Op stedentrip met de fiets

Op stedentrip met de fiets

Een fietsreis is enkel voor avonturiers? Dat dacht je maar! Je hoeft niet je hele hebben en houden mee te sleuren op fietsreis, daar bestaan oplossingen voor. Denk maar aan een busje dat je koffers van het ene verblijf naar het andere brengt. Intussen kan jij vanop de fiets genieten van al het moois dat een stad als Kopenhagen te bieden heeft. In dit artikel lees je er alles over!

Eigen fiets

Heb je onlangs een elektrische fiets gekocht in een gespecialiseerde fietsenwinkel in Hasselt? Dan is het vanzelfsprekend dat je die fiets zo veel mogelijk wil uittesten en dus ook wil meenemen op fietsvakantie. Plan je een trip naar Kopenhagen, dan zijn er twee opties: met de auto of met het vliegtuig. Als je je eigen fiets meeneemt, is met de auto reizen handiger. Fiets op het fietsenrek plaatsen en wegwezen! Denk er wel aan dat je even de veerboot op moet want Kopenhagen ligt op een eiland.

Fietsland

Je hebt misschien schrik om door een drukke hoofdstad als Kopenhagen te fietsen, maar dat is nergens voor nodig. Deze stad is immers gebouwd voor fietsers en werd dan ook al diverse keren uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld. Wist je dat als je een kaartje koopt voor de S-trein je je fiets gratis mag meenemen? Zo mis je zeker niks van de stad! 350 kilometer aan fietspaden heeft Kopenhagen, dus je zal je zeker niet vervelen. 

Fietstochten

In Kopenhagen zijn er verschillende fietsroutes uitgestippeld om de stad te ontdekken. Je hebt een tocht waarmee je de binnenstad verkent en die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden voert. Denk maar aan de kleurrijke huisje van Nyhavn, de Kleine Zeemeermin, Kastellet en het paleizencomplex Amalienborg. Je kan ook de andere kant uitgaan en Amager strand en de natuur verkennen. In het natuurreservaat Kalvebod Fællad kan je uren genieten! Zoek je het liever wat verder? Dan kan je met de fiets naar Frederiksborg Slot in Hillerød rijden. Je doet er twee uurtjes over, maar intussen kan je vanop je hybride fiets wel genieten van de prachtige Deense natuur. Tegenwind? Turboknop aan en klaar! Op zoek naar cultuur? Fiets dan naar Humlebæk, 39 kilometer ten noorden van Kopenhagen. Daar vind je het meest populaire museum voor moderne kunst in Denemarken. En als je toch in de buurt bent, kan je het Kasteel Kronborg in Helsingør bezoeken. Dit is UNESCO werelderfgoed en een dus zeker een bezoekje waard!