Ontdek de beste Europese skigebieden voor skiërs en snowboarders

Ontdek de beste Europese skigebieden voor skiërs en snowboarders

Europa heeft een grote verscheidenheid aan skigebieden, variërend van kleine en knusse dorpen tot grote, moderne resorts. Of je nu een beginner of een gevorderde skiër bent, er is voor iedereen wat wil. Opzoek naar een leuke plek waar je ook heerlijk tot rust kan komen of een plek waar het nachtleven bruisend is? In dit blog geven we tips voor skiërs en snowboarders en de beste skigebieden in Europa.

Voorbereiding voor skiërs en snowboarders

Voordat je naar een skigebied gaat, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je een veilige en plezierige tijd op de piste hebt. Zo is het verstandig om een helm mee te nemen of deze ter plekke te huren. Op deze manier ben je beschermd bij een val of botsing. Zorg ook voor de juiste uitrusting wanneer je de berg opgaat. Denk hierbij aan thermokleding en een goed, waterdicht skipak. Ook zijn waterdichte handschoenen erg belangrijk, je wil niet dat je handschoenen na een uur helemaal doorweekt zijn. Wanneer je klaar bent en je ski of snowboard uitrusting uitgaat is het fijn om comfortabele, warme schoenen aan te kunnen trekken. Kies daarom voor goede, waterdichte laarzen. Zo weet je zeker dat je lekker warm blijft. 

Bereikbaarheid tijdens de wintersport

Zorg daarnaast ook dat je een kaart mee hebt of een prepaid data simkaart Europa. Zo weet je altijd waar je bent en waar je heen moet. Als je een esim afsluit weet je zeker dat je overal bereikbaar bent. Blijf daarnaast altijd op de gemarkeerde paden en vermijd de gesloten gebieden en de routes die gevaarlijk kunnen zijn. Houd daarnaast rekening met andere skiërs en snowboarders en let op je snelheid. Als je nog nooit eerder hebt geskied of gesnowboard is het verstandig om lessen te nemen. Dit kan voordat je gaat in een skihal in Nederland maar dit kan je ook ter plekke aanvragen. Er zijn genoeg scholen te vinden die lessen aanbieden.

Leukste skigebieden van Europa

Je hebt verschillende leuke skigebieden in Europa. Zo heb je Les Trois Vallées in Frankrijk. Dit is het grootste skigebied ter wereld. Hier vind je meer dan 600 kilometer aan pistes. Het gebied heeft acht skistations en is geschikt voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Er zijn ook veel off-piste mogelijkheden voor de meer ervaren skiërs. Aan de voet van Matterhorn in Zwitserland vind je in het plaatsje Zermatt meer dan 360 kilometer aan pistes. Het gebied is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en biedt een prachtig uitzicht op de Alpen. Ook is Val d’Isère in Frankrijk een populair skigebied onder gevorderde skiërs. Dit komt door de vele uitdagende pistes en off-piste die deze plek te bieden heeft. Daarnaast heeft het gebied veel restaurants en winkels, waardoor het een geweldige plek is om na het skiën te ontspannen. Liever naar Oostenrijk? Dan is St. Anton een aanrader. Dit is een van de beste skigebieden van het land en biedt meer dan 300 kilometer aan pistes. Niet alleen zijn de pistes hier fantastisch, ook kan je hier genieten van de bruisende après-ski-scene!