Vakantie in Peru: in de voetsporen van de Inca’s

Peru

Peru is een land vol contrasten: Turbulent stadsleven in Lima, historische bezienswaardigheden zoals de unieke Machu Picchu met haar mysterieuze verleden, de eindeloze regenwoud landschappen die ideaal zijn voor actieve vakanties, dit alles en meer wacht u op vakantie in Peru. Het land is nog steeds een geheime tip voor toeristen, vooral weg van de hoogtepunten zoals de verwoeste steden van de Inca’s. Reden genoeg om op vakantie te gaan naar Zuid-Amerika en het fascinerende Peru te ontdekken.

Hoogtepunten in Peru

De hoofdstad Lima

Je eerste bestemming in Peru moet de hoofdstad Lima zijn. En het is de moeite waard om een paar dagen te plannen voor de bruisende hoofdstad. Wandel door het koloniale oude centrum en ontdek de vele restaurants die regionale gerechten serveren. Het Franciscaner klooster is een absolute must tijdens uw vakantie in Peru vakantie.In de gewelfde kelders van het klooster werden de doden van de stad begraven naar schatting zijn hier de beenderen van meer dan 70.000 mensen.

Machu Picchu

Machu Picchu ligt op een heuvelrug ten noordwesten van Cusco en Urubamba. De met suiker bedekte top van de Huayna Picchum kenmerkt het karakteristieke panorama van de historische stad. Het Inca-heiligdom uit de 15e eeuw ligt in een ontoegankelijk natuurgebied in het regenwoud van de bergen van Peru. De nevelige bossen van de Yungas en de Urubamba-vallei omsluiten de archeologische vindplaats.


Archeologen vermoeden dat Machu Picchu rond 1450 werd gebouwd voor de Inca-koning Pachacuti en tijdelijk bijna 1.000 inwoners huisvestte. Het was de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Graham Bingham, die in 1911 de verwoeste stad na lang vergeten herontdekte. Vanwege het gebrek aan traditie zijn er verschillende ideeën over de betekenis en het doel van de Inca-stad. Toen tijdens opgravingen talrijke skeletten werden ontdekt, ontstond het idee van een religieus-ritueel heiligdom, dat een van de grondleggende theorieën vertegenwoordigt. De architectuur in de Inca-stijl met typische kubusvormige constructie is kenmerkend. De Inca-stad had talrijke stenen gebouwen, die op terrassen lagen. Veel monumenten zijn bewaard gebleven, zelfs de oorspronkelijke kanaalverbinding, die leidde van de afgelegen waterbron naar de overlopende fonteinen in de stad, is nog steeds functioneel.

Beste tijd om Machu Picchu te bezoeken: van april tot oktober

In principe kun je het hele jaar door Machu Picchu bezoeken. Het regenseizoen eindigt in maart en het droge seizoen begint, wat dan in het regenseizoen in oktober en november verandert. Men kan dus zeggen dat van april tot oktober de kansen op goed weer op Machu Picchu goed zijn. Van mei tot september is het risico van regenval op Machu Picchu het laagst met ongeveer 20 tot 40%, tijdens de overgangsmaanden neemt het een beetje toe.

Grand Canyon van Peru

Over de hoge vlaktes van de Andes passeer je ruige rotsachtige landschappen en dorre vlaktes. Een kronkelige weg brengt je uiteindelijk naar de meer dan 4.000 meter diepe Colca Canyon, waarvan wordt gezegd dat het de diepste kloof ter wereld is. Tours door het unieke natuurgebied leiden je door een wereld van contrasten: langs kleurrijke bloemenweiden, langs woestijnlandschappen, velden en rotswanden.

Titicacameer

Het Titicacameer is een must tijdens uw vakantie in Peru. Het ligt op een hoogte van 3.820 meter en heeft met zijn diameter van 170 kilometer meer weg van een zee dan van een binnenmeer. Rondom het Titicacameer strekken de uitlopers van de Andes en op het diepblauwe meer talrijke grote en kleine eilanden uit. Vanuit de stad Puno kun je uitstapjes naar het meer boeken. De stad staat ook bekend om zijn folkloristische cultuur en zijn enorme alpaca-kuddes en is zeker een bezoek waard.

Cuzco: Ontdek het oude Inca-rijk

Cuzco is een van de oudste steden op het Amerikaanse continent en was ooit het hart van het Inca-rijk. De machtige muren die langs de straten van de stad lopen, getuigen nog steeds van deze dag. In de oude stad vindt u de erfenis van het koloniale tijdperk met prachtige paleizen en indrukwekkende sacrale gebouwen zoals de Iglesia La Merced te vinden. Cuzco is ook het startpunt voor tochten naar Machu Picchu.

Algemene informatie over Peru

Peru is het derde grootste land in Zuid-Amerika, grenzend aan Colombia en Ecuador in het noorden, Brazilië in het oosten, Bolivia en Chili in het zuiden. De westkust van Peru vormt de Pacifische kust. Ongeveer 32 miljoen inwoners delen een oppervlakte van 1,2 miljoen vierkante meter, ongeveer 60 procent is eigendom van het tropisch regenwoud, terwijl het bergachtige Andesgebergte bijna 40 procent vertegenwoordigt. De Peruaanse tijd is zeven uur later dan Nederland.

Aankomst in Peru

Vanuit Nederland is de aankomst per vliegtuig vanaf Amsterdam mogelijk.KLM vliegt vanaf Amsterdam naar de hoofdstad lima. Het kan voordelig zijn als u met een tussen stop vliegt. Bijvoorbeeld via Canada of Amerika.
Over land kun je via Ecuador of Chili bereiken via de Panamericana-snelweg en je kunt ook Bolivia binnen. Vanuit Colombia en Brazilië zijn er ook verbindingen per schip over de Amazone naar Iquitos.

Peru: toelatingseisen en visumplicht

Als u niet langer dan 90 dagen in het land verblijft, heeft u geen visum nodig voor uw vakantie in Peru. Een paspoort dat minstens zes maanden geldig is, is voldoende om in te voeren. Wanneer je op het land, zoals via Ecuador en Chili naar Peru, vult u op de grens van een toegangskaart (Tarjeta Andina de Migración), over de duur van uw verblijf is aangegeven. De kaart moet bij vertrek opnieuw worden getoond.
Populaire vakantiebestemmingen in Peru
De Pan-Amerikaanse weg leidt u naar de mooiste plekjes van het land, in de buurt van Titicacameer haar fascinerende landschappen, en op de Inca Trail, het is de toppen van de toppen van de Andes: Maak kennis met de meest populaire toeristische bestemmingen in Peru:

Nuttige adressen
Ambassade van Peru in Nederland:
Nassauplein 4
2585 EA Den Haag
tel: 070-3653500

Consulaat Generaal van Peru
Amsteldijk 166
1079 LH Amsterdam
Tel: 020-6228580

Ambassade van Nederland in Peru:
Avenida Principal 190
Urb Sta Catalina, La Victoria
Postadres: Casilla 71, Lima 100
Tel: 00511-476 1069/1193/1266/1289
e-mail: nlgovlim@hys.com.pe.