Nicolau vrij droog, woestijnachtig klimaat heerst.

Het 349 vierkante kilometer grote eiland is minder geschikt voor een strandvakantie, zelfs als het te wijten is aan het jodium en titanium bevattend zwart zand wordt steeds populairder, wat een genezend effect zou moeten hebben.

Individuele reizigers komen nog steeds naar het eiland São Nicolau, dat rust en ontspanning zoeken naast grote hotelcomplexen en animatie, evenals het prachtige landschap waarin ze kunnen wandelen en mountainbiken. Er zijn interessante wandelroutes zoals Praia Branca naar Fajã (ongeveer drie uur).

De hoofdstad van het veel dichtbevolkte eiland in de 19e eeuw is Ribeira Brava in het binnenland. De stad, waar meer dan 3.500 mensen wonen, was vanaf 1780 een bisdom. Het kruis op een rots boven de kapel getuigt hiervan vandaag.

Bezienswaardig zijn de kerk met twee torens Igreja Matriz de N. Senhora do Rosário en het park van Ribeira Brava. De dichter José Lopes da Silva werd geboren in het dorp en tegenwoordig heeft zijn bibliotheek een bibliotheek.

Ten zuidwesten van de hoofdstad ligt de Tarrafal aan de zee met de grootste haven van het eiland. Met de Praia da Luz en de Praia Francês (licht zand) zijn er ook de mooiste stranden. Niet ver van de stad ligt het zogenaamde Blue Hole, een rotsopening waardoor de zee stroomt.

De bezienswaardigheden van São Nicolau zijn beperkt tot het landschap en de soms nieuwsgierige nederzettingen zoals Ribeira da Prata, waar de huizen op scherpe rotsen staan.

Onder de fascinerende gebieden van São Nicolau bevinden zich de Fajã-vlakten, waar bananen en papaja worden verbouwd en bewonderd in drakenbomen.

De oudste stad op het eiland – Porto da Lapa aan de zuidkust is helaas vandaag niet meer bewoond.

In het zuiden van het eiland, bij de luchthaven, ligt het kleine vissersdorpje Preguiça, dat de laatste jaren belangrijker was. Vanaf deze tijd zijn nog steeds de voormalige haven en delen van een verdedigingssysteem te zien.

Vakantie op het eiland Sal

Sal is een van de populairste Kaapverdische vakantie eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan voor de kust van West-Afrika. Met een oppervlakte van 216 vierkante kilometer is het een van de kleinere eilanden van de archipel. Maar ondanks dit relatief kleine gebied, biedt dit eiland een verscheidenheid aan verschillende manieren om een ​​heerlijke vakantie op het eiland Sal door te brengen.

De Kaapverdische eilanden hebben zich de afgelopen jaren gevestigd als een gerespecteerde vakantiebestemming. In feite wordt de archipel bezocht door overwegend Europese toeristen, waarvan het aantal jaar na jaar toeneemt.

Het eiland Sal speelt hier een belangrijke rol. Het heeft zeer mooie, fijnkorrelige zandstranden, vooral in het zuiden. Deze omstandigheid is te wijten aan het feit dat er vanuit het nabijgelegen Afrikaanse vasteland werd geblazen met de wind van het beste Sahara-zand op de eilanden en onder andere de hoogwaardige zandstranden heeft gecreëerd.

Sal is bovendien een van de zonnigste plekken op aarde. Gemiddeld 350 dagen per jaar schijnt de zon daar. Het centrum van het kusttoerisme van Sal is de stad Santa Maria in het zuiden van het eiland. Er zijn door het toerisme zeer mooie hotelgebouwen gemaakt, die aan alle normen voldoen.

Ook in Santa Maria en iets verder naar het noorden bij het dorp Mudeira zijn zandstranden en ideale baaien, die vooral worden gewaardeerd door duikers.

Een duik in de onderwaterfauna en -flora van de Kaapverdische eilanden is een unieke ervaring.

Ook voor diepzeevissen is Sal een echte El Dorado. Diepzeevissen op de Atlantische Oceaan is een hoogtepunt van een sportvisser vanwege de soortenrijke visbestanden.

Sal biedt ook ideale omstandigheden voor surfers en andere watersportliefhebbers.

Populaire bestemmingen zijn Pedra de Lume aan de oostkust met zijn oude huizen en voornamelijk vanwege de zoute zoutmijnen vlakbij het dorp. In de plaatselijke zoutmeren wordt toeristen de mogelijkheid geboden om te zwemmen. Omdat deze meren extreem zout zijn, kan het menselijk lichaam niet zinken!

Dit verschijnsel wordt anders zelden waargenomen. Het meest bekend is de Dode Zee gelegen aan de westkust Palmeira. Van daar, een pad naar een ongerepte oase doet denken aan een waterput in de Sahara leidt. Het interieur van het eiland is een bezoek waard vanwege de duinen en bizarre rotsformaties waard.

De noordkust met zijn kliffen zijn ook een veel bezochte toeristische bestemming, omdat het is in schril contrast met het verder vlakke, zanderige eiland

Vakantie op het eiland Boa Vista

Boa Vista is een eiland van de Kaapverdische archipel in de Atlantische Oceaan van de West-Afrikaanse kust.

Rondom het eiland zijn zeer fijnkorrelig zandstranden, die uitnodigen om te zwemmen. Het onlangs geopende luchthaven, en de aanleg van een aantal moderne hotels heeft een positief effect op het toerisme en voor sommige jaren Boa Vista wordt bezocht door zwemmers voornamelijk uit Europa.

Bovendien, de Kaapverdische eilanden behoren tot de droogste, maar de zonnigste plekken op aarde. Met meer dan 300 dagen zon per jaar.

Het interieur van het eiland wordt gedomineerd door stenen en zand woestijnen. In deze woestijnen rotsachtige richels en in het midden een paar oases, die sterk doen denken aan die van de Sahara zijn. Daarom is het interieur van het eiland is zeer geschikt om te wandelen.