Home Vakantie landen in Europa Malta Handige vakantietips over uw vakantie in Malta

Handige vakantietips over uw vakantie in Malta

105
0
DELEN
Malta

Malta is een eilandstaat in de Middellandse Zee, ten zuiden van Sicilië. Als een vakantiebestemming, het eiland biedt alles wat u wilt: Prachtige zandstranden om te ontspannen en zeer interessante historische bezienswaardigheden, zoals tempels, forten en ondergrondse grafkamers en zalen.

Met een oppervlakte van slechts 316 vierkante kilometer is het eiland Malta de kleinste lidstaat van de EU. Dankzij de strategische ligging tussen Sicilië, Tunesië en Libië, werd Malta door de Feniciërs, Romeinen, Arabieren, Fransen en meest recent door de Britten gedurende vele eeuwen gebruikt als een belangrijke marinebasis. Het was pas in 1974 dat het eiland volledig onafhankelijk werd van de Britse kroon en de Republiek Malta werd. Officiële talen zijn Maltees en Engels, waardoor Malta een populaire bestemming is voor Britse toeristen en studenten. Als u tegelijkertijd uw Engels wilt opfrissen en uw vakantie in de Middellandse Zee wilt doorbrengen, is Malta de perfecte keuze.

Naast het eiland Malta, omvat Malta ook de twee kleinere bewoonde naburige eilanden Gozo en Comino, evenals verschillende kleine onbewoonde rotsen. Het stenige, droge landschap wordt, voor zover mogelijk, gebruikt voor landbouw. Als u een strandvakantie op Malta wilt, heeft u de keuze tussen talrijke baaien en enkele prachtige zandstranden zoals Mellieha Bay en de Blue Lagoon op Comino.

Vakantie bestemmingen Malta

Vakantie Valletta

Valletta werd gebouwd in de 16e eeuw naar de tekentafel na de binnenlandse Malta Ridders van Johanniterorderns had een maand lang beleg afgeslagen door de Ottomanen, waarin de forten en nederzettingen grotendeels werden verwoest door de Grand Harbour. De nieuwe hoofdstad werd op een rots gebouwd en kreeg de naam van grootmeester Jean Parisot de Valette. Zelfs vandaag getuigen de machtige vestingmuren rond Valletta tot de bezorgdheid van de kruisvaarders tegen hernieuwde aanvallen. Het National War Museum in Fort St. Elmo vertelt het verhaal van Malta’s krijgsgeschiedenis van de Punische oorlogen van de Romeinen tot de Tweede Wereldoorlog.

Malta Valletta

In het hart van Valletta bouwden de Ridders hun nieuwe Grootmeesterpaleis, dat nu gedeeltelijk toegankelijk is als museum, en de prachtige Sint-Janscokathedraal. Vanaf de Upper Barrakka Gardens heb je een geweldig uitzicht over de haven naar de forten van St. Angelo en Ricasoli. De laatste is nu het centrum van de Maltese filmindustrie en heeft als achtergrond gediend in tal van producten, variërend van “Gladiator” tot “Game of Thrones”.
Vóór Valletta was Mdina de middeleeuwse hoofdstad van Malta in het centrum van het eiland en vandaag inspireert het met zijn perfect gesloten historisch stadsbeeld. Terug in de tijd bezoek je de tempels van de steentijd op Malta, zoals de Hagar Qim-tempel die op de Werelderfgoedlijst staat en de Hal Saflieni Hypogeum in Paola.

Vakantie Sliema

Sliema ligt in het noordoosten van Malta, met iets minder dan 14.000 inwoners, ligt direct aan zee. Malta staat bekend om zijn pittoreske rotsachtige stranden. Als u een vakantie in Sliema boekt, kunt u uitkijken naar een duik in de koele wateren van de Middellandse Zee net buiten de stad. In de zomer maximale temperaturen rond de 30 ° C vindt u gegarandeerd een rustige plek op een van de vele, platte rotsterrassen. Een compleet andere kustlijn biedt u een reis naar de wilde zuidwestkust van Malta.
Als je actief op vakantie wilt zijn in Sliema, maak dan een wandeling naar Dingli Cliff aan de zuidwestkust. Het markeert het hoogste punt van het eiland. Adembenemende panoramische uitzichten over Malta en de Middellandse Zee belonen je voor de zware klim.

Golden Bay

Golden Bay is een van de weinige zandstranden aan de noordwestkust van Malta ligt naast Għajn Tuffieħa aan de noordwestkust van Malta, vlakbij het dorp Manikata en staat bekend om zijn rode zand en natuurlijk gevormde duinen op de omliggende hellingen. Golden Bay is een in de volksmond bezocht strand, mede vanwege de nabijheid van het vijfsterrenhotel Radisson Golden Sands.

Het is heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en de auto, hoewel parkeren op zon- en feestdagen een uitdaging kan zijn. Het strand is een populaire locatie om te zonnebaden, zwemmen, watersporten en feesten.

Tijdens de zomermaanden wordt een vlaggenstelsel gebruikt om aan te geven of het water veilig is om te zwemmen en dat strandwachten op patrouille zijn. Net zoals het geval is bij Għajn Tuffieħa, staat Golden Bay ook bekend om zijn verraderlijke onderstromen tijdens de wintermaanden als het weer minder stabiel is.
In de zomermaanden zijn er badmeesters aanwezig, die worden beheerd door de Malta Tourism Authority van 15 juni tot 15 september.

Malta

Gzira en Manoel Island

Fort Manoel is een fort op het eiland Manoel in de haven van Marsamxett, ten noordwesten van Valletta, dat toezicht houdt op de toegang tot de haven van Marsamxett en de ankerplaats van de Sliema Creek.

Paceville

Het centrum van het Engelse massatoerisme met vele bars en clubs, evenals enkele van de beste hotels op het eiland, zoals The Westin Dragonara en Hilton Malta

Mdina

Mdina is een van de meest drukbezochte plaatsen door reizigers omdat er nergens zo’n plek is. Zittend op de top van een heuvel met uitzicht op grote delen van Malta, het is een klein stadje, rijk aan geschiedenis en omgeven door hoge bastionversterkingen. Het is gevuld met eeuwenoude gebouwen die door de eeuwen heen goed zijn onderhouden.
Tegenwoordig is Mdina een belangrijke toeristische attractie die internationaal wordt erkend als een belangrijke UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Rabat

Rabat het dorp dat Mdina omgeeft, staat daarentegen bekend om zijn rustige, meer landelijke karakter en natuurlijke schoonheid. Behalve het aanbieden van een paar belangrijke musea en bezienswaardigheden, staat Rabat ook bekend om een van de weinige bosrijke gebieden die het land kent, in Buskett, waarvan de ingang zich aan de rand van het dorp bevindt.

Als u elders wilt blijven, is het een gebied om meerdere keren te bezoeken, om bezienswaardigheden te bekijken, maar ook om ‘s avonds van een prachtig deel van Malta te genieten.

St. Julians

St. Julians ligt aan de noordkust van Malta, grenzend aan Sliema en een paar kilometer ten westen van de hoofdstad Valletta. St. Julians is bekend als het centrum van het nachtleven en het nachtleven van Malta, en biedt een verscheidenheid aan bars en nachtclubs voor een geweldige avond uit.

Het gebied is ook een populaire plek om uit eten te gaan en voor een aantal van de uitgaansgelegenheden. In Paceville vindt u het grootste bioscoopcomplex van Malta, een bowlingbaan, een winkelcentrum, een aantal hotels en een klein kunstmatig strand aan de St. George’s Bay.

Ondanks de verschillende pakketaanbiedingen voor St. Julians, is de stad vooral populair bij koppels en groepen reizigers die op zoek zijn naar entertainment, lekker eten en het nachtleven als belangrijk onderdeel van hun vakantie. Het is ook populair bij singles en groepen jongeren vanwege het nachtleven rond het Paceville-gebied.

Qawra

Qawra ligt in het noorden van Malta, langs de kustlijn en maakt deel uit van een cluster van dorpen met Buġibba en St. Paul’s Bay.

Qawra is een populaire toeristenbestemming, hoewel misschien een beetje stiller, met meer accommodaties aan zee.

Het dorp staat bekend om zijn zoutpannen, aangeduid als is-Salini. Het vormt het topje van het bredere St. Paul’s Bay-gebied en er is een historische uitkijktoren die uitkijkt over een kleine baai, een populaire badplaats, hoewel het meestal rotsachtig is. Afgezien van het feit dat het een zwemzone is, is het Ta` Fra Ben-strand ook een geweldige plek voor snorkelliefhebbers.

Vakantie eilanden Gozo en Comino

De Zuid-Europese eilandstaat Malta verheugt ons met verschillende prachtige eilanden. Naast het hoofdeiland van Malta, inspireren ook de zustereilanden met prachtige stranden, fascinerende baaien en geweldige bezienswaardigheden.

Het vakantie eiland Gozo

Gozo is een minder bekende bestemming in Malta en is het op een na grootste eiland in de archipel. Met een bevolking van slechts 37.000 mensen, maar met een oppervlakte van 67 km2, is Gozo een veel rustiger plek om te zijn.

Zittend op de steiger van de baai, kijkend naar de Gozo veerboot terwijl deze zich verplaatst, is vreemd geruststellend. Terwijl je aan boord van het schip gaat, heb je het gevoel dat je een enorm gewicht van je schouders hebt afgeworpen, waardoor de stress van alledag achter je blijft. Gozo is magisch en de magie begint bij de overtocht.
De veerboot naar Gozo vertrekt met regelmatige tussenpozen van Ċirkewwa (op de meest noordelijke punt van het hoofdeiland Malta), met tochten die zelfs de hele nacht duren.
Ċirkewwa is bereikbaar via een aantal busroutes en is gemakkelijk te bereiken vanaf de belangrijkste toeristische hotspots zoals Sliema, St. Julians en Bugibba / Qawra / St. Paul’s Bay.

Als u overweegt Gozo tot uw belangrijkste vakantiebestemming te maken, is er een directe busverbinding (route X1) die u rechtstreeks naar Ċirkewwa vanaf het vliegveld brengt. Rechts van buiten de aankomstterminal vindt u het busstation.

Bezienswaardigheden in Gozo
Alle wegen in Gozo leiden naar de Citadel in Rabat, een prachtige versterkte stad die vele historische momenten heeft meegemaakt en de tand des tijds op de knapste manier heeft doorstaan. Het is onmogelijk om te bepalen wanneer of wie dit fort oorspronkelijk heeft gebouwd, maar onderzoek heeft bewezen dat nederzettingen al sinds de Neolithische periode op dezelfde heuvel aanwezig zijn.

Rond en over de Citadel
Het uitzicht vanaf de bastions is niet alleen adembenemend het is onvergelijkbaar met een ander op de eilanden. Binnen de muren heeft de Citadel veel kostbare edelstenen, zoals de kleine oude graffiti-gevangenis waar in 1538 een jonge La Vallette werd vastgehouden gedurende vier maanden nadat hij een andere man had aangevallen. Er zijn ook musea en oude middeleeuwse huizen open voor het publiek, evenals een aantal uitstekende restaurants die gespecialiseerd zijn in traditionele Gozo-gerechten.
Buiten de Citadel, vind je de drukste stad op het eiland, Rabat. Ook bekend als Victoria, het is de hoofdstad van Gozo en de enige plaats op het kleine eiland waar je een concentratie aan winkels kunt vinden. Het kopen van pastizzi en het eten ervan op het plein genaamd ‘It-Tokk’ is een traditie die veel inwoners religieus volgen. En je zou het ook moeten proberen.

Het vakantie eiland Comino

Het eiland Comino heeft een oppervlakte van 3 vierkante kilometers, maar ook een van de mooiste baaien van Europa. Geen wonder dat steeds meer bezoekers enthousiast zijn over dit kleine, maar prachtige eiland. Het absolute hoogtepunt van het eiland is waarschijnlijk de Blue Lagoon in Comino. Het is een absolute must voor alle fans van strand en strandvakantie.

Praktische informatie over Malta

Verkeer op Malta
Tal van bussen rijden langs de noordkust tussen Valletta / Sliema en Cirkewwa aan de noordwestelijke punt van het eiland, waar de veerboten vertrekken naar Gozo.

Cultuur en activiteiten in Malta
Sinds de apostel Paulus (en de evangelieschrijver Lucas) in 58 na Chr. Op Malta werd gesloopt, is het eiland sterk katholiek. Naast de magnifieke kathedraal van Valletta vindt u overal prachtige kerken zoals de kathedraal van Mosta met de op twee na grootste koepel ooit (naar Rome en Florence). Kerkvakanties worden op grote schaal gepleegd en zijn een echte ervaring.

Watersporten
Sportieve actieve vakantiegangers vinden op Malta de gebruikelijke toeristische aanbiedingen zoals watersporten op het strand, tennisbanen en fietstochten. Een grote hit zijn Malta en het naburige eiland Gozo bij duikers: In de kristalheldere wateren rond de rotsachtige kusten kun je ervaren, duiken op het rif en grotten verkennen.

Eten in Malta
De Maltese keuken wordt beïnvloed door Italiaanse, Provençaalse, Arabische en Noord-Afrikaanse invloeden. Hardgekookte mensen zouden de lokale frisdrank Kinnie moeten proberen.

De reis naar Malta
Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder de geplande luchtvaartmaatschappijen Ryanair, Transavia, Air Malta en KLM vliegen rechtstreeks van Nederlandse luchthavens naar de enige Maltese Luqa-luchthaven. De vlucht duurt ongeveer 3 uur. Theoretisch is de reis met de auto mogelijk: je moet door Italië rijden en vanaf de Siciliaanse haven van Pozzallo de veerboot naar Valletta nemen.
Aangezien Malta deel uitmaakt van de EU en het Schengengebied, zijn er geen grenscontroles bij aankomst uit Nederland. Natuurlijk moet je altijd je identiteitskaart dragen tijdens het reizen.

Beste tijd om te gaan naar Malta
Malta heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en milde winters. Zelfs in januari bereiken de temperaturen in Malta ongeveer 15 graden Celsius en maken het eiland een populaire bestemming voor wintergasten. In de zomermaanden kan het erg warm zijn met meer dan 30 graden, maar op het kleine eiland is eigenlijk altijd een verkoelende wind. Als u op het strand wilt liggen en wilt ontspannen, is de zomer ideaal. Voor langere sightseeingtours wordt vooral de lente en de herfst aanbevolen.

Goedkope vakantie in Malta bij de mooiste hotels
Het toerisme concentreert zich voornamelijk op de noordkust van Malta. Hier vindt u kleinere stranden en rotsachtige kustlijnen, waar trappen toegang bieden tot de zee. Hotels zijn in grote aantallen beschikbaar in alle prijsklassen, van het luxe resort tot het backpacker hostel.