Home Bestemmingen Romantische reizen voor avontuurlijke koppels

Romantische reizen voor avontuurlijke koppels

22
0
DELEN
Zuid Africa garden route

Met je partner naar Rome gaan is een cliché voor een reden, het is de romantische stad bij uitstek en zeker een bezoekje waard, maar jij wilt meer. Je partner en jij willen niet zeven dagen enkel eten en drinken, jullie willen erop uit. In deze post lees je hoe je op avontuur gaat samen terwijl het romantisch blijft. 

Adembenemend Afrika

Wanneer je Tanzania rondreist vind je de combinatie van romantiek en avontuur zoals nergens anders. Overdag bewonder je de Kilimanjaro (of je beklimt hem natuurlijk, dat hangt af van je ervaring en conditie), spot je wilde dieren in de Serengeti of ga je fietsen in de natuur. ‘s Avonds drink je een wijntje bij het kamperen of plant je je voeten in het zand van Zanzibar. 

Nog iets zuidelijker in Namibië ben je verder weg van de toeristische wereld en kan je echt alleen op pad. Je kan er met je wederhelft een periode de lokale bevolking leren kennen en helpen in een van de scholen, door verschillende dorpen roadtrippen of de stilte opzoeken in de kolossale zandduinen. 

Overweeg ook om je reis door een bureau te laten samenstellen. Vaak hebben zij love packages waar je gebruik van kan maken. Hier kan van alles inzitten. Denk aan sextoys, condooms, de Kama Sutra, glijmiddel, parfum, erotische dobbelstenen, noem het op. Het is een originele manier om verrast te worden op locatie. Als het jullie niet bekoort, dan was het een vakantieherinnering. What happens on vacation, stays on vacation. 

Ondergewaardeerde schatten

Een van de minst gewaardeerde en fantastische reizen is naar Jordanië. Het is een uitzonderlijk pareltje van een locatie voor avontuurlijke koppels. Van de oude verloren stad Petra heb je misschien al gehoord. Maar er is nog veel meer te ontdekken, zoals oude Romeinse ruïnes in Jerash, de hoofdstad Amman, het Crusader-kasteel in Kerak, het Dana natuurreservaat en het romantisch hoogtepunt: de sterrenhemel bewonderen tussen de rotswanden van de ongerepte woestijn, Wadi Rum. 

Als laatste topbestemming: BosniëHerzegovina. De jarenlange oorlog die woedde liet het achter zich en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Het land bloeit open en laat meer van zijn eigen karakter en cultuur zien. Dit bewijst een bezoekje aan Sarajevo. Het is een levendige stad bomvol cultuur, terug te vinden in de architectuur en musea. En een leuk feitje voor de natuurliefhebbers: buiten het indrukwekkende Zelengora-massief en zijn gletsjermeren vind je in het Perucica-woud een van de laatste oerbossen terug in het Nationaal Park Sutjeska. Zeker een reis om te overwegen dus!