Lombok – Indonesie

Lombok
Met de ferryboot vaart u in vier uur van Padangbai op Bali naar Lembar op Lombok. De overtocht is een belevenis op zich! De boot kent geen eerste, tweede of derde klasse. Integendeel: u reist met de lokale bevolking en hun kippen(!) langs de vele tientallen eilandjes naar het tot de kleine Soendhaeilandengroep behorende Lombok. Al in de haven zult u merken dat u op een totaal ander eiland bent gearriveerd. Lombok is (vooralsnog) aanzienlijk minder toeristisch, de bevolking is wat terughoudender, maar wel heel vriendelijk. Vol trots laat men u desgewenst hun vaardigheden zien zoals weven, pottenbakken en mandvlechten. De stranden zijn ronduit schitterend en het is een belevenis om met name in de weekeinden de lokale bevolking op het strand te zien!
De oorspronkelijke bevolking, de Sasak, woont nog altijd volgens oude tradities in hun dorpjes en men is graag bereid u rond te leiden.

Senggigi is de plaats waar de meeste hotels zijn gebouwd en ligt aan een van de mooiste stranden van Lombok. Wanneer u een tour maakt over het eiland, vergeet dan niet wat pinda’s te kopen voor de vele apen die u onderweg aantreft!
Een mooie excursie is een dagtrip naar de Gilieilanden. Met een traditionele catamaran vaart u over naar deze bountyeilandjes, waar u prachtige stranden en koraalriffen vindt.
Heerlijk om te gaan zwemmen en fantastisch om met de snorkel de duizenden vissen te gaan zien boven het rif. Duiken kan natuurlijk ook, alleen moet u dan wel verzekerd zijn voor onderwatersporten.