Vakantie in Maleisië

Maleisie

Adembenemende stranden, unieke natuurlijke landschappen en onvergetelijke historische bezienswaardigheden en attracties: dit is Maleisië. Het Zuidoost-Aziatische land met zijn meer dan 200 kleine en grote eilanden is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld vanwege zijn grote verscheidenheid. Een vakantie in Maleisië biedt eindelijk de juiste bestemming voor elke leeftijdsgroep en elke smaak.

Maleisië heeft meer dan 5.000 kilometer kustlijn. De meest populaire bestemmingen zijn de met palmen omzoomde zandstranden aan de westkust. Hier zijn de afgelopen jaren talloze vakantieoorden ontstaan. De archipel van de Langkawi-eilanden in het noorden van het land trekt jaarlijks miljoenen toeristen uit de hele wereld. Als u wilt genieten van uw droomstrandvakantie, weg van de drukte van de toeristenwereld, bent u aan het juiste adres aan de oostkust van Maleisië en op het eiland Borneo. Hier kunnen vakantiegangers genieten van natuurlijke stranden, de unieke natuur en het originele Maleisische leven met zijn vele verschillende culturele invloeden. Voor de kust van Maleisië zijn ook enkele van de mooiste duiklocaties ter wereld. Vooral het koraaleiland Sipadan ten oosten van Borneo in het midden van de Celebessee is wereldberoemd. In het midden van de fascinerende en soortenrijke onderwaterwereldschildpadden, kunnen haaien en barracuda’s worden bewonderd in hun natuurlijke habitat.

Vakantie in Kuala Lumpur

Als je het Maleisische stadsleven en de grootste attracties van het land wilt ervaren tijdens een vakantie in Maleisië, kun je de hoofdstad Kuala Lumpur niet missen. Naast de Petronas Towers, de hoogste tweelingtorens ter wereld, is het Sultan Abdul Samad-gebouw in het centrum van de stad een van de meest bezochte attracties. Het Kuala Lumpur Bird Park en het Nationaal Museum van Maleisië mogen niet worden gemist in Kuala Lumpur. Als u op het eiland Penang aan de westkust van Maleisië op vakantie bent, mag u de hoofdstad van het eiland, Georgetown, niet missen. De opmerkelijke historische oude stad van de 200.000 inwoners tellende stad met de Kapitein Kling-moskee staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vakantie in Borneo

De fascinerende landschappen van Maleisië worden voornamelijk gekenmerkt door tropische regenwouden. Deze kunnen onder meer worden ontdekt in de context van begeleide jungle-tochten. Vooral de regenwouden op het eiland Borneo, het op twee na grootste eiland ter wereld, behoren tot de grootste en meest soortenrijke ter wereld. Onder de 23 nationale parken in Borneo bevinden zich de zeldzame orang-oetans, Borneo dwergolifanten en eilandtijgers.

Vakantie in Langkawi

Wandeling door het regenwoud romantische watervallen, genieten van een panoramisch uitzicht over de zee en snorkelen langs de stranden van de 99 voornamelijk onbewoonde eilanden in de buurt: Ontdek de schoonheid van het eiland Langkawi aan de noordoostelijke kust van Maleisië.

Vakantie in Penang

Het tropische eiland Penang is een hoogtepunt van Maleisië, niet alleen vanwege de indrukwekkende tempels, de artistiek waardevolle straatkunst en de magische natuur. Wat het eiland en vooral de hoofdstad George Town speciaal maakt, zijn de diverse culinaire hoogstandjes.

Bezienswaardigheden in Maleisië

Oude tempels, historische paleizen en adembenemende natuurlijke landschappen wachten op u in Maleisië.

Maleisië is een land met veel verschillende geloofsovertuigingen. De tempels, pagodes en moskeeën van elke religieuze beweging behoren tot de meest aantrekkelijke bezienswaardigheden van het land. De hindoetempels in het grottensysteem van Batu Caves bevinden zich op ongeveer 15 kilometer van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Ze werden ontdekt in 1878 en zijn sindsdien toegankelijk voor het publiek. De Cheng Hoon Teng-tempel in de stad van Malacca is de oudste Chinese tempel van het land. Het werd gesticht in de 17e eeuw en is net als het hele stadscentrum een ​​UNESCO-werelderfgoed. Een van ’s werelds mooiste islamitische huizen van aanbidding is de Ubudiah-moskee in de oude koninklijke stad Kuala Kangsar. Met zijn gouden koepels en slanke minaretten is het herkenningspunt van de stad in het Sultanaat van Perak.

De grootste moskee van het land bevindt zich in de hoofdstad Kuala Lumpur. De Nationale Moskee werd ingewijd in 1965. Het is geschikt voor maximaal 5.000 personen en maakt indruk met een buitengewone dak structuur die doet denken aan de vorm van een uitgerekte paraplu. De Sam Poh Tong-grottempel is een van de belangrijkste boeddhistische tempels in Maleisië. De grotten met de Boeddhabeelden en de prachtige tuin liggen vijf kilometer ten zuiden van de stad Ipoh. Een van de meest indrukwekkende gebouwen in Kuala Lumpur zijn de Petronas Towers. De tweelingtorens met de karakteristieke verbindingsbrug op 172 meter hoogte behoren tot de hoogste gebouwen ter wereld. Een contrast met dit futuristische gebouw is het Koninklijk Paleis en het Sultan Abdul Samad-gebouw. De laatste werd geopend in 1897 en combineert in zijn architectuur de Moorse en Indiase bouwstijl.

Een herinnering aan de periode van Nederlands koloniaal bestuur is de Christ Church in de stad Malakka. De rode kerk dateert uit 1753 en stijgt naast het voormalige stadhuis in het historische stadscentrum. De stadhuis is een koloniaal gebouw uit 1650 en vormt samen met de Christ Church, het voormalige koloniale centrum van Malakka. Een fascinerend berglandschap van tropische vegetatie wacht op u in de Cameron Highlands. Het gebergte diende ooit als de bovenste klasse van Britse koloniale heersers als een recreatiegebied. Er zijn uitgestrekte regenwouden in het gebied bewoond door kleine groepen Maleisische inheemse volkeren.

Batu Caves

Het grottenstelsel van de Batu Caves ligt ongeveer 15 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. De hindoetempels zijn een van de belangrijkste attracties van Maleisië.

Cameron Highlands

De Cameron Highlands is een groene bergketen met een gemiddelde hoogte van 1500 meter, wat een favoriete bestemming is.

Cheng Hoon Teng-tempel

De Cheng Hoon Teng-tempel in Malacca is de oudste Chinese tempel in Maleisië. Samen met de historische oude stad staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Christ Church in Malacca

De Christ Church in Malakka is een Anglicaanse kerk in koloniale stijl gebouwd onder de heerschappij van Nederlandse koloniale meesters in de 18e eeuw.

Het koninklijk paleis in Kuala Lumpur

Het koninklijk paleis Istana Negara is de residentie van de regerende Maleise koning en is een van de meest bezochte attracties in de hoofdstad.

De nationale moskee

De Nationale Moskee in Kuala Lumpur werd in 1965 ingewijd en verving de Jamek-moskee als een religieus centrum in de hoofdstad van Maleisië.

Petronas Towers

De Petronas-torens in Kuala Lumpur behoren tot de hoogste gebouwen in de wereld en zijn het oriëntatiepunt van de hoofdstad van Maleisië.

Sam Poh Tong grot tempel

De Sam Poh Tong-grottempel is een boeddhistisch tempelcomplex op vijf kilometer van de stad Ipoh.

Het Sultan Abdul Samad-gebouw

Het Sultan Abdul Samad-gebouw is gelegen aan het Merdeka-plein in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur en werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw.

Ubudiah-moskee in Kuala Kangsar

De Ubudiah-moskee in de oude koninklijke stad Kuala Kangsar is een van de mooiste islamitische huizen van aanbidding in Maleisië.