Ontdek culinair Antwerpen: 3 tips

Stedentrip Antwerpen

Zou jij jezelf omschrijven als een echte Bourgondiër? Dan is de kans groot dat jij tijdens je citytrips op culinair gebied alles eruit wil halen. Antwerpen is een voorbeeld van een stad waar je je culinaire hart op kunt halen. De stad ademt sfeer en gezelligheid en je kunt er van alles beleven op het gebied van eten en drinken. Lees snel verder om te ontdekken wat je in Antwerpen kunt doen op dit vlak!

Brouwerij de Koninck

In Antwerpen vind je een aantal bekende brouwerijen. Een daarvan is Brouwerij de Koninck, die onder andere bekende bieren zoals Bolleke, Wild Jo en Tripel d’Anvers produceert. Deze stadsbrouwerij bevindt zich aan de Mechelsesteenweg 291 in een wit gebouw dat gelijk in het oog springt. Eenmaal binnen hoef je je niet te vervelen. De brouwerij biedt onder andere een interactieve tour aan, maar ook verschillende tastings. Een extra pluspunt: in de brouwerij heb jij vanaf grote hoogte uitzicht over de brouwzaal. Op die manier kun je goed bekijken wat er allemaal komt kijken bij het bierbrouwproces. Smaakt een bepaald biertje extra lekker? Dan kun je deze meenemen bij de speciale takeaway-service.

Sterrenrestaurant

Heb je altijd al eens in een sterrenrestaurant willen eten? Dan zou deze droom tijdens een stedentrip Antwerpen weleens werkelijkheid kunnen worden. De stad telt namelijk maar liefst elf restaurants met Michelinsterren. Soma, Het Gebaar, The Jane en Zilte zijn bijvoorbeeld een paar bekende namen. Of probeer een diner bij Le Pristine, de nieuwste sterrenzaak van de bekende chef-kok Sergio Herman. Dit restaurant vind je in het centrum van Antwerpen in de Lange Gasthuisstraat en bevindt zich in een modernistisch gebouw uit de jaren zestig. Ook het interieur is modern met een chic randje – uitermate geschikt voor jouw langverwachte sterrendiner!

Beerwalk

Wanneer je veel wil zien van de stad en tegelijkertijd wil genieten van de lekkerste Belgische bieren kun je ervoor kiezen om een beerwalk door Antwerpen te doen. Tijdens de beerwalk neemt een gids je mee door Antwerpen en vertelt je allerlei interessante informatie over het brouwproces en de achtergrond van de verschillende bieren. Bij vijf locaties ga je ook daadwerkelijk de bieren proeven, waardoor dit een unieke manier is om de stad te leren kennen. Misschien zit hier wel jouw toekomstige stamkroeg tussen! Voor vijfenveertig euro per persoon leer je in drie uur tijd de stad kennen en zul je kennis maken met de lekkerste speciaalbieren en hun geschiedenis.