Slim op reis met regenkleding

Slim op reis met regenkleding

Je hoopt natuurlijk altijd op weken of maanden vol zonneschijn. Toch heb je dit niet altijd in de hand. Het kan best zo zijn dat de regen op sommige momenten met bakken uit de hemel zal komen. Zeker wanneer de reis wat langer gaat duren, is het aan te raden om ook regenkleding in te pakken. Het is dan wel goed om te weten hoe je dit slim aanpakt. Zo kan je zorgen dat je goed beschermd bent, maar ook dat je niet te veel mee hoeft te nemen op reis.

Gemakkelijk aan te trekken

Het eerste waar je naar kijkt, is hoe gemakkelijk de kleding aan te trekken is. Soms kan de regen je ineens overvallen. Dan is het fijn wanneer je dus ook direct iets hebt om aan te trekken. Dit is onder andere handig wanneer je op doorreis bent en van punt naar punt trekt. Een goed voorbeeld hiervan is de keuze voor de regenponcho. Dit is het perfecte item om je maximaal te beschermen tegen harde regen, maar het is ook het soort kledingstuk dat je zo aan- en uittrekt zodat je snel weer lekker verder kan op je tocht.

Zorgen voor zichtbaarheid

Wanneer je regenkleding aantrekt, dan is het goed om naar meer te kijken dan alleen bescherming tegen de regen. Regen gaat altijd gepaard met donkere wolken en minder zicht. Omdat je ook nog eens op plekken bent die je niet zo goed kent, is het misschien wel zo dat je in druk verkeer terechtkomt. Die combinatie is natuurlijk niet heel geruststellend. Het is dan goed om zelf te zorgen dat je net wat veiliger bent. Daarvoor kan je een gele regenjas aanschaffen. De felle kleuren maken je beter zichtbaar, ook als de omstandigheden slecht zijn. Je hebt er dan dubbel voordeel van.

Voor volledige bescherming zorgen

Een ander punt van aandacht is dat je moet zorgen voor volledige bescherming. Je bent op reis, dus het zal niet altijd even gemakkelijk zijn om vuile kleding te wassen. Zoals je ook niet altijd voldoende tijd en ruimte hebt om kleding die nat geworden is uit te hangen. Kijk daarom verder dan alleen een jas. Een goede regenbroek is minstens zo belangrijk. Zo kan je zorgen dat je zelf lekker droog blijft. Dit maakt het een stuk gemakkelijker op je reis. Vaak kan je mooie sets kopen die goed op elkaar aansluiten en goed beschermen.

Letten op de kwaliteit

Goede kwaliteit is essentieel voor je regenkleding. Wanneer andere kledingstukken het niet overleven tijdens je reis, dan is dat niet zo erg, want dit kan je zo vervangen. Jouw regenjas of -pak heb je echter zorgvuldig uitgezocht. Vind maar eens een winkel waar je een pak of jas van dezelfde kwaliteit kan vinden als je ergens op een ander continent bent. Het is dan veel beter om te kunnen vertrouwen op de kleding die je zelf hebt meegenomen. Daarmee heb je de zekerheid dat geen enkele regenbui voor jou een probleem hoeft te zijn tijdens jouw reizen.