Home Vakantie landen in Europa Zwitserland Schweizer Nationalpark Zwitserland

Schweizer Nationalpark Zwitserland

DELEN

Schweizer Nationalpark
Beste bezoektijd : Eind juni en de maand september; juli en augustus zijn erg druk.
Wandelen : Individueel of onder leiding (in het seizoen). Inlichtingen bij de VVV’s in de omliggende plaatsen. Zorg voor stevig schoeisel bij het wandelen en neem een bergstok en rugzak met dagproviand mee. In het park worden geen honden toegelaten.

Verblijf: Alleen in Il Fuorn langs de enige autoweg door het park. Hotel Il Fuorn is open van ca. half mei tot eind oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden.
Campings/omgeving: Cinuos-chel, Zernez, Tschierv, Müstair en Scuol.
Autoverkeer: Er loopt een autoweg door het park, waarlangs parkeerplaatsen liggen. Van daaruit mag men uitsluitend te voet het park bezoeken.
Flora en Fauna: Veel alpenbloemen en planten, zoals gentiaan, alpenroosje, edelweiss, primula. In het park leven in groten getale steenbokken, gemzen, edelherten, reeën, ver- schillende roofdieren (waaronder ook een paar baardgieren) en bergmarmotten (Murmeltiere). In het Nationalparkhaus te Zernez is een bezoekerscentrum over het park ingericht.
Regels: Het is verboden in het park bloemen of planten te plukken, te kamperen of vuur te maken. Groepen bezoekers moeten zich van tevoren aanmelden.

DELEN