Home Stedentrips Luzern Zwitserland

Luzern Zwitserland

56
0
DELEN
Zwitserland Luzern

De prachtige stad Luzern heeft alles wat u zou verwachten van een typisch Zwitserse stad: het is rijk aan historische monumenten, nodigt u uit om te ontspannen in het prachtige meer van Luzern en biedt actieve vakantiegangers met hun unieke berglandschap uitstekende omstandigheden om te wandelen. Het maakt niet uit wat u zoekt, er is veel te bewonderen in Luzern. Laat u verleiden tot deze bijzondere plek voor een moment en worden betoverd door de schoonheid!

Bezienswaardigheden in Luzern

De historische oude binnenstad van Luzern geeft u het gevoel dat u terug in het verleden stapt, zo rijk is deze stad van monumenten beschermde monumenten. Bijvoorbeeld, zou er de indrukwekkende stadhuis van Luzern daterend uit het jaar 1604, de jezuïetenkerk, een 17e eeuws sacrale barok gebouw, of de beroemde stervende leeuw.

Vooral de moeite waard zijn de pittoreske oude

stad pleinen, zoals de Hirschenplatz, de markt voor de markten en de granen, allemaal versierd met oude huizen en historische fresco’s. De beste manier om een wandeling door de smalle steegjes is om te wandelen door de chique boetieks of neem een pauze in een van de vele mooie cafes.

Als u van geschiedenis naar moderniteit wilt gaan, hoeft u alleen maar de Kapelbrug over te steken, de beroemde bezienswaardigheid van Luzern, die de oude en nieuwe wijk van Luzern verbindt. Maar alvorens verder te gaan met het moderne deel van Luzern, moet men zich eerst wijden aan de 204 meter lange houten brug, dat is de oudste en de tweede langste overdekte houten brug in Europa.

Zodra u klaar bent met uw bezoek aan de wereldberoemde bezienswaardigheid Kabelbrug, wordt u begroet door de volgende hoogtepunt, het culturele en Congrescentrum Luzern. Dit enorme gebouw, vooral in tegenstelling tot de oude stad, is een echte architectonische meesterwerk. Concertbezoekers waarderen vooral de goede akoestiek in de concertzaal, die meer dan 1800 zitplaatsen bezit, terwijl museumbezoekers zich aangetrokken voelen tot het Kunstmuseum Luzern. Vooral populair hier zijn de dakterrassen, die geven u een prachtig uitzicht op het meer en de oude stad.

Ontspanning op het meer van Luzern

Genoeg gezien, nu is het tijd om te ontspannen! Als u wilt opgemaakt uw voeten na een spannende dag vol sightseeing, moet u zeker naar het idyllische meer van Luzern, dat kan een punt van belang zijn vooral met zijn schilderachtige charmes. Genesteld in een prachtig bergpanorama en omgeven door cipressen en Yuccapalmen, u geniet hier hier voor jezelf en van de frisse Alpine lucht.

Wandelen op de berg Pilatus

De berg Pilatus van Luzern is een van de populairste uitstapjes in de regio Luzern-meer. U gaat rechtstreeks bijvoorbeeld met een panoramische gondellift of zelfs met de steilste tandradbaan in de wereld, die zal u tot 48% binnen ongeveer een half uur op de 2132 meter hoge berg brengt. Maar ook talrijke wandelpaden leiden u hier op deze gigantische berg, waarvan sommige ook geschikt zijn voor mountainbikers. Zodra u bij de top, heb je een fantastisch uitzicht op het meer en de omliggende bergen. Dit vooruitzicht maakt al de klim de moeite waard. Als u de berg niet alleen te voet wilt verkennen, u kunt ook rondlopen in de zogenaamde Golden Tour in de zomer – met de boot, een versnelling, een kabelbaan en een gondel. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere het Pilatus Rope Park, het PILU land, een wereld van spelletjes en leerders voor jong en oud, of zelfs de langste rodelbaan in Zwitserland (1350 meter).