Home Reizen Roadtrip door Europa? Wij hebben deze route voor je uitgestippeld

Roadtrip door Europa? Wij hebben deze route voor je uitgestippeld

43
0
DELEN
Roadtrip door Europa Wij hebben deze route voor je uitgestippeld

Heb je nu al zin in die roadtrip door Europa zodra de coronacrisis voorbij is? Met dit artikel bieden we je graag inspiratie. Je gaat heel wat moois zien tijdens je reis als je onze route volgt! Check voordat je op reis gaat eerst Nederlandwereldwijd.nl voor het reisadvies voor de genoemde landen.

Van Berlijn tot aan Venetië

Als er één stad is in Duitsland waar je nooit uitgekeken raakt, dan is het wel Berlijn. Daarom beginnen we onze route daar. Het is al een flinke roadtrip om er te komen, want vanaf Utrecht doe je er een uur of zes over. Naast de bekende bezienswaardigheden is er nog veel meer te zien, dus neem je tijd als je hier bent.

Na Berlijn rijd je door naar Praag en Wenen, twee prachtige historische steden die desondanks toch nog verbazingwekkend hip zijn. De verrassing van deze reis is de volgende stop Ljubljana, een parel in Slovenië. Neem ook zeker de tijd om Lake Bled te bezoeken, inclusief het eiland midden in het meer.

Het eerste deel van de roadtrip eindigt in Venetië. Misschien ben je er al ooit eens geweest, maar aangezien je er nu toch langskomt, kun je net zo goed nog een keer in een gondel stappen.

Van Zuid-Frankrijk via Spanje terug

Roadtrip door Europa

De route langs Venetië brengt je namelijk in Zuid-Frankrijk, waar je geniet aan de Côte d’Azur. Hier zijn veel bekende badplaatsen te vinden, maar ook meer dan genoeg rustige strandjes. Ontdek ze op je gemak!

De route gaat via Spanje terug naar huis en dan is Barcelona het meest zuidelijke punt van de roadtrip. Nog zo’n stad waar je nooit uitgekeken raakt. Dat geldt ook voor Parijs, waar je op de terugweg langs kunt gaan. Maar die keuze laten we aan jou, want misschien wil je wel liever langs de Bretonse kust.

Voordat je weer in eigen land bent, kun je in België ook nog genieten van prachtige steden als Brugge en Antwerpen. Er is zoveel te zien in Europa!

Zorg goed voor je auto en passagiers

Uiteraard is je auto ook helemaal voorbereid om op roadtrip te gaan: onderhoudsbeurt gehad, noodvoorzieningen aanwezig en alles werkt zoals het hoort. Dan kun je instappen en vertrekken!

Tip: zorg voor een goede inzittendenverzekering voordat je door heel Europa trekt. Mocht er iets gebeuren onderweg, ook al is het jouw schuld, dan is de schade die je inzittenden oplopen tenminste goed verzekerd.