Op campingvakantie in eigen land

Op campingvakantie in eigen land

Hoewel het er steeds meer op begint te lijken dat landen in de populaire vakantiebestemmingen als Spanje en Italië langzaam naar versoepelingen toewerken die buitenlandse vakanties in het hoogseizoen mogelijk maken, zijn er toch veel mensen die voor eigen land als vakantiebestemming kiezen. En waarom ook niet? Nederland is namelijk een heel divers en mooi vakantieland. En hoe Nederland beter te ontdekken dan vanaf één van de mooie campings die Nederland rijk is!

Een groot voordeel van een vakantie in eigen land is natuurlijk dat alles dichtbij is en je dus niet voordat je eindelijk kunt gaan genieten, dagenlang in de auto hoeft te zitten. Ook hoef je niet urenlang op een vliegveld te zitten voordat je naar je naar een bestemming vertrekt waar je het ook nog eens zonder eigen vervoer moet stellen. Als je voor een vakantie in eigen land kiest heb je het beste van beide werelden.

Ons eigen land is als je er goed over nadenkt heel erg veelzijdig; we hebben een kust met mooie stranden en duinen om in te wandelen, mooie natuurgebieden als de Veluwe en de Biesbosch, water landschappen waarbij je met een bootje van dorpje naar dorpje kunt varen in Friesland en zelfs een heuvellandschap in het zuiden van Limburg. Voor elk wat wils dus!

Limburg camping

Om het zekere voor het onzekere te nemen is het helemaal niet een slecht idee om toch dit seizoen nog even voor een vakantie in eigen land te kiezen. Het geeft je ook de kans om de toeristische trekpleisters van Nederland  eens te bezoeken als Giethoorn en Madurodam. Grote kans dat je die als Nederlander nog nooit bezocht hebt.

Ook zijn er natuurlijk tal van prachtige historische steden als Middelburg, Leiden, Delft, Zwolle en Groningen. Steden waar je misschien nog nooit bent geweest als Nederlander, maar die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Om pittoreske dorpjes en kleine stadjes als Spakenburg, Volendam en Doesburg niet te vergeten.

Kortom er is genoeg te beleven en te ontdekken in ons eigen landje; of je nu wil zonnen aan het strand, houdt van wandelen of fietsen in de natuur of lekker op het terras wil zitten in een mooie historische omgeving; In Nederland kant het allemaal. We hebben in Nederland een ruime keuze aan campings en voor een heerlijke vrije vakantie in eigen land is dat volgens de beste optie als uitvalsbasis. Een fijne vakantie gewenst!