vakantie in Portugal

Portugal

Portugal is meer dan Algarve, Porto en Lissabon als een toeristische bestemming. Lange stranden, Noch de Portugese stad, noch de kustvakken zijn zo druk, zoals het geval is in delen van Spanje. In aanvulling op de prachtige land op zich, het is ook zo populair omdat u een droom vakantie door te brengen in absolute droom prijzen.

Vakantie in Portugal: nuttige informatie
De helft van de 10 miljoen inwoners van Portugal woont in de hoofdstad, Lissabon. Het land aan de Atlantische Oceaan is ongeveer twee keer groter dan Nederland. Portugal is een van de oprichters van de NAVO en samengevoegd met Spanje in 1986 in de EEG, later groeide de EU uit. Betaalmiddelen sinds 1999 de euro. De tijd in Portugal is een uur na de CET.

Tip: boek een fly drive naar Portugal en verken het land per auto.

Portugal heeft een kustlijn van bijna 2.000 kilometer. Het klimaat in de verschillende regio’s is heel anders. Hoewel het koel en regenachtig in de regio Minho in het uiterste noorden in de herfst, kan de Algarve domineren hoge temperaturen in de zomer op hetzelfde moment aan de zuidkust. Het binnenland van Portugal wordt gekenmerkt door landbouw en wijnbouw. De meest bekende wijnbouwgebieden zijn in de Douro-vallei in Porto en Alentejo ten zuiden van Lissabon.

Hoewel Portugal bereikbaar is per trein en bus, zullen de meesten de voorkeur geven aan een vlucht. De belangrijkste luchthavens zijn gelegen in het noorden van Porto, in Lissabon en in het uiterste zuiden van Faro. Omdat de meeste vakantie bestemmingen in het zuiden liggen, vliegen de meeste charter vluchten naar Faro. Vanaf daar kun je verder vliegen met Ryanair naar Madeira of naar de Azoren. De Algarve is ook bereikbaar per vliegtuig naar Malaga of Sevilla en daaropvolgende verdere reis met de bus.
Aangezien Portugal lid is van de EU, zijn er geen speciale toelatingseisen. Het is genoeg om de identiteitskaart te nemen. De douanevoorschriften van de Europese Unie zijn van toepassing.

Vakantie bestemmingen in Portugal
Elke regio van Portugal komt in aanmerking als vakantiebestemming. Vanwege zijn ligging aan de Atlantische Oceaan, wordt Portugal gekenmerkt door grotere klimatologische verschillen, die de individuele regio’s hun eigen charme verlenen.

Het binnenland van Portugal is in de zomer over het algemeen heter dan de kustgebieden vanwege de afkoelende invloed van de Atlantische Oceaan. Er zijn geen grotere toeristencentra en de dorpen zoals Coimbra of Beja hebben hun charme behouden. Het binnenland van Portugal is perfect voor een ontdekkingstocht.

Toeristen richten zich op de twee grootste steden van het land, Lissabon en Porto. Lissabon en Porto hebben een bruisend nachtleven en uitzonderlijke restaurants naast architectonische schatten en musea te bieden.

Vakantie op Azoren is een prachtig vakantie bestemming voor de mensen die van natuur houden. Azoren is een eilanden groep van Portugal die 1500km ten westen van Portugal liggen. Azoren eilanden bestaan uit 9 groep eilanden waarvan São Miguel, het grootste en belangrijkste eiland is.

Je kunt ook een heel speciale vakantie hebben op Madeira. Op vakantie in Madeira kunt u genieten van haar prachtige temperaturen, prachtige bloeiende landschappen en pittoreske stranden. Madeira het eiland van de eeuwige lente trekt aan met pittoreske baaien en een prachtig bloeiende natuur.

Algarve en het zuiden
Regio Algarve is de bekendste en de druksten vakantie reigo van portugal. In de Alentejo, tijdens de vakantie in de Algarve en in het zuiden, zijn er vaker grote hotels en is de hele toeristische infrastructuur beter ontwikkeld. Eenzame plekjes liggen op de kilometerslange zandstranden.

Costa del Prato
De Costa del Prato tussen Porto en Lissabon wordt beschouwd als de wilde kust van Portugal. Het kan hier erg winderig zijn en soms bereiken de golven recordhoogten.

Porto & Costa Verde
Het noorden van Portugal, met de provinciale hoofdstad Porto en de Douro-vallei, heeft een koel en regenachtig klimaat in herfst, winter en lente. Dit resulteert in weelderige vegetatie, vandaar dat het overeenkomstige stuk kust Costa Verde wordt genoemd.

Costa Azul
Meer charmant en gevormd door de natuur is de Costa Azul ten zuiden van Lissabon. Er zijn talloze kleine stranden en rustige vissersdorpjes. De kuststrook wordt beschouwd als de mooiste van Portugal.

Autoverhuur in Portugal
Een combinatie van een stedentrip en strandvakantie is goed alternatief om Portugal te verkennen. Fly en drive vakantie Portugal kun je bij diverse reisaanbieders boeken.

Accommodaties in Portugal
In de grotere steden vindt u alle soorten accommodatie. Op het platteland en langs de kust zijn voornamelijk kleinere hotels. In de Algarve zijn er tal van moderne hotelcomplexen. Campings zijn minder gebruikelijk in Portugal in vergelijking met andere Europese landen. Wilde kamperen of ergens de camper parkeren, is niet problematisch. Bekijk hier alle vakantiehuizen in Portugal.