Op vakantie met eigen vervoer of vervoer huren?

Op vakantie met eigen vervoer of vervoer huren

Iedereen gaat natuurlijk graag op vakantie. Of het nou ver weg is of dicht bij huis, we genieten er allemaal wel eens van. Ga je wat verder weg op reis? Dan kun je ervoor kiezen om met je eigen vervoer erheen te rijden. Een ritje naar Frankrijk bijvoorbeeld is prima te doen, en ook bijvoorbeeld Zweden is prima met de auto te rijden. Maar doe je dit met je eigen auto of busje, of is het handig om een auto of busje te huren?

Voordelen eigen auto

Het meenemen van het eigen vervoer heeft verschillende voordelen. Zo kost het je weinig geld, en hoef je eigenlijk alleen te betalen voor de benzine de je verbruikt. Ook is het vertrouwd rijden. Je kent de auto of bus natuurlijk al, en als je een lange tijd moet rijden is het wel zo fijn als je al gewend bent aan het rijden hierin. Dat scheelt een hoop.

Nadelen eigen auto

Het meenemen van je eigen auto heeft ook zijn nadelen. Gebeurt er iets met de auto in het buitenland? Dan moet je maar net je verzekeringen allemaal goed op orde hebben, en het geluk hebben dat het gemaakt kan worden. Als je autopech hebt, kan dat niet altijd zomaar opgelost worden. Dat is natuurlijk niet zo fijn. Ook heb je misschien sneller het idee dat je minder voorzichtig hoeft te doen, en maak je iets van schade aan de auto. Met een bestelauto zou je dit waarschijnlijk niet zo snel doen. Ook is het niet handig dat je misschien weinig kofferbakruimte hebt.

Voordelen huurauto

Een huurauto neemt diverse voordelen met zich mee. Zo is het erg handig dat je, bij verschillende bedrijven, eigenlijk door heel Europa wel terecht kan, zoals een auto huren Rotterdam. Als je dan met problemen komt te staan, is dat eigenlijk nooit een heel groot probleem. Dat is natuurlijk fijn. Ook kun je een bus huren waarin je een stuk meer bagage kwijt kan dan in een normale auto. Bovendien kun je met meer mensen rijden.

Nadelen huurauto

Er zitten natuurlijk ook nadelen aan het huren van een auto of bus. Eén nadeel is dat je geld kwijt bent, dat je anders beter had kunnen besteden aan dingen tijdens je vakantie. Ook moet je natuurlijk zuinig zijn met het voertuig en is het belangrijk dat je geen schade aanbrengt aan de auto, anders kost dat je wel reparatiekosten. Dat wil je liever natuurlijk voorkomen. Gelukkig kun je dit omzeilen door zo zuinig mogelijk te doen.