Vakantie Malediven

Malediven eiland

Aan de zuidpunt van India ligt het paradijselijke eiland van de Malediven in de Indische Oceaan. Nu al is de nadering van het hoofdeiland en de hoofdstad Malé adembenemend: in de felle zon zijn honderden eilanden zoals groene smaragden met felwitte randen in de zee. Ongeveer tweehonderd eilanden van de 26 atollen zijn bewoond, meer dan negentig eilanden dienen als droombestemmingen voor de vakantie op de Malediven.

Een vakantie op de Malediven is heel eenvoudig: trek je schoenen uit en doe ze weer aan voor vertrek. Op de kleine blote voeten eilanden, zul je zonder uitzondering rennen op prachtig wit zand of zacht gras. Er is alleen verkeer in de hoofdstad Malé. Zelfs in de bars en restaurants heb je geen schoenen nodig, en casual zomerkleding is genoeg om elk seizoen naar de Malediven te reizen. Verblijf in luchtige huizen gebouwd op palen in de kristalheldere zee met directe toegang tot de grote Indische Oceaan badkuip. Met constante lucht- en watertemperaturen rond de 28 graden Celsius is een vakantie op de Malediven het hele jaar door een zegen. Kies romantische huisjes onder de palmbomen, die zorgen voor aangename schaduwrijke plekjes in de prachtige tropische tuinen. Aangezien alle gebouwen hooguit de hoogte van de hoogste palmbomen tonen, kunt u genieten van een onbelemmerd uitzicht op zee op vakantie op de Malediven. Al tijdens het wandelen op het strand kunt u het levendige leven onder water bekijken.

Boek een vakantie in de Malediven en geniet er volledig van wanneer je snorkelt of duikt. Veel van de kleine eilanden hebben huisriffen waar je zelfs naar toe kunt lopen. Op vakantie op de Malediven maak je ook kans op een liveaboard. Je kunt mantaroggen, murenen, zelfs walvishaaien en zeeschildpadden zien. Niet voor niets worden de Malediven beschouwd als een van de beste duikgebieden ter wereld. Zorg ervoor dat je Alif Dhaal bezoekt in het zuiden van Ari Atoll, een van de beste plekken voor liveaboards. Gedurende twee, vier, zelfs zeven of veertien dagen verken je de kleurrijke onderwaterwereld van het Ari-atol. Natuurlijk hoef je niet op de Malediven te duiken. De droomeilanden in de Indische Oceaan bieden ook niet-zwemmers de mogelijkheid om de fascinerende onderwaterwereld te leren kennen. Het ondiepe zeewater is perfect voor gezinnen met kinderen die spelen in de zachte branding. De lokale bevolking is dol op kinderen en zal er alles aan doen om aan hun wensen te voldoen. Een andere manier om onderwaterleven te zien tijdens uw reis naar de Malediven is door de restaurants in glazen tunnels onder het oppervlak van de oceaan, zoals het Kaafu-atol. Geniet van de uitstekende Indiase en internationale keuken, met name de heerlijke zoetigheden en desserts, in het gezelschap van elegante reuzenmanta’s, imposante walvishaaien en talloze andere zeeleven.

Je kunt catamaran zeilen, surfen, zwemmen en joggen om tijdens je vakantie op de Malediven in vorm te blijven, ondanks de heerlijke keuken. Waterskiën en jetskiën zijn beschikbaar, evenals kajaks en parasailing. Speel waterpolo of beachvolleybal met de eilandbewoners en bezoek de noordelijke atollen tijdens uw vakantie op de Malediven. Baa Atol is bijvoorbeeld slechts 45 minuten per vliegtuig vanuit de hoofdstad Malé. Er zijn in totaal 75 eilanden waarvan er 62 onbewoond zijn. Neem een gehuurde kajak tussen de eilanden, boek een “Robinson-picknick” op de witte droomstranden van de verlaten eilanden en ga natuurlijk duiken of snorkelen. Bijzonder interessant is de Hanifaru-baai, waar tijdens het regenseizoen op sommige dagen tot 200 manta’s en 20 walvishaaien zich kunnen verzamelen. Alleen al om die reden is het de moeite waard om een vakantie in de Malediven te boeken. water en verken je de naburige eilanden.

Hoe lang is de vlucht naar de Malediven?

Als men voor de vakantie een eiland op de Malediven selecteert, is de vliegtijd ongeveer 10 uur.De afstand tussen de luchthaven van Amsterdam Schiphol en de luchthaven van Malé is ongeveer 8500 km. De luchthaven van Malé ligt niet direct op het eiland Malé met de gelijknamige hoofdstad, maar op het eiland Hulhulé. Na aankomst moeten toeristen eerst naar het eiland Malé varen voordat de vakantie in het geselecteerde resort goed kan beginnen. Vanaf het eiland Malé bereikt u het gewenste eiland alleen per boot of per watervliegtuig. Een andere optie voor reizigers naar de Malediven is de internationale luchthaven op het eiland Gan, die in de nabije toekomst meer zal worden gebruikt. In totaal zijn van de bijna 2.000 eilanden, slechts 220 eilanden bewoond door de lokale bevolking en 87 zijn ontwikkeld voor toeristische doeleinden. De eilanden zijn vaak zo klein dat er maar één resort voor hen is. Op de andere eilanden zijn de flora en fauna onaangetast, deze moeten indien mogelijk niet worden ingevoerd. Natuurlijk zijn er enkele verschillen afhankelijk van de selectie van de eilandprijs van de komende vakantie. Verder zijn er in het resort op de Malediven verschillende bungalowtypes, aan de ene kant strandbungalows en aan de andere waterbungalows.

Prijzen van de resorts

In een resort zijn de strandbungalows een stuk goedkoper dan de waterbungalows en zijn ze nog steeds in de buurt van de zee. Desondanks bieden de waterbungalows direct boven de zee een onvergetelijke vakantie-ervaring, maar dan voor een eenvoudig hogere prijs. Als u een goedkoop hotel wilt boeken, moet u er in de vroegst mogelijke tijd voor zorgen. Ook moet een vlucht worden geboekt naar het hotel, anders kan duur zijn op vakantie, het vervoer tussen de eilanden.

Duikvakantie op de Malediven

De eilanden van de Malediven hebben een zeeleven dat elke duiker en snorkelaar tot vakantie bezielt. Honderden verschillende tropische vissoorten zijn te vinden in een van ’s werelds meest diverse visgronden. Van geel tot oranje, blauw of paars – alle kleuren zijn te vinden op de Indische zeebodem. Daarnaast biedt de zee ook een indrukwekkende, kleurrijke flora. De flora en fauna laten duikers en snorkelaars adembenemende foto’s van vakanties in de Malediven maken en ze mee naar huis nemen als souvenir.

Sommige eilanden zijn voorzien van zogenaamde huisriffen, die gemakkelijk te bereiken zijn door het betreffende resort. Tijdens het snorkelen of duiken kunt u rifhaaien, schildpadden en allerlei onderwaterdieren zien. Er zijn veel gekwalificeerde duikscholen in de regio met waardevolle tips en ervaringen die vakantiegangers een inzicht geven in de fascinerende onderwaterwereld.

Stranden op de Malediven

Adembenemende stranden zijn overal op de Malediven. Het witte zand, het blauwe water en de groene palmen vormen een prachtige achtergrond en trekken elke strandliefhebber aan. Het mooie is dat het resort vaak direct aan het water ligt. Het geluid van de zee en de rust die op veel eilanden heerst, geven een ontspannen sfeer tijdens de vakantie. Twee van de eilanden hebben hotels direct aan de stranden, die erg populair zijn bij toeristen

De eilanden van de Malediven

Niet alle eilanden van de Malediven hebben een stad – dus het is interessant om op vakantie te gaan naar eilanden, die de kleine steden te bieden hebben. Malé is de hoofdstad van de Malediven en heeft ongeveer 123.000 inwoners. Naast lokale markten en gedenkwaardige goede restaurants, zijn er twee charmante moskeeën in Malé. Bovendien laat het Nationaal Museum bezoekers toe om de geschiedenis van de eilanden beter te leren kennen. Andere belangrijke plaatsen om te bezoeken zijn het eiland Hithadhoo en het eiland Kulhudhuffushi:

Hithadhoo Island heeft veel commerciële gebouwen en scholen.

Op Kulhudhuffushi IJsland vissen de lokale bevolking op haaien als je geluk hebt, zul je zo’n vis direct zien.

Tips voor de vakantie op de Malediven

Echter, de paradijselijke eilanden bewonderd worden niet alleen onder water of op de palmstranden, een vlucht per watervliegtuig is een must voor vakantiegangers die de Malediven als een bestemming voor hun vakantie in het prachtige resort koos. De mooiste plekjes van het eiland en de originele dorpsleven van de Malediven kan worden (de drie grootste eilanden zijn Hithadhoo, IJsland Gan en Meedhoo IJsland) kijkt u naar een fietstocht in Addu Atoll. Tot nu toe de enige onderwater restaurant in de Malediven, de “Ithaa Restaurant” in het Conrad Rangali Malediven, een zonder twijfel de mooiste delen van het eiland keten. De eilanden van de Malediven zijn een van de weinige bestemmingen die gebouwd zijn op palenvilla’s als accommodatie voor vakantie. Een andere ervaring is de onderwaterbehandelingsruimte in het Huvafen Fushi Resort, waar u tijdens een massage veel vis kunt zien.

Het weer op de Malediven?

Het weer op de Malediven wordt sterk beïnvloed door de moessonregens. Vanwege het oceanische klimaat en de nabijheid van de evenaar, dalen de temperaturen op bijna elk eiland zelden onder de 25 graden.

De beste maand voor een vakantie is maart, omdat regens als gevolg van de moesson op dat moment niet voorkomen. Een vakantie om te surfen is echter aanbevolen in een andere periode. Goede surfomstandigheden in het zuidwesten moesson toegekend van mei tot oktober met windkrachten van 3 tot 4. Het klimaat van de Malediven wordt gekenmerkt door oktober aan de ene kant door de droge noordoosten moesson van november tot april en de andere door de regenachtige zuidwesten moesson van mei vanwege de stormen en regen van de zuidwestelijke moesson, blijken overtochten soms moeilijk, omdat de boten beginnen te wankelen. De prijzen voor een hotel zijn iets lager van mei tot oktober dan tijdens de noordoostelijke moesson. Afhankelijk van het seizoen wordt het al vroeg donker op de eilanden van de Malediven. In maart bijvoorbeeld om 17.00 uur. Dus neem zaklamp met batteij mee.

Medische zorg in de vorm van een ziekenhuis is alleen gegarandeerd in Malé. Op de andere eilanden zijn er echter enkele artsen in het hotel of resort.

Bovendien is alcohol op de eilanden ten strengste verboden, alleen wordt in sommige hotels alcohol aan toeristen geserveerd.

Voor toeristen is er een paspoort en visumplicht voor de toegang, dit moet vroeg worden gepland.

Geneesmiddelen op recept mogen alleen worden ingenomen met een certificaat van de behandelende arts.

Aangezien de Maldiven ongeveer gelegen zijn op de evenaar, wordt het klimaat beheerst door de passaat winden. In oktober komen de hevigste winden voor, die de overgang inzetten tussen het natte seizoen (met als natste maanden juli en augustus) en het droge seizoen, dat van december tot april duurt.
De gemiddelde dagtemperatuur is ongeveer 28°C. Gezien de ligging midden in de oceaan is er een hoge luchtvochtigheid (74% in het droge seizoen en 80% in het natte seizoen)

Geschiedenis van Malediven

De geschiedenis van de eerste bewoners is in nevelen gehuld, maar sommige archeologische vondsten wijzen er op dat de Maldiven al circa 5000 jaar bewoond zijn. Andere bronnen beweren echter dat de kolonisatie van de Maldiven pas ongeveer 500 jaar vóór Christus plaatsvond. Vanaf de eerste eeuw vóór Christus was het boeddhistisch, maar in 1154 bekeerde de toenmalige koning zich tot de islam. Het land is het grootste gedeelte van zijn geschiedenis onafhankelijk geweest, met uitzondering van slechts enkele korte perioden waarvan een 17-jarige Portugese overheersing in de 16e eeuw de langste is. Er regeerden in totaal 84 sultans. In 1887 kwamen de Maldiven onder Brits protectoraat. De Britten bemoeiden zich echter niet met de binnenlandse politiek.

Op 26 juli 1965 werden de Maldiven onafhankelijk, en in 1968 werd er voor een republiek gekozen. Sinds 1978 is Maumoom Abdul Gayoom de president, hij werd reeds vijf maal herkozen. De bevolking is nog altijd voor 100% moslim. Het volkslied van de Aziatische archipel is Gavmee Salaam (Dhivehi: ?????? ??????). De tekst is geschreven door Mohamed Jameel Didi in 1948, en de muziek erbij is gemaakt door Pandit Wannakuwattawaduge Don Amaradeva in 1972.

Op 26 december 2004 werden de Maldiven getroffen door de grote tsunami die het gevolg was van een aardbeving onder de Indische Oceaan. Door het gebrek aan een grote landmassa kon zich echter geen hoge vloedgolf opbouwen, waardoor het verwoestende effect minder was dan in landen op het continent of op veel grotere eilanden zoals het relatief nabijgelegen Sri Lanka. Hoewel de golven op de Maldiven niet hoger kwamen dan circa 1,5 meter, was dit – door de geringe hoogte van de eilanden – toch voldoende om zeer aanzienlijke schade aan te richten. Circa 75 mensen kwamen om, 13 bewoonde eilanden en 29 toeristeneilanden werden compleet verwoest.