Last minute vakantie in Mallorca

Last minute vakantie op Mallorca

Het eiland Mallorca is de perfecte bestemming voor een spontaan uitje of een langere vakantie. Mallorca is ook de thuishaven van talrijke hotels die overgebleven kamers aanbieden tegen voordelige prijzen. Voor dit eiland zijn er altijd aantrekkelijke last minute aanbiedingen.

Populaire bestemmingen voor een last minute vakantie op Mallorca zijn voornamelijk de plaatsen aan de kusten. De bekendste is zeker de zogenaamde Ballermann in El Arenal nabij de hoofdstad. Daar kun je overdag op het strand liggen en daarna feesten tot in de ochtenduren. Voor een vakantie  Mallorca met het gezin is de oostkust met zijn vele recreatieve en amusementsaanbiedingen echter ideaal. Aan deze kust, bijvoorbeeld, de steden Cala Millor en Cala d’Or met een jachthaven voor zeilschepen. Een last minute reis naar Mallorca is niet alleen aantrekkelijk voor strandtoeristen. In het noorden van het eiland ligt de Serra de Tramuntana, die uitnodigt tot lange wandelingen. In dit gebied is ook de hoogste berg van het eiland, de 1445 meter hoge Puig Major, die een prachtig uitzicht biedt. Tijdens een wandeling door de Serra de Tramuntana kunt u ook een pauze nemen in een van de pittoreske dorpjes of in het Lluc-klooster. Een andere aantrekkelijke bestemming zijn de grotten Coves de Campanet.

Ongeacht de bestemming die u kiest, moet u de hoofdstad Palma de Mallorca bezoeken voor een last minute vakantie in Mallorca. Het heeft een mooie historische oude stad met kleine straatjes, die u op korte loopafstand kunt verkennen, omdat veel delen van de oude stad autovrij zijn. Attracties in de oude stad zijn het middeleeuwse kasteelcomplex en het huis van de beroemde kunstenaar Joan Miró. Aan de kust, aan de andere kant, zijn de imposante kathedraal van Santa Maria en het paleis waar het Spaanse koningshuis woont tijdens hun bezoeken aan het eiland. De stad Alcúdia heeft ook een opmerkelijke historische oude stad met veel kerken, kloosters en een oude stadsmuur. Een andere leuke bestemming is de stad Sóller, die u vanuit Palma de Mallorca kunt bereiken met een ritje op de historische spoorlijn. Vanaf daar gaat een andere historische trein naar de kust, waar de haven van de stad ligt.

Mallorca is het mooiste van de lente tot de herfst. Het hoogseizoen start daarom in mei en eindigt in oktober. Daarna sluiten veel hotels en bars, waardoor het vanaf oktober veel rustiger is dan in de zomer. Als u op het allerlaatste moment Mallorca wilt verkennen in een ontspannen sfeer, zijn de wintermaanden een goede keuze. De gemiddelde temperaturen liggen echter slechts rond de 4 tot 10 ° C. Gedurende deze tijd valt de meeste neerslag, dus je moet regenachtige dagen verwachten. Idealiter, wacht daarom tot de lente, want vanaf mei is het vaak warmer dan 20 ° C. Het beste weer is van juni tot september en vooral in juli en augustus, wanneer de waarden vaak hoger zijn dan 30 ° C. De zee heeft vanaf juni ook een aangename temperatuur van meer dan 20 ° C.

Als je last minute Mallorca reis geboekt hebt, is er in principe niet veel te doen, pak je koffer met paar kleding mee. Voor de toegang is een identiteitskaart en de uitwisseling van geld niet nodig. Mallorca hoort bij Spanje en dus bij de Europese Unie, dus er wordt ook betaald met de euro. Spaanse vaardigheden zijn nuttig maar ook niet vereist. De vliegtijd van Amsterdam naar Palma de Mallorca is ongeveer twee en half uur. Mallorca is daarom ook zeer geschikt voor een last minute reis, waar je een paar dagen kunt genieten van het prachtige weer en het strandleven.