Stedentrip Lissabon

Lissabon

Lissabon staat bij de lokale bevolking bekend als “het mooie van de Taag”. De hoofdstad van Portugal ligt aan de monding van de Tejos in de Atlantische Oceaan. De erfenis van de lange geschiedenis van Lissabon en de bezienswaardigheden van de laatste tijd, prachtige parken, talrijke musea en de traditionele muziek van de Fado trekken jaar na jaar vele gasten van over de hele wereld die Lissabon willen leren kennen tijdens een stedentrip.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Alfama

Deze oude wijk ligt tussen de rivier de Taag en het Castelo de São Jorge. Het pittoreske labyrint van smalle straatjes was het centrum van het oude Lissabon tijdens het bewind van de Moren. Tijdens de verwoestende aardbeving in 1755 werd Lissabon verwoest – maar het district Alfama werd gespaard. Daarom kan de oudste kerk in Lissabon, de Catedral Sé Patriarcal, nog steeds worden bezocht in de oorspronkelijke structuur.

Kasteel van Castelo de São Jorge

Boven de steeg stijgt een van de herkenningspunten van de stad herbouwd na de aardbeving: het Moorse kasteel van Castelo de São Jorge. Er is een observatiedek met een geweldig uitzicht over de hele stad. Rossio is het centrum van het bruisende stadscentrum. Hier zijn stations van tram- en metrolijnen evenals toegang tot het station Terminal do Rossio.

Goedkope Vliegtickets naar Lissabon

Torre de Belèm

De “Torre de Belèm” is het symbool van Lissabon. Het werd gebouwd in 1515 en leidde zeevaarders als een baken, terwijl gevangenen in het interieur droomden van vrijheid. Het gebouw in Moorse stijl, met zijn karakteristieke kantelen en balkons, is niet alleen vanwege het fantastische uitzicht vanaf het observatiedek tot Werelderfgoed door de UNESCO benoemd!

Oceanium

Vanaf het expo-gedeelte van de World Expo 1998 is een nieuwe wijk gecreëerd waarin veel te ontdekken valt: een oceanium, een groot station waaruit je alle delen van Portugal, beurshallen en evenementenhallen kunt bereiken. Het Casino van Lissabon en het Museum of Science zijn ondergebracht in voormalige Expo-gebouwen.

Jerónimos-klooster

Onder de historische bezienswaardigheden van de stad, dat is een smeltkroes van volkeren eeuwenlang, is een van de Jezuïetenklooster Igreja de São Roque, het klooster Jerónimos-klooster en de verdedigingstoren Torre de Belém.

Elevador de Santa Just

Even onmisbaar is het gebruik van de “Elevador de Santa Justa”, de 45 meter hoge lift, die de bovenste en onderste stad in het centrum van Lissabon verbindt en een absoluut hoogtepunt is met zijn architectuur die doet denken aan de Eiffeltoren. Al sinds 1902 verbindt de lift, gebouwd in de neo-gotische stijl, de twee delen van de stad, die elk ook een bezoek waard zijn.

Tramlijn nr. 28

Nu is het tijd om op tournee te gaan met de wereldberoemde tramlijn nr. 28, piepend door smalle straatjes, terwijl de voetgangers zich tegen de muren van het huis drukken om de weg vrij te maken voor de romantische oude trein. De rit over de steile heuvels is de Lissabon ervaring bij uitstek en leidt op een onvergetelijke manier naar de mooiste bezienswaardigheden van de stad.

Stranden bij Lissabon

Met het lokale vervoer, de gast die een dag op het strand wil doorbrengen, moet snel naar het strand van Carcavelos of aan de Costa da Caparica. Minder dan een half uur met de bus of trein van het stadscentrum, de fijne zandstranden van de Costa da Caparica strekken zich uit over 30 kilometer. Hier doen de inwoners van de stad hun buitensporten: atletiek, surfen en joggen. Als u wat meer comfort wilt, kunt u genieten van de drukte op het terras van een van de vele visrestaurants aan de boulevard.

De moeite waard is ook een reis naar Baden in de twee steden Estoril en Cascais, die ten westen van de hoofdstad aan zee liggen en prachtige stranden hebben.

Excursies naar de omgeving van Lissabon

Tijdens een reis naar Lissabon is een reis naar het meest westelijke punt van het Europese continent de moeite waard. Bij de Cabo da Roca daalt de rotsachtige kust steil. Er is een prachtig uitzicht op de oceaan. Met de trein vanuit Lissabon is de zomerresidentie van de Portugese koningen gemakkelijk te bereiken. Het Palácio Nacional da Pena is als een sprookjeskasteel. Met zijn verschillende historische architecturale stijlen, wordt het ook wel de “Neuschwanstein van Portugal” genoemd. Als u even weg wilt van de drukte van Lissabon tijdens een stedentrip, vindt u veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen of boottochten op het water in de groene omgeving van de hoofdstad.