Luxe vakantie op La Réunion of Seychellen

Luxe vakantie op La Réunion of Seychellen
Luxe vakantie op La Réunion of Seychellen

Ben je op zoek naar een unieke vakantiebestemming vol bijzondere ervaringen? Wanneer je op zoek gaat naar een vakantie, zijn er veel mooie bestemmingen waar je uit kunt kiezen. Wanneer het budget minder van belang is, heb je de mogelijkheid om zeer speciale plekken te bezoeken. In de Indische Oceaan zijn prachtige eilanden te vinden, waaronder de Seychellen en La Réunion. In dit artikel kom je hier meer over te weten.

La Réunion

La Réunion is een prachtig tropisch eiland en heeft een grote verscheidenheid aan bijzondere landschappen. Voor natuurliefhebbes is dit eiland het paradijs op aarde. Hier kun je genieten van prachtige watervallen, regenwouden en adembenemende ravijnen. Ook vind je er hoge bergtoppen en diepe keteldalen. Dit eiland is ideaal om te ontspannen, maar ook als je graag actief wilt zijn, ben je hier op de juiste plek. Je kunt heerlijk tot rust komen op het strand, een mooie wandeling maken door de ongerepte natuur of een berg beklimmen. Om een indruk te krijgen van de diversiteit van dit eiland is een auto rondreis ideaal. De Piton Neige is de oudste en hoogste vulkaan van het eiland en is zo’n 20.000 jaar inactief. Ook is het mogelijk om de Piton de la Fournaise, een van de actiefste vulkanen op de wereld per helikopter te verkennen. Door het stromende lava en instorten van sommige delen verandert het geografische reliëf van La Réunion geregeld van uiterlijk. Hierdoor ontstaan geweldige landschappen. Voor he bezichtigen van prachtige watervallen en rotswanden ga je naar Cirque de Salazie. Dit is een groen keteldal dat je kunt bereiken vanuit Saint-Denis. Hier kun je uitstekend wandelen en schilderachtige dorpjes als Hell Bourg bezoeken. De rivier Marsouins bij Saint-Benoît, is een perfecte plek om te gaan raften. Daarnaast is he bezoeken van het tropisch regenwoud Forêt de Bébour, een absolute must.

Seychellen

De Seychellen is een land en archipel in Afrika. Het bestaat uit meer dan 115 eilanden die wel de ‘Parels van de Indische Oceaan’ worden genoemd. Van deze eilanden is minder dan een derde bewoond. Praslin en La Digue zijn een van de mooiste eilanden van de Seychellen die bewoond zijn. Eilandhoppen op de Seychellen is een echte aanrader. Je kunt kiezen uit verschillende verblijven: van guest houses tot exclusieve resorts.

De eilanden Mahé, La Digue en Praslin zijn een mooie selectie voor een onvergetelijke rondreis. Op het eiland Mahé kun je uitrusten op de mooie stranden. Ook is het aan te raden om het Sainte Anne Marine Park te bezoeken. Hier kun je zwemmen, snorkelen en duiken of per boot de koralen en vissen bekijken. Ook is een wandelexcursie onder begeleiding van een gids door de ongerepte natuur een aanrader. La Digue is een eiland waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Deze kun je verkennen per fiets of per ossenwagen. Hier zijn ook prachtige stranden te vinden. Praslin is bekend om zijn rijke kokosplantages en witte zandstranden die je het ultieme bounty gevoel geven. In het Vallée de Mai National Park is de enige plek waar de ‘Coco de Mer’ groeit. Dit is een palm met de grootste kokosnoten ter wereld, die zeer zeldzaam zijn. Daarom staat dit natuurpark op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Cote d’Or en Grand Anse zijn de grootste stranden. Wil je naar het mooiste strand ter wereld? Deze vind je in het uiterste noordwesten van Praslin, genaamd: Anse Lazio. Voor het maken van een mooie wandeltocht zijn diverse wandelpaden aangelegd op het eiland waar je inheemse planten- en diersoorten kunt bewonderen.


Ben je enthousiast geworden over de vakantiemogelijkheden op La Réunion en Seychellen, dan kun je bij All Over Tours een exclusieve vakantie laten samenstellen. Deze vakanties staan garant voor onvergetelijke ervaringen.