Safari vakantie in Kenia

Kenia Serengeti

Kenia is een prachtige reisbestemming, divers en opwindend. Er zijn geen reiswaarschuwingen voor Kenia van het Federale Ministerie van Buitenlandse Zaken. De mensen hier zijn meer dan welkom en zijn blij met toeristen, aan wie zij hun diverse land kunnen laten zien. Toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Kenia, vele hotelcomplexen en restaurants strijden om toeristen, activiteiten zoals duikcursussen of safari’s kunnen worden ondernomen.

De Republiek Kenia is een staat in Oost-Afrika. Het grenst onder meer aan de landen Tanzania, Oeganda en Ethiopië. In het zuidoosten wordt Kenia begrensd door de Indische Oceaan.

Kenia is een voormalige Britse kolonie. Zelfs vandaag wordt er naast Swahili Engels gesproken. Communicatie zou geen probleem voor u moeten zijn.
De hoofdstad van Kenia is Nairobi en heeft meer dan drie miljoen inwoners.
De beste tijd voor een strandvakantie in Kenia zijn de maanden december, januari en februari dan is het hier wanneer het het warmst is. Kortom, je kunt het hele jaar door naar Kenia, omdat de kuststreek, in tegenstelling tot de safarigebieden, soms behoorlijk koel en altijd aangenaam warm is. Dus het is een beetje kouder in de maanden juni tot augustus met een gemiddelde van 25 ° C dan in de andere maanden. Voor de Safari vakantie is de tijd tussen juni en oktober interessant, omdat dan de grote migratie van dieren plaatsvindt in de Masai Mara.

Om Kenia binnen te komen, heeft u een visum nodig, dat u ofwel rechtstreeks op de luchthaven of vooraf online kunt aanvragen. Natuurlijk is het makkelijker als je het visum online aanvraagt.

Internationale vluchten landen in Nairobi of Mombasa. KLM en Kenya airways vliegen rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Nairobi. Of u kunt ook een vlucht nemen met een tussenstop. Voor vluchten vanuit Nederland moet je een reistijd van ongeveer 10 uur verwachten.

In Kenia wordt de Keniaanse shilling (Ksh) betaald, 1 € zijn momenteel ongeveer 115 shillings in Kenia. Een cola kost je ongeveer 50 Ksh in Kenia en een hoofdgerecht is beschikbaar voor de lokale bevolking voor 100 tot 500 Ksh.

Als u het land met een huurauto wilt verkennen, moet u voorzichtig zijn: de weg omstandigheden zijn vaak ontoereikend. Vermijd ook ‘s nachts rijden.
Het mobiele netwerk in Kenia is goed, je hebt toegang tot internet in alle grote en meestal in de kleine hotels.

Kenia reisadvies

Aangezien Kenia tot 2017 enige onrust heeft gehad als gevolg van politieke botsingen, zijn toeristen helaas steeds minder bezocht door toeristen.
Volg de website ministerie van Buitenlandse Zaken voor de reisadviezen en reiswaarschuwing voor Kenia.

Nairobi – de hoofdstad van Kenia

Nairobi is een bruisende stad waarvan de markten altijd bruisen van bedrijvigheid. Het stadscentrum is zeer compact en kan gemakkelijk te voet worden verkend, meer afgelegen gebieden moeten per taxi worden bezocht en zijn ook in korte tijd te bereiken. Als u graag de geschiedenis van Kenia wil weten, bezoek de Nationaal Museum. De toegang tot het museum kost iets minder dan 2 €. Een ander uitgangspunt is het Karen Blixen-museum, dat ooit de residentie was van de beroemde Deense schrijver. Delen van de film “Beyond Africa” werden gefilmd in Kenia in de Masai Mara. De film gaat terug op Karen Blixens roman “Afrika – duistere lokkende werelden”. De Keniaanse staat kocht de koffieplantage nadat Blixen naar Denemarken was teruggekeerd en had in het museum omgezet. Tegenwoordig kunnen bezoekers rekwisieten uit de film bekijken en een kop koffie drinken in het aangrenzende café.

De havenstad Mombasa

Mombasa ligt aan de kust van de Indische Oceaan en is de op een na grootste stad van Kenia met ongeveer 1 miljoen inwoners en de belangrijkste havenstad van heel Oost-Afrika. Een speciaal kenmerk van de stad is dat het zich op een eiland bevindt dat wordt omringd door het vasteland. De stad, die een belangrijk economisch centrum is, maar ook veel te bieden heeft aan toeristen. De prachtige kleurrijke en bruisende oude binnenstad is bijvoorbeeld overtuigend omdat het een authentieke indruk geeft van de cultuur van het land. Bezienswaardig hier is vooral het Fort Jesus, gebouwd in 1593 door het Portugese fort, dat nu deel uitmaakt van de Keniaanse nationale musea en door de UNESCO is opgenomen in de lijst van Werelderfgoed. In de buurt van de stad vindt u ook een paar stranden die u laten proeven van de paradijselijke stranden van de Indische Oceaan. Bijvoorbeeld het Nyali-strand, dat ongeveer zeven kilometer van het stadscentrum ligt.

Safari vakantie in Kenia

Als je naar Kenia wilt reizen, moet je zeker deelnemen aan een safari. Talrijke nationale parken en beschermde gebieden staan bekend om hun overvloed aan dieren en de legendarische grot vijf. Het bekendste reservaat in Kenia is de Maasai Mara, de meest noordelijke uitloper van de Serengeti. Een fenomenaal schouwspel van de natuur is de grote migratie van dieren bij het grote kuddes gnoes, zebra’s en antilopen, op zoek naar het weelderige groen van de Serengeti naar de Maasai Mara. De piek is tussen juli en half september, wanneer de enorme kuddes dieren de Mara-rivier oversteken – krokodillen en leeuwen wachten altijd aan de overkant van de rivier. Elke nationale park biedt speciale schatten: Terwijl in het Lake Nakuru National Park zijn veel verschillende soorten vogels thuis, is het Amboseli National Park te wachten op de grens met Tanzania in aanvulling op de rijkdom van de olifant met een weids uitzicht over de wereldberoemde Kilimanjaro op de Kenya reizigers. Het park is gelegen in het woongebied van de Maasai. Natuurlijk is het Tsavo East and West National Park ook erg aantrekkelijk. De uitgestrekte savannelandschappen, de overvloed aan dieren en de nabijheid van de kustregio’s en badhotels maken van het park een goede safaribestemming. De Tsavo is het grootste nationale park in Kenia en staat bekend om zijn rode olifanten, die de roodgloeiende laterietaarde dienen als huidbescherming en ze de typische rode kleur geven. Het maakt niet uit hoe lang je een safari in Kenia boekt, je zult de fascinatie van de natuurgebieden niet kunnen vermijden en de behoefte aan meer zal je vergezellen, omdat Kenia altijd een bezoek waard is.

De nationale parken in Kenia

Het Masai Mara National Park

Een van de mooiste natuurgebieden in Kenia is het Masai Mara National Park. Het behoort tot de Serengeti en ligt aan de grens met Tanzania. In dit park leven de meeste dieren van Kenia, waaronder olifanten, zebra’s, gnoes, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, giraffen, antilopen, hyena’s, vele soorten vogels te gieren en zelfs Nile krokodillen. Het Masai Mara National Park is genoemd naar de Masai-stam, die er al generaties lang woont. Sommigen van hen reizen nog steeds door de savanne met hun kuddes vee en imponeren bezoekers met hun dansen, waarbij de mannen zo hoog mogelijk de lucht in springen.

Het Amboseli National Park

Het Amboseli National Park bevindt zich ook in het zuiden van Kenia. Het is veel kleiner met een oppervlakte van ongeveer 400 vierkante kilometer, maar herbergt ook veel verschillende diersoorten. Dit park biedt ook een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro. Op 5895 meter is het de hoogste berg in Afrika en een populaire bestemming voor bergbeklimmers. Het park zelf ligt op een hoogte van ongeveer 1200 meter boven de zeespiegel. Het is vernoemd naar het meer met dezelfde naam, dat na zware regenval tot een derde van het totale gebied beslaat. In het Amboseli National Park kun je kamperen tijdens je vakantie in Kenia of verblijven in een van de guesthouses. Als u het raam open laat, hoort u het geluid van nachtdieren.

Tsavo East National Park

Kenia grootste National Park, het Tsavo National Park, bestaat uit een oost en een westelijk deel, die worden gescheiden door de spoorlijn van Mombasa naar Nairobi. In Tsavo East kun je stekelige, doornstruiken vinden die in semi-woestijnen veranderen en alles lijkt eindeloos. Er is een gevarieerd wildleven. Leeuwen, neushoorns, buffels en giraffen bevinden zich hier. Typerend voor het oostelijke deel van het Tsavo National Park zijn de rode olifanten, die bestuiven met de roodachtige aarde.

Tsavo West National Park

In het westelijke deel van het Tsavo National Park ligt een heuvelachtig savannelandschap, omringd door ruige bergketens. In het middengedeelte van de waterstromen, die omgeven zijn door dichte galerijbossen en een groene oase vormen in het midden van een droog landschap. Verleid door de waterbronnen kunt u hier talrijke dierenkuddes observeren.

De mooiste stranden in Kenia

Noordkust

Nyali Beach, Bamburi Beach, Shanzu Beach en Kilifi Beach liggen ten noorden van Mombasa. Daar vindt u paradijselijke witte zandstranden, goed onderhouden hotels en tal van sportfaciliteiten. Het hele jaar door aangenaam water temperatuur van gemiddeld 25 ° C biedt de beste voorwaarden voor een ontspannen strandvakantie in Kenia. Het offshore koraalrif met verschillende vissoorten is ideaal om te snorkelen, duiken en varen.

South Coast

Een prachtige kokosnoot omzoomde witte zandstranden, het resort gebieden Tiwi Beach, Diani Beach en Chale IJsland zijn gevestigd. Deze zijn perfect voor zowel zonaanbidders als watersporters. De zuidkust heeft een overvloed aan afgezonderde afgelegen retraites, ideaal voor diegenen die ontspanning zoeken. Het ongeveer 15 km lange Diani-strand nodigt uit tot lange strandwandelingen.