Home Blog Praktische tips bij het plannen van jouw reis

Praktische tips bij het plannen van jouw reis

41
0
DELEN
Hoe verzorg je jezelf op vakantie?

Het plannen van een reis kan voelen als zowel het spannendste als het meest overweldigende deel van op vakantie gaan. Natuurlijk is het leuk om informatie over je reis op te zoeken. Welke musea ga je bezoeken, welke steden wil je zien en zijn er nog bijzonderheden die je niet mag missen tijdens je vakantie?

Maar dan begin je met het uitzoeken van de feitelijke logistiek en dan dringt het tot je door, dat een reis plannen toch best wel heel veel werk is. Maar, wees gerust, wij geven je tips zodat een stedentrip of rondreis plannen straks reuze meevalt. Uiteindelijk is een reis plannen gemakkelijker dan je denkt.

1. Beslis waar je heen wilt

Misschien weet je al waar je heen wilt, of misschien heb je nog inspiratie nodig. Bedenk eerst waarom je wilt reizen. Wil je bijvoorbeeld de winter ontvluchten of een nieuwe cultuur ontdekken? Wil je iets nieuws leren? Misschien moet je een bestemming kiezen die binnen je budget past? Onderzoek de gemiddelde kosten per dag voor een accommodatie die je kunt veroorloven.

2. Controleer het reisadvies

Als je eenmaal je bestemming hebt gekozen, bezoek dan de website van de rijksoverheid om informatie in te winnen over reisadviezen, veiligheid, in- en uitreisvereisten, gezondheidsomstandigheden, plaatselijke wetten en cultuur, natuurrampen en klimaat. Voor sommige bestemmingen moet je bijvoorbeeld een toeristenvisum aanvragen en de wachttijd om dat te krijgen kan enkele weken zijn. Het is dus belangrijk dit van tevoren te plannen.

3. Boek je vlucht en vervoer

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je vlucht en lokale vervoer. De truc is onderzoek. Hoe meer tijd je hebt om te onderzoeken, hoe meer kans je hebt om een goede deal te vinden. Er is echter geen magische formule. Controleer daarom vaak of er voordelige reizen beschikbaar zijn en zet er een alarm op, zodat je op de hoogte wordt gebracht van de aanbiedingen.

De tip om goedkope reizen te vinden, is als je buiten het seizoen reist en flexibel bent in de data van vertrek en terugkeer. 

4. Zorg voor je gezondheid

Zorg zowel voor als tijdens je reis voor je gezondheid. Ga vooraf na of je vaccins nodig hebt voor het land (of landen) die je wilt bezoeken. Maak je bijvoorbeeld een rondreis door Afrika, dan zijn anti-malariapillen nodig. Begin daar tijdig mee. Ook heel belangrijk: sluit een reisverzekering af. Het is niet verplicht er eentje af te sluiten, maar het is wel ten zeerste aan te raden. Een ziekenhuisopname moeten betalen kan veel geld kosten. Zelfs meer dan jij je kunt voorstellen!

5. Onderzoek je bestemming en de must-do’s

Maak een lijst van alle plaatsen die je zou willen zien, ook al weet je dat je geen tijd hebt om ze allemaal te bezoeken. Het is een eerste opzet, dus je moet een algemeen idee hebben van welke activiteiten je wilt doen en waar je heen wilt. Gebruik reisgidsen en online reisblogs om informatie over de bestemming op te doen. Kies vervolgens van de lijst de plekken waar je opgewonden, nieuwsgierig of enthousiast over wordt en zet deze als een ‘must-see’ op de lijst. Kies de plekken uit die je het gevoel geven dat je leeft.

6. Boek je accommodatie (of niet)

Boek je accommodatie van tevoren, in ieder geval voor de eerste nacht. Zeker als je een lange vlucht achter de rug hebt, is het prettig dat jij je daarover geen zorgen hoeft te maken. Je bent verzekerd van een goed onderkomen als je vooraf je verblijf boekt. Houd ook rekening met speciale evenementen, want dan kan je ervan aan dat alle hostels en goedkope hotels vol zijn. Wanneer je dan geen kamer hebt gereserveerd betaal je de volle pond (of meer).

7. Pak je tas in

Als laatste, pak je tas in en neem niet te veel mee. Algemeen advies is om niet meer dan 3 paar schoenen mee te nemen. Te weten, 1 paar sandalen, 1 paar casual schoenen en 1 paar wandelschoen, uiteraard afhankelijk van je reisplan. En denk aan laagjes kleding die je kunt dragen. Zeker als je een reis gaat maken naar een warm land.

Ga voorbereid op vakantie met onze tips en als het zover is: geniet van je goed geplande vakantie!