Praktische tips voor uw vakantie op Curacao

Curacao strand

Curacao, met de hoofdstad Willemstad is een 444 km² Caribisch eiland en ligt ongeveer 60 km van het vasteland ten noorden van Venezuela en ten noordoosten van Colombia.

In het westen is Aruba en in het oosten van Bonaire. Samen worden deze 3 eilanden aangeduid als ABC-eilanden en als zodanig onderdeel van het Zuid-Caribische eiland onder de wind, die al geografisch tot Zuid-Amerika behoren. De ABC-eilanden liggen buiten de orkaanriem.

Curacao is ongeveer 60 km lang en tussen de 5 en 14 km breed. De Christoffelberg is met 375 meter het hoogste punt van het eiland Antilles.

Op Curacao wonen ongeveer 150.000 inwoners uit meer dan 50 landen. De bevolkingsdichtheid is gemiddeld 320 inwoners per km²

De officiële taal is Nederlands en Papiamentu. Engels en Spaans worden ook bijna overal gesproken.

Nederlanders kennen Curacao heel goed. Geen wonder, want Curacao werd in 1816 door de Nederlanders veroverd en behoort sindsdien tot Nederland.

Sinds 10/10/2010 is Curacao een autonoom gebied binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Officiële valuta is de Antillengulden (ANG) of Nederlandse Antillen Florin (NAF), die kan worden betaald vanwege de vaste wisselkoers maar meestal ook met Amerikaanse dollars.

In de tropen, 12 graden ten noorden van de evenaar, biedt Curaçao het hele jaar door warm en zonnig weer. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is ongeveer 27 graden en de verfrissende passaatwind waait continu vanuit het oosten.

Curaçao ligt buiten de orkaanriem en is daarom een ​​bestemming voor het hele jaar. Het tijdsverschil met Nederland is 6 uur in de zomer en 5 uur in de winter. dat Als je 12 uur in Nederland hebt, is het pas 6 uur ’s morgens op Curaçao (in de zomer).

Met KLM en TUIfly vlieg je non-stop in een directe vlucht van Amsterdam naar Curaçao.

Om uw vakantie op het prachtige eiland Curaçao onvergetelijk te maken, raden wij een vakantiehuis, een appartement of een bed and breakfast als accommodatie aan, aangezien de kosten van levensonderhoud relatief laag zijn.

Een huurauto is absoluut een must op het eiland.

Graag ook pakketdeals met accommodatie, huurauto’s en op aanvraag duikpakketten.

Curaçao vervult elk Caribisch cliché: talrijke witte zandstranden met turquoise water, palmen met kokosnoten op elke hoek en veel kleurrijke huisjes. Waarschijnlijk het meest bekende kleurrijke huisfront op Curaçao bevindt zich in Punda, aan een straat aan het water in de hoofdstad Willemstad en wordt “het handelscentrum” genoemd.

De Queen Emma-brug is een unieke houten pontonbrug die de twee districten Punda en Otrobanda sinds 1888 met elkaar verbindt. De “swingende oude dame” zoals ze liefkozend door de lokale bevolking wordt genoemd, opent en sluit met de hulp van twee krachtige scheepsmotoren om schepen de haven in en uit te laten. De Emma-brug is het symbool van Willemstad en echt de moeite waard om te zien en ervaren. Als de brug open staat voor bootverkeer en daarom niet door voetgangers kan worden gebruikt, zijn er gratis kleine veerboten om er direct naast te kunnen pendelen.

Voor velen is Curacao het mooiste eiland van het Caribisch gebied, de flora en fauna op het land en onder water is adembenemend. Absoluut een parel van het Caribisch gebied.

Het eiland Curaçao wordt architectonisch gekenmerkt door karakteristieke landhuizen. Elk landhuis heeft zijn eigen geschiedenis en is vandaag de dag een getuige van een ver verleden. Een deel van de gerestaureerde landhuizen is open voor het publiek. De huisjes zijn meestal villa’s van voormalige plantage-eigenaren en slavenhouders Curacaos. Ze werden gebouwd in de 17e, 18e en 19e eeuw.

De namen van de plantages hebben hun naam gegeven aan vele gebieden en districten van Curaçao en worden nog steeds gebruikt. De huisjes waren meestal op een heuvel gebouwd. Niet vanwege het prachtige uitzicht, maar wel zodanig dat de plantage-eigenaren door hun zo nog steeds zichtbare buitenhuizen in staat waren elkaar tijdig te waarschuwen in het geval van een slavenopstand en met behulp van een fakkel, die aan de gevel van het huis was bevestigd. Vandaag zijn er nog steeds ongeveer 50 van deze villa’s, verspreid over het hele eiland. Sommige van deze villa’s kunnen worden bezocht.

Het regenseizoen is van november tot ongeveer half februari. In het regenseizoen zijn de temperaturen 1-3 graden lager dan in het midden van de zomer. In het regenseizoen is het ongeveer 29-31 graden warm. De luchtvochtigheid is dan hoger. ’s Nachts koelt het af tot een aangename 26 graden. Natuurlijk is elk jaar niet hetzelfde op Curaçao.

Er waren jaren dat het nauwelijks regende. Over het algemeen regent het echter bijna elke dag in het regenseizoen op het eiland. Meestal maar heel kort, maar zwaar. Vaak regent het alleen ’s nachts. Het regenseizoen valt niemand hier lastig en is zelfs hoogseizoen op Curaçao. De regen is zeer indrukwekkend en je kunt vaak een prachtige regenboog zien tijdens en na de regen, want de zon komt er meteen uit. Het blijft mooi en warm, zelfs tijdens de stortbui.

Na de regen droogt alles snel op en na korte tijd is alles vergeten. De planten op Curacao houden van deze tijd en danken het meteen met fris groen en veel kleurrijke bloemen. Regen betekent niet dat de dag is verwend! Overigens regent het nooit overal op het eiland, maar altijd heel lokaal. Je kunt dus ook hier uit de weg gaan of de regen hier op Curacao verdrijven.

Er zijn meer dan 40 stranden op Curacao, vooral de stranden zijn relatief klein. Lange wandelingen op het zandstrand zijn daarom hier niet mogelijk. Meestal bestaan ​​de stranden uit een mengsel van zand en koraal. De diepte van de zee is gemakkelijk te herkennen aan de waterkleur. ongeveer 3-4 meter in de zee kun je meestal nog steeds staan ​​en het zeewater is lichtblauw / turquoise.

Het kraanwater dat je zonder aarzeling kunt drinken, het is erg zacht, bevat weinig calcium en is volledig chloorvrij. Sinds 1928 wordt het verkregen door een ontziltingsinstallatie voor zeewater. Deze plant is wereldwijd de grootste in zijn soort. De netspanning op het eiland is 110 V, sommige hotels hebben 220 V, dus een VS-adapter is praktisch.

Goede medische zorg in het resort in geval van nood is belangrijk. Er zijn 3 ziekenhuizen op het eiland, de grootste in Willemstad met moderne voorzieningen. Apotheken en artsen van alle specialiteiten zijn ook beschikbaar.

Vanwege de Europese connectie staat het gezondheidssysteem op een hoog niveau. Goed om te weten, als het gaat om een ​​medische noodzaak tijdens de vakantie.

Je zult nergens op Curacao veel toeristen vinden. Aan de ene kant, omdat het toerisme van het eiland nog in de kinderschoenen staat, ondanks de reeds goed ontwikkelde infrastructuur, en aan de andere kant, omdat de meeste zwemmers en duikers Aruba kiezen als een vakantiebestemming vanwege de populariteit ervan.