Op deze manier scoor jij de goedkoopste vakantie

Last minute vakantie in Marmaris Selimiye strand

Droom jij van hagelwitte stranden op een zonnige bestemming? Sommigen denken dat je veel geld nodig hebt voor een mooie vakantie, maar je kunt ook prima uit de voeten met een kleiner budget. Om een goedkope vakantie te boeken moet je gewoon net iets beter zoeken en rekening houden met het type vakantie dat je wilt. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Last minute

Heb je de mogelijkheid om op het laatste moment te vertrekken? Dan kun je vaak zeer voordelig op vakantie. Een last minute vakantie kun je vaak maximaal 2 weken voor vertrek nog boeken en is een ideale manier om te besparen op de kosten. Het is ook erg leuk om de spontaniteit te behouden. Je weet van tevoren misschien nog niet waar je naartoe gaat. De reden dat last minutes zo goedkoop zijn, is omdat de vakanties vaak al zijn ingekocht door de aanbieder. Als deze niet raken uitverkocht, mogen ze voor een kleiner bedrag weg om te voorkomen dat er veel verlies wordt gedraaid.

Vroegboekkorting

Een andere manier om een goedkope vakantie te regelen, is door er vroeg bij te zijn. Als je het fijner vindt om te plannen, dan is dit een goede manier voor jou. Boek een vakantie in december en vertrek tijdens de zomerperiode. Je profiteert van korting omdat de aanbieder ook graag wat zekerheid wil voor het begin van het seizoen. Om die reden bieden vakantieaanbieders de vakanties voor lagere prijzen aan. Zo heb je ook iets om naar uit te kijken de komende maanden en ben je verzekerd van een leuke vakantie.

De beste deals zoeken

Bij het boeken van een vakantie is het belangrijk om goed te zoeken en te vergelijken. Zoek bijvoorbeeld naar KLM deals – vooral de jaarlijks terugkerende Werelddealweken zijn super! – en vergelijk prijzen op verschillende websites. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben regelmatig kortingsweken waarin de vliegtickets een stuk goedkoper worden aangeboden. Reken ook altijd uit hoeveel je precies betaalt voor bijvoorbeeld eten, drinken, verblijf en de vlucht zelf. Zo weet je beter waar je exact voor betaalt. Misschien ben je goedkoper uit door je verblijf en ticket in één keer te boeken, terwijl je in andere gevallen goedkoper bent door zelf een verblijf en ticket te regelen.

Land uitkiezen

Uiteraard heeft de prijs van je vakantie ook veel te maken met de bestemming. Zo zijn er in Europa veel landen waar je goedkoop kunt verblijven en leven. Denk bijvoorbeeld aan Hongarije, Bulgarije, Kroatië, Spanje of Portugal. Omdat deze landen relatief dichtbij zijn zul je ook minder betalen voor het vliegticket zelf. Als je toch besluit om een ver land te bezoeken, zul je meer geld kwijt zijn vanwege de langere vlucht. Maar in bijvoorbeeld veel Aziatische landen is het leven een stuk goedkoper, waardoor je dit weer compenseert.

 

Conclusie

Je hoeft geen duizenden euro’s op de bank te hebben om vakantie te vieren op een mooie bestemming. Boek slim een last minute of ga juist voor vroegboekkorting. Als je goed zoekt en prijzen vergelijkt, zul je op een goedkope bestemming landen en een prachtige vakantie ervaren.