10 redenen om Londen tijdens de Kerstmis te bezoeken

Kerstmis in Londen

Een korte reis naar Londen is net in de aanloop naar Kerstmis een belevenis. Vanaf half november kun je de kerstverlichting in Regent Street en de kerstmarkt in Hyde Park ervaren en ook de enorme speelgoedwinkel “Hamleys” is altijd een bezoek waard. Met de huidige lage wisselkoers is zelfs kerstinkopen een plezier!

De kerstverlichting van Londen 's nachts

Er is nauwelijks een betere plek om de kerstverlichting van Londen te bewonderen dan ’s avonds lekker aan boord van een open dubbeldekkerbus! Van de Tower of London tot het luxe warenhuis

Schaatsen in Londen

Met het pre-kerstseizoen in Londen begint het openluchtseizoen voor schaatsen. Gedetailleerde informatie is te vinden in onze special over de mooiste ijsbanen.

Kerstliederen op Trafalgar Square

Kerstgeluiden kunnen vanaf 7 december worden genoten onder de heldere, 20 m hoge kerstboom op Trafalgar Square. Sinds 1947 wordt de boom jaar na jaar geschonken door de Noren. Dit aloude en historische gebaar herinnert aan de steun van Groot-Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Trouwens: Noorse sparren in zulke sublieme maten zijn minstens 100 jaar oud.

Feestelijke lekkernijen in Fortnum & Mason

De wereldberoemde geschenkmanden van het luxe warenhuis Fortnum & Mason zijn een symbool van Kerstmis in het VK. De lokale Food Hall biedt een bijna decadente en extravagante selectie feestelijke lekkernijen. Smakelijke proeverijen en presentaties brengen bezoekers in de stemming voor een nieuwe delicatesse van Fortnum & Mason: hier is de ultieme Engelse afternoon tea.

Perfect voor Kerstmis: een show in West End in Londen

Wat dacht je van de kerstklassieker The Snowman of een traditioneel Brits kerstverhaal? Ideeën en aanbiedingen voor shows zijn hier beschikbaar.

Hamleys speelgoedwinkel

Voor kinderen van alle leeftijden is er geen betere kerstervaring dan een bezoek aan de ultieme speelgoedwinkel van Londen. Van zeer traditionele spellen tot origineel speelgoed, bij Hamley betekent het: probeer het! Pas op voor de geest op de trap.

Harrods

Met 12.000 felle lichten ademt het wereldberoemde warenhuis Harrods elke dag van het jaar een kerstsfeer van buitenaf.

Harry Potter wandeling

Kerstmis op Hogwarts is echt een magische ervaring! En dat is het juiste moment voor een begeleide Harry Potter-tour door Londen! Handig is dat de Harry Potter Walking Tour ook door de Leadenhall Market loopt – het decor voor een aantal scènes uit de Potter-films – waar je trouwens een of twee kerstcadeautjes kunt kopen.

Winter Wonderland in Hyde Park

Ritten, een ijsbaan, tal van mogelijkheden voor een ontmoeting met de kerstman en een Duitse kerstmarkt wachten op bezoekers. De toegang tot het Winter Wonderland in Hyde Park is gratis, de kerstattracties zelf hebben verschillende toegangsprijzen. Tickets en gedetailleerde informatie zijn te vinden op de officiële website.

Winkelen voor een kerstkoopje

25 december is een feestdag in Groot-Brittannië dat vooral wordt gebruikt om te winkelen. Het leuke is dat veel producten nu sterk zijn verlaagd – dus niets staat een uitgebreide koopjesjacht in de weg, vooral met de momenteel gunstige wisselkoers! Maar pas op: 25 december is de enige dag van het jaar in Londen waar geen openbaar vervoer is, dus het hangt af van taxi’s.