Home Bestemmingen Op vakantie met het vliegtuig; 4 tips om je reis zo relaxed...

Op vakantie met het vliegtuig; 4 tips om je reis zo relaxed mogelijk te laten verlopen

48
0
DELEN
Manieren om te besparen op vliegen

Hoewel reizen natuurlijk geweldig is, kan het hele proces vóórdat je aan je cocktail zit te nippen vanaf je strandbed, op zijn zachtst gezegd nogal stressvol zijn. En die stressfactor is alleen maar hoger geworden door Corona en de drukte van de afgelopen maanden op de vliegvelden. Helaas zijn er nu eenmaal dingen waar je geen controle over hebt. Maar het goede nieuws: er zijn ook genoeg dingen die je wél zelf kunt doen om je reis minder stressvol te maken. Kun jij ook wel wat handige tips gebruiken? Lees dan snel verder zodat je straks met een relaxed, ontspannen gevoel aan je reis kunt beginnen!

1.     Reis comfortabel naar het vliegveld met Parkos

Parking op Schiphol of elke andere luchthaven, kan nogal een gedoe zijn. Je betaalt vaak veel parkeerkosten, bent veel tijd kwijt en je stressniveau wordt er niet beter op.

Maar gelukkig is er Parkos: een vergelijkings- en boekingsplatform voor betaalbaar en veilig parkeren in de buurt van luchthavens. Parkos biedt naast deze parkeerplaatsen verschillende andere diensten aan die je reis comfortabeler maken.  

Denk aan privéshuttles naar de luchthaven, valet parking, Carwash, hulp bij je bagage, wachtruimtes met toiletfaciliteiten en meer. Zo kom je zonder spanning en stress ruim op tijd aan bij je gate.

2.     Bereid je goed voor

Naast het zoeken van een goede parkeerplaats, kun je je ook op andere manieren voorbereiden op je vliegreis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je alle documenten samen in een mapje hebt zitten en op een handige plek in je tas stopt. Vooral je paspoort en je instapkaart zul je vaak moeten laten zien.

Daarnaast is het belangrijk om al je vloeistoffen netjes in een plastic zakje van 100 milliliter te stoppen, en ook deze ergens te bewaren waar je het gemakkelijk kunt pakken. Zorg er bovendien voor dat je makkelijke instapschoenen aantrekt en draag geen hoeden of jassen.

Lees ook: Manieren om te besparen op vliegen.

3.     Ga op tijd naar het vliegveld

Voorbij zijn de dagen dat je een uur voor je vlucht op het vliegveld kon verschijnen. Geef jezelf dan ook voldoende tijd om rekening te houden met eventuele onvoorziene omstandigheden. Dat bespaart je een hoop stress, geloof ons!

Je doet er goed aan om ongeveer 3 uur van te voren op de luchthaven aanwezig te zijn. Schat de tijd om er te komen bovendien ruim in: je weet nooit in welke file je komt te staan.

Ben je uiteindelijk al 2 uur voor vertrek overal doorheen? Dan kun je lekker gaan shoppen, lunchen of neerploffen in een massagestoel.

4.     Check thuis al online in

Als je 24 uur van tevoren incheckt, bespaar je veel tijd op de luchthaven. Probeer (als het kan), dus altijd online in te checken zodra je een mailtje van je luchtmaatschappij krijgt. Je kunt je instapkaart printen of bewaren op je smartphone.

Op deze manier hoeft je, als je alleen handbagage hebt, niet eerst naar de incheckbalie. In plaats daarvan kun je rechtstreeks naar de beveiliging gaan. Bovendien loop je niet het risico dat je vlucht overboekt is wanneer je je zitplaats in het vliegtuig bemachtigd hebt. Ook dat zal goed zijn voor je stressgehalte…

Zoals je ziet zijn er dus genoeg dingen die je zelf kunt ondernemen om je vliegreis zo comfortabel en relaxed mogelijk te maken. Volg deze tips dus absoluut op en begin stressvrij aan je welverdiende vakantie!