Malediven – Waar dromen waar zijn

Malediven

Strand in zicht! Voel je je niet klaar voor het eiland? Dan moet u zeker uw volgende reis naar de Malediven naar het beroemde paradijselijke eiland boeken. Op de bijna 1.200 betoverende eilanden komen lang gekoesterde verlangens van witte zandstranden met palmbomen eindelijk uit. Omdat de Malediven alles wat gestreste vakantiegangers droom bieden: schone lucht, ongerepte natuur en het leven wordt gepresenteerd in een luchtigheid als de dansende schitteren op de golven van de turkoois zee.

Het klimaat is meestal gelijkmatig tropisch heet, zelfs ’s nachts dalen de temperaturen zelden onder de 25 graden in de Malediven. Op Malediven wonen bijna 300.000 mensen. Op de Malediven wordt Dhivehi gesproken, wat sterk lijkt op de Singalezen, een van de officiële talen van Sri Lanka.

De bekendste atollen van de Malediven zijn het Noord Male Atol met de hoofdstad Malé, het Zuid Male Atol, het Rasdu Atol en het Atol Ari. Naast rust en ontspanning, zal de reiziger op zijn Malediven een kristalheldere onderwaterwereld ontdekken met de mooiste koraalriffen, kleurrijke vissen en eenzame duikplekken. Het paradijs voor elke snorkelaar en duiker.

Maar andere watersporten zoals waterskiën, zeilen of wakeboarden op de Malediven zijn ook populair. Hoe dan ook, uw vakantie in exclusieve resorts met eersteklas service wordt een onvergetelijke droom  voor uw persoonlijke vakantiedroom in de Malediven.

All Inclusive op de Malediven

Dankzij het tropische klimaat is de Malediven het hele jaar een populaire  vakantie bestemming, die vooral populair is in de bijzonder windstille en droge winter. De all inclusive hotels hebben bungalows met een eigen toegang tot het strand of een eigen tuin, waarin een badkamer in de openlucht is geïntegreerd. Een bijzondere woonbeleving zijn de bovenwaterbungalows, gebouwd op palen in de turkooisblauwe zee, met een privéterras met toegang tot de oceaan. Hier kunt u ongestoord genieten van de romantische zonsondergang vergezeld door het geluid van de zee of door een glazen bodem kijken naar de prachtige onderwaterwereld.

Lokaal vakmanschap of traditionele muziekuitvoeringen worden in sommige hotels aangeboden. Voor een meer divers inzicht in het leven op de Malediven, worden uitstapjes naar de hoofdstad Malé of eilandhoppen naar een van de inheemse eilanden aanbevolen. Duikscholen, die zich bijna op elk eiland van het resort bevinden, bieden boottochten naar speciale duikplekken. Snorkeltochten per boot zijn vaak inbegrepen in de All-inclusive vakantie. Majestueuze stralen, fascinerende haaien of mysterieuze scheepswrakken zijn niet ongewoon. Boek uw eigen eilandparadijs met All Inclusive Maledives.

 

Duiken in Malediven

Droomachtige duiklocaties zijn praktisch te vinden direct voor uw “voordeur”. Perfect om je excursie te starten in het onderwateravontuur zijn de lagunes. Ondiepe wateren rond het eiland, meestal zandgrond, maar ook zeegrasvelden en individuele koraalblokken zijn hier te vinden. Er wacht je al een kleurrijke viswereld op je! Huisrif, buitenriffen en rifgeulen … dit zijn de territoria van duikers! Overhangende gedeelten, kleine grotten en canyons, ondiepe en zanderige thilas, hier vindt u alles wat het hart van de duiker verlangt! Zwermen van verschillende rifvissen, schildpadden, verschillende haaiensoorten, barracuda’s en tonijn, en natuurlijk de majestueuze mantaroggen. De ondiepe lagunes van veel hoteleilanden zijn ideaal om uw kinderen voor de eerste keer kennis te laten maken met de schoonheid van de onderwaterwereld. Vaak zijn er koraalblokken in de lagunes, waar veel kleurrijke vissen te zien zijn. Dat is bijna als zwemmen en snorkelen in een gigantische aquariu.

Niet alleen bij het huisrif van je eiland is er veel leven. Ontvang onvergetelijke herinneringen aan een van de mooiste duiklocaties ter wereld en verken de kleurrijke onderwaterwereld van de Malediven! Bewonder prachtige vissoorten en een verscheidenheid aan koralen op het buitenrif. Wees erbij wanneer enorme tonijnen of een of twee rifhaaien je pad kruisen! Met een beetje geluk kun je ook schildpadden, dolfijnen of mantaroggen zien. Grijp uw kans en neem deel aan een van de aangeboden snorkeltrips. Deze worden meestal vergezeld en worden vaak tot twee of drie tussenstops op de verschillende riffen ingevoegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[custom-twitter-feeds hashtag=”#malediven”]