Last minute vakantie in Marmaris

Last minute vakantie in Marmaris Selimiye strand

Marmaris ligt in het zuidwesten van Turkije aan de Middellandse Zeekust. De plaats is een populair en bekend resort voor strandliefhebbers, omdat het direct aan de Turkse Egeïsche Zee ligt en dus de beste voorwaarden biedt voor een lastminute vakantie aan de warme Middellandse Zee. Vanuit de haven kunt u boottochten maken langs de kust of duiken naar de Middellandse Zee. Op het lange strand, is een strandpromenade met hotels en winkels. Een last minute vakantie in Marmaris is geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ook voor degenen die niet alleen het strand willen ervaren, maar ook het uitgesproken nachtleven van de Turkse stad.

Lastminute zwemmen op het strand van Marmaris

Het strand van Marmaris strekt zich uit over meer dan 10 kilometer. Het bestaat voornamelijk uit steentjes. Daarom is de Middellandse Zee bijzonder schoon en kunnen gezinnen met peuters aan de Turkse Egeïsche Zee zorgeloze vakanties vieren. Op het strand zijn er strandstoelen en parasols. Direct achter het strand zijn de talrijke hotels en pensions waar u een last minute strandvakantie in Marmaris kunt doorbrengen. Er zijn ook veel restaurants en bars aan de boulevard.

Last minute nachtleven van Marmaris

Marmaris is populair bij gasten op last minute, vooral vanwege het interessante nachtleven. Direct aan het strand en in de voorstad van Icmeler vinden feestgangers tal van bars en disco’s die open zijn tot in de vroege uren van de ochtend. In het centrum van Marmaris, de zogenaamde Bar Street is het middelpunt van het partijleven van de stad. Hier zijn, zoals de naam al doet vermoeden, talloze bars, die altijd goed bezocht worden in de avond. In de buurt vindt u restaurants met Turkse en Europese specialiteiten.

Bezienswaardigheden die u moet zien tijdens uw Marmaris Last minute vakantie

De omgeving van Marmaris is bijzonder schilderachtig, maar er zijn ook historische bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn.

– Een belangrijk bouwwerk in Marmaris is de Marmaris Kalesi. Dit is een kasteel uit de 16e eeuw en goed bewaard gebleven. Tegenwoordig herbergt het een museum.  

– Je moet zeker de bazaar in Marmaris bezoeken. Daar krijg je Turkse specialiteiten, souvenirs en kleding.

– In de haven worden boottochten aangeboden, die gasten naar het zogenaamde Turtle Beach brengen, waar zeldzame schildpadden te zien zijn.

– Ongeveer 90 minuten van Marmaris, ligt Dalyan. Daar kunt u Carische rotsgraven bezoeken en met de rondvaartboot langs de rivier de Dalyan varen.

De beste reistijd voor de Turkse Middellandse Zeekust vakantie

Het badseizoen aan de Turkse Egeïsche Zee begint in juni en eindigt in september. De wateren van de Middellandse Zee warmen dan op tot 24 graden in de buurt van de kust. De zon schijnt de hele dag en er valt bijna geen regen. Aan de andere kant stijgen de temperaturen tot 30 graden per dag. Nachtbrakers kunnen genieten van het nachtleven in Marmaris met een gemiddelde aangename 22 graden, omdat de temperaturen ’s nachts niet onder de 20 graden dalen. Op het strand kunt u overdag maximaal elf uur zonneschijn verwachten.