Vakantie in Rusland

Rusland

Tijdens een vakantie in Rusland zal je verrassen met zijn culturele rijkdom. Bezoek historische steden zoals de voormalige tsaristische residentie Sint-Petersburg of de bruisende hoofdstad Moskou en maak kennis met de eindeloze boslandschappen van Rusland tijdens een reis op de Trans-Siberische spoorweg. Onvergetelijk is ook een reis naar het Baikal meer, het oudste en diepste zoetwatermeer ter wereld. Je kunt Rusland ook ontdekken tijdens een riviercruise, bijvoorbeeld op de waterrijke Wolga, de langste rivier van Europa.

Beste reistijd voor een vakantie in Rusland

Vanwege de enorme omvang bestrijkt Rusland een aantal zeer verschillende klimaatzones. Hoewel het noordpoolkoud is in het noorden van het land, kan het zelfs subtropisch zijn in het zuiden. Een groot deel van het land wordt gekenmerkt door een landklimaat met koude winters en hete zomers.

De beste reistijd voor een reis naar Rusland zijn de maanden mei en juni, omdat de temperaturen dan aangenaam warm zijn. Gedurende deze tijd zijn de lila bloemen in Centraal-Rusland, musea en parken al lang open. Terwijl de hitte in de midzomer in de steden erg zwaar kan zijn, is de september ook geschikt voor uitstapjes naar Rusland. Als u in de winter naar Rusland wilt reizen, kunt u uitkijken naar met kerst versierde straten, ijsbanen en sneeuwwitte sprookjeslandlandschappen.

Praktische informatie over toegang

Volgens de toelatingseisen hebben Nederlandse burgers een visum nodig om naar Rusland te reizen. U kunt een toeristenvisum aanvragen bij een van de Russische diplomatieke missies in het buitenland. Evenzo is een geldig paspoort vereist voor toegang en is er een ziekteverzekeringsverplichting.

Stedentrip Sint-Petersburg

De witte nachten geven de stad in de zomer een romantische en mystieke jurk: de dageraad smelt in de schemering, een zilverachtig blauwe gloed ligt over straten en gebouwen. De West-Europese architectuur ademt een vleugje Parijse charme uit – verspreid over 42 eilanden, omspoeld door de rivier de Neva.

De stad breidt horizonten uit. Barokke paleizen, glinsterende grachten, brede boulevards. Van de 250 lokale musea ontploft de Hermitage alle afmetingen – de kostbaarste schat: de grootste sieradencollectie ter wereld. Bewonder de legendarische Amber Room in het Katharinenpalast of Winterpalais. En geniet zelfs ’s nachts van de stad: het aanbod aan disco’s en bars is enorm. De pols van het leven in Petersburg duurt 24 uur: modern, vol geschiedenis, openhartig.

Stedentrip Moscou

De Russische hoofdstad, Moskou, is een stad van superlatieven: met ongeveer 10,4 miljoen inwoners is het de grootste stad van Europa en een onvergelijkbaar cultureel centrum. Een stedentrip naar Moskou belooft onvoorstelbare ontdekkingen van een vreemde wereld met unieke historische erfenissen. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door meer dan 600 kerken, die de Russische hoofdstad tot een derde Rome maakt. Het combineert culturele hoogtepunten, geschiedenis, moderne trends en mode, evenals een zekere glamour. Chique winkelgalerijen zijn hier te vinden, evenals bustes van Russische heersers in het park, terwijl de stad een interessant museumlandschap biedt. Dit omvat de galerij Tretyakova, een van de beroemdste musea van heel Rusland. Ook het Pushkin-museum met zijn immense kunstcollectie is een bezoek waard. Meer over stedentrip Moskou

Trans-Siberische spoorweg

De Trans-Siberische spoorweg is de langste treinroute ter wereld met meer dan 9.000 kilometer spoor. Het leidt van de Russische hoofdstad Moskou naar de kustplaats Vladivostok aan de Stille Oceaan en is daarmee de belangrijkste verkeersas in het land.

Een interessante plaats langs de weg is bijvoorbeeld Jekaterinenburg. Hier is de grens tussen Europa en Azië. Ook bezienswaardig is de stad Novosibirsk, het wetenschappelijke centrum van Siberië. Op de lokale boerenmarkt kun je daar lokale delicatessen proeven. Een andere stop, Irkoetsk, is schilderachtig gelegen aan de westelijke oever van het Baikalmeer. Hier kunt u een bezoek brengen aan het historische centrum en het klooster Znamenski en een wandeling maken door de charmante vissersdorpen aan de oever van het meer.

Volgograd (Stalingrad)

Volgograd is een van de mooiste oude steden in Rusland. Het bevindt zich in het zuidoost-Europese deel van Rusland. De stad werd gebouwd als een fort op de rechteroever van de Wolga. De geboortedatum van de stad is 2 juli 1589.
Volgograd, beter bekend als Stalingrad, is de plaats van de belangrijkste veldslag in de Tweede Wereldoorlog. Zeker, de twee belangrijkste monumenten van de stad houden verband met de oorlog: het gigantische beeldhouwwerk “Motherland” en het panoramische museum gewijd aan de beroemde slag om Stalingrad. Er zijn ook andere monumenten in de stad, waaronder de Kazan Kathedraal, de “Oude Sarepta”.

Stedentrip Kazan

Kazan is een van de oudste steden van Rusland, gelegen aan de Wolga, op 820 km van Moskou. Het is de hoofdstad van Tatarstan met 115 nationaliteiten. Meer dan 50% van de bevolking is een tartaar, met Russen als de op een na grootste bevolkingsgroep. Russisch en Tataars zijn de twee officiële talen van de regio, met een volkomen gelijke status. Tatarije is een seculiere republiek met meer dan 1.000 geregistreerde religieuze organisaties. Islam en orthodox christendom zijn de meest voorkomende. Hier vindt u moskeeën, orthodoxe, katholieke kerken en kathedralen, een synagoge en andere religieuze gebouwen en centra.

Stedentrip Yaroslavl

Yaroslavl is de grootste stad van de Gouden Ring met een bevolking van meer dan 600 duizend inwoners. Het ligt 250 km ten noorden van Moskou en is het administratieve centrum van de regio Yaroslavl. Yaroslavl kreeg zijn naam aan het begin van de 11e eeuw van Prins Yaroslav Mudry (“de Wijze”). Het werd in 1010 gesticht als voorpost van het Rostov-vorstendom en werd voor het eerst genoemd in 1071. Yaroslavl is verdeeld in zes stadsdistricten. Het centale district ligt aan de samenvloeiing van de rivieren Volga en Kotorosl en is het oudste deel van de stad met de status van UNESCO-werelderfgoed. Kerk van St. Johannes de Doper in Yaroslavl staat op het bankbiljet van 1000 roebel.

Stedentrip Rostov

Rostov aan de Don is de stad en het administratieve centrum van de regio Rostov en het Zuid-Federale District van Rusland, gelegen aan de rivier de Don. De monding van de rivier de Don is van oudsher van groot commercieel en cultureel belang geweest. Het was de locatie van een Griekse kolonie, een Genuese fort en een Turks fort op verschillende momenten in de geschiedenis. Rostov-on-Don is vernoemd naar Sint Dimitry van Rostov en werd opgericht in 1749.

Vakantie in Sochi

Sochi werd ongeveer 160 jaar geleden opgericht. Het is een van de grootste steden aan de Russische kust van de Zwarte Zee. Sochi wordt gekenmerkt door vele contrasten, vooral als het gaat om landschap en klimaat. Sotsji ligt tussen de zee en de bergen van de Kaukasus.

 

Vakantie in Siberië

Siberië wordt meestal geassocieerd met uitgestrekte gebieden en afgelegen plaatsen. Het lijkt erop dat de Age of Discovery nog niet in Siberië is voltooid. Elke reiziger wil een onzichtbaar schepsel ontmoeten of zelfs een echte ontdekkingsreiziger worden en een nieuw, onbekend land op de geografische kaart plaatsen …

Het Antarctisch Schiereiland

Het Antarctisch Schiereiland bevat een aantal van ’s werelds meest indrukwekkende landschappen en enkele van de beste mogelijkheden om dieren te spotten in Antarctica. Een buitengewoon avontuur tussen smalle kanalen, torenhoge bergtoppen en ijsbergen zal een levenslange ervaring en een geweldige start van een nieuw jaar zijn.

Mount Elbrus

Dit wordt zelden genoemd in de klimverslagen van de berg Elbrus, maar een van de meest levendige herinneringen is niet alleen om de top te bereiken, maar ook om boven de wolken uit te stijgen. Als je de hoogte van 5642 meter hebt bereikt, zul je een ongelooflijk uitzicht op de bergen ontdekken, gewikkeld in de lucht.

Shantar-eilanden

Dit wordt een levensveranderende reis! De meeste mensen hebben geen idee waar de Shantar-eilanden zijn, maar één reis is er genoeg om hen ervan te overtuigen dat Rusland nog steeds veel geweldige plaatsen heeft die nauwelijks door de voet van de mens zijn ingeprent.

 

Lake Baikal

’s Werelds diepste zoetwatermeer, op ongeveer 1600m, biedt een onvergelijkbare atmosfeer en wordt de blauwe parel van Siberië genoemd. Hier kunt u charmante vissersdorpjes en pittoreske eilanden verwachten.

Altai

De Centraal-Aziatische bergen betoveren reizigers met ongerepte landschappen, kleurrijke bloemenweiden, schilderachtige meren en majestueuze bergtoppen zoals de 4500 meter hoge berg Belucha.

Gouden ring Rusland

De Gouden Ring is een toeristische route in Rusland. De tour start in Moskou en leidt door acht oude Russische steden ten noordoosten van de hoofdstad. De Gouden Ring is een van de belangrijkste bezienswaardigheden en populairste toeristische bestemmingen in Rusland. Sommige bezienswaardigheden op de Gouden Ring staan ​​op de werelderfgoedlijst van UNESCO.