Stedentrip Praag

Praag

Praag is een van de mooiste steden in Europa. Natuurlijk is de Tsjechische hoofdstad een zeer populaire bestemming voor een stedentrip. Praag wordt niet voor niets de Gouden Stad genoemd. Daarom zijn we vaak in Praag geweest.

Het duurt ongeveer 8 uur met de auto vanuit Utrecht, met het vliegtuig ben je binnen anderhalf uur in Praag. Kijk het hoofdstuk vliegtickets Praag voor de mogelijkheden.

Op deze pagina vindt u handige informatie over de bestemming Praag. We hopen dat je geniet van je reisplanning en, uiteraard, van je stedentrip naar Praag.

Vliegtickets Praag

Vind goedkoopste vliegticket naar Praag: ONZE TIP
Zoek op Skyscanner.nl en vliegtickets.nl de prijzen van je vluchtroute.

Ga naar de website van vliegtuigmaatschappij en vergelijk de prijzen.

Vertrek Vliegtuigmaatschappij
Amsterdam (Schiphol) KLM.nl
Amsterdam (Schiphol) EasyJet
Amsterdam (Schiphol) Garuda Indonesia airlines
Amsterdam (Schiphol) Jet Airways
Amsterdam (Schiphol) China Airways
Amsterdam (Schiphol) Chech airlines
Amsterdam (Schiphol) Delta airlines
Amsterdam (Schiphol) Aeromexico
Amsterdam (Schiphol) Travel service
Amsterdam (Schiphol) China Southern airlines
Eindhoven Airport Transavia
Vliegveld Dusseldorf Eurowings
Dusseldorf Lufthansa
Dusseldorf Chech airlines
Dusseldorf Travel service
Brussel (Zaventem) Brussel airlines
Brussel (Zaventem) Chech airlines
Brussel (Zaventem) United airlines
Brussel (Zaventem) Travel service
Brussel (charleroi) Ryanair

Bezienswaardigheden Praag

Bent u van plan een stedentrip naar Praag te maken en wilt u meer van de stad zien dan alleen standaard toeristische bestemmingen? Dan hebben we in deze post echte insidertips voor je.

Vyšehrad

Vyšehrad is een kasteelmuur die hoog boven de zuidelijke nieuwe Stad uitrijst en een van de meest historisch belangrijke plaatsen in Praag is.

Daar kunt u een ontspannen middag doorbrengen en genieten van het geweldige uitzicht over Praag en de rivier de Moldau. Er zijn talloze historische gebouwen, kerken en grote poorten te ontdekken.

Zeer indrukwekkend is de Vyšehrad-begraafplaats, waar onder andere vele grote Tsjechische persoonlijkheden begraven liggen. De schilder Alfons Mucha, de componisten Antonín Dvořák en Bedřich Smetana of de voetballer Jan Bican. De graven zijn overeenkomstig pompeus. Een wandeling met de camera over de begraafplaats is de moeite waard.

Metro map van Praag

Vyšehrad kun jij bereiken met de rode metrolijn C. Van het National Museum (stop Muzeum) zijn er slechts twee haltes. Als je daar naar toe gaat, zie je een groot congresgebouw uit de jaren 80. Hierna ren je rechts voorbij tot je bij een oude poort komt. Dit is de toegang tot het oude kasteelcomplex.

 

Palac Lucerna Passage

De Lucerna Passage is een winkelgalerij met een bioscoop en een groot café. Zodra je deze passage binnengaat, voel je je getransporteerd naar een andere tijd. De gouden jaren 20 leven hier nog steeds en je kunt je echt voorstellen hoe het er hier ooit uitzag.

Op de eerste verdieping is er een groot café dat veel nostalgische charme uitstraalt. Verbazingwekkend is dat rokers hier niet meer mogen roken, maar de rook van de afgelopen 100 jaar hangt nog steeds diep in de muren.

Als je vanaf het Nationaal Museum het Wenceslas-plein afdaalt, neem je de derde straat aan de linkerkant. Daar vindt u de toegang tot de passage na een paar meter.

Rommelmarkt Bleší Trhy

Overigens was de vlooienmarkt Bleší Trhy ooit bekend als de vlooienmarkt van Kolbenova. Elke zaterdag en zondag vindt de grootste vlooienmarkt in Tsjechië plaats op een oud industrieterrein. En hij is echt enorm.

Toeristen zijn hier slechts zeer sporadisch te vinden, omdat het aanbod voornamelijk op de lokale bevolking is gericht. Er is echt alles te vinden hier: antiek, verzamelobjecten, huishoudelijke apparaten, autobanden, kleding en veel rommel.

Het is heel interessant om naar het reilen en zeilen te kijken en bij de ene of de andere stand kun je ook voor weinig geld echte schatten krijgen.

De vlooienmarkt stond al vele jaren bekend onder de naam Kolbenova, maar is in 2016 verhuisd en heeft nu een nieuwe naam: Bleší Trhy-rommelmarkt.

De rommelmarkt is op zaterdag en zondag geopend van 07:00 tot 14:00 uur. Als je alle kraampjes wilt zien, moet je veel tijd nemen.

De toegang kost 20 kronen, die wordt betaald met een munt op een tourniquet. Er is ook een balie voor het tourniquet waar u geld kunt wisselen.

Letná Park

Het beste uitzicht op de oude binnenstad van Praag vanaf de Praagse burcht. Het Letná Park ligt ten oosten van het kasteel en op loopafstand.

Aan de rand van het park staat de metronoom. Het werd gebouwd in 1991 op de plek waar ooit het grootste Stalin-monument ter wereld stond.

Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de oude binnenstad van Praag en met name op de verschillende bruggen, uiteraard op de Karelsbrug.

Het beste is om een bezoek aan het park te combineren met een bezoek aan de Praagse burcht. Je hebt maar ongeveer 20 minuten nodig om bij het kasteel te komen.

Zizkov en Vinohrady

Vinohrady en Žižkov zijn twee districten ten oosten van het centrum van Praag. Een wandeling door de straten is de moeite waard, als je het echte leven in Praag wilt leren kennen.

Žižkov is een traditionele arbeiderswijk, terwijl Vinohrady de Boheemse wijk is.

In de tussentijd zijn beide districten niet meer zo verschillend. Er zijn veel cafés en restaurants en kleine, individuele winkels.

Natuurlijk zijn er ook veel spannende gebouwen te ontdekken, vooral de Žižkov TV-toren.

Het gebouw werd in 1990 geopend en is met zijn onconventionele ontwerp een blikvanger in het stadsbeeld van Praag.

Bijzonder bizar zijn de baby’s geïnstalleerd door de kunstenaar David Černý, die de toren beklimt. Vanaf de toren zelf heb je een geweldig uitzicht en kun je, zoals overal in Praag, genieten van een heerlijke Pivo.

Vinohrady en Žižko kun jij het beste bereiken via het station Náměstí Miru de groene metrolijn A te nemen. Dit is niet alleen het centrale plein van de wijk, maar ook een van de langste roltrappen in Europa. Vanaf daar kunt u ook naar Žižkov lopen, of u kunt nog een halte nemen naar de halte Jiřího z Poděbrad.

Strahovstadion

Het Strahov-stadion in Praag heeft in totaal 250.000 toeschouwers en wordt beschouwd als het grootste stadion ter wereld. Ondertussen gaat het langzaam weg en biedt het veel fotomomenten.

Het stadion werd gebouwd in 1926 en is minder ontworpen voor voetbalwedstrijden dan voor massale evenementen zoals Spartakiads en gymnastiekwedstrijden. In het binnenland zijn er nu acht voetbalvelden, die nog steeds worden gebruikt voor de trainingsoperatie.

Het Strahov-stadion is eigenlijk altijd bereikbaar, omdat het nog steeds wordt gebruikt voor training. De beste manier om het stadion te verkennen, is er één keer omheen rennen.

Het stadion Evžena Rošického ligt naast het Strahov-stadion. Dit wordt zelfs beter bewaard en kan ook worden ingevoerd.

Strahov Stadium ligt net achter de Petrin-heuvel. Als je toch Petrin gebruikt, kun je het bezoek er rechtstreeks mee verbinden.

Anders gaan slechts enkele buslijnen naar het stadion zelf, het station heet Strahov.

[custom-twitter-feeds hashtag=”#praag”]